Цікава та корисна інформація

Людина єноту друг, це знають всі навколо!

Можна з упевненістю сказати, що у єнотів погана і часто несправедлива репутація! По всій Північній Америці в місцеві органи управління надходять скарги на цих на вигляд нешкідливих тварин. Розумні і спритні істоти бродять по міських районах в основному після заходу сонця, так як вважають за краще опівнічного спосіб життя. Часом вони стають справжньою неприємністю, так як повністю потрошать сміттєві баки, розкидаючи відходи по всій окрузі. Насправді є ще кілька дивовижних звичок наших побратимів, дізнавшись про які ви напевно будете засуджувати їх трохи менше.

Крихта єнот

Незважаючи на те, що ви уявляєте про єнота, ці тварини, як правило, досить самотні. Вдень вони знаходять місце, де можна виспатися і побути наодинці, а вночі починають подорожувати.

Зимова дієта

Єноти схильні до зимівлі краще, ніж багато інших тварин! Це тому, що вони зберігають величезну кількість жиру в своєму тілі і можуть витрачати його поступово під час сплячки. Вважається, що єнот може втратити 50% від загальної ваги протягом зими.

Не товстий, а просто вгодований

Як правило, єнот може важити до 16 фунтів, однак ті, які живуть у більш холодних районах, є більшими з очевидних причин. Вони повинні якось зігріватися!

Моя адреса не будинок і не вулиця…

Єноти є одними з найбільш адаптованих ссавців на планеті. Ви можете зустріти їх всюди-бродять по містах, лісах і біля річок. Більш того, єнот відмінно вміє плавати. Одним словом-суперзірка царства ссавців!

Єноти схожі на нас

Вони є одними з небагатьох тварин, які мають руки подібні людським. Це тому, що у них п’ять пальців на кожній руці, що дозволяє їм легко добувати собі їжу.

Суперздатності єнотів

Вважається, що єнот може дізнатися неймовірний обсяг інформації про об’єкт або предмет, просто доторкнувшись до нього. У них дивно чутливі лапи, а в самих долонях в п’ять разів більше сили, ніж у більшості ссавців.

Всеїдні

Єнот їсть практично все. Ось чому вони сумно відомі тим, що прочісують міські райони на предмет сміття і відходів. Тим не менш, сміттєва їжа не є їх улюбленою стравою. Вони риються в побутових відходах тільки в тому випадку, якщо в доступі немає свіжих продуктів харчування. Єнотам зазвичай подобається їсти свіжі фрукти, горіхи і навіть деяких дрібних тварин, таких як щури і жаби!

Людина єноту друг

Тривалість життя єнота сильно відрізняється в дикій природі і в неволі. У своїй основній середовищі існування єнот може прожити до п’яти років. Однак в неволі ви, швидше за все, знайдете єнота, що живе цілих 20 років. Статистика говорить сама про себе – з людиною цій тварині набагато комфортніше.

Вони схильні до вимирання

Єноти в цілому не наражаються на небезпеку, але один вид – карликовий єнот – має тільки близько 1000 особин, максимум, що живуть в дикій природі.

І до падінь теж…

Єноти дивно спритні і можуть переносити падіння з висоти без єдиної подряпини. Наприклад, впавши з п’яти метрів вони можуть спокійно встати і піти далі … більш того, вони дуже швидкі істоти. Єнот розвиває швидкість до 15 миль на годину, якщо його хтось переслідує!

Можна поділитись з друзями:


Читайте також