Цікава та корисна інформація

Мурчащі супутники життя – хто вони насправді?

Не дивно, що кішки є одними з улюблених домашніх тварин у світі. Їх можна знайти практично в будь-якому будинку, іноді велелюбні господарі заводять і по два вихованця. Так чи всі ми знаємо про наших мурчащіх супутниках життя?

Коти скрізь

Сказавши, що вони є майже в кожній квартирі ми ні краплі не перебільшили! За останніми підрахунками в світі мешкає більше 500 000 000 домашніх кішок. На Кіпрі є цілий острів кішок – як свідчить легенда, кішок привезли на острів в минулі століття, щоб позбавити околиці від смертоносних змій! Їх шанували не тільки на Кіпрі, але і в стародавньому Єгипті. Саме в той час кішки почали одомашнюватися людьми, хоча деякі їхні побратими все ж вважали за краще залишитися в дикій природі.

Нічні мисливці

Кішки здатні ясно бачити в повній темряві, що допомагає їм зберігати свої звання фантастичних нічних мисливців. Тому, завівши маленького кошеня не бійтеся залишати його в повній темряві, нічне життя – природна для кішок.

Скільки сплять кішки?

Кішки, як відомо, ліниві, і близько 70% життя проводять уві сні. Це означає, що вони не сплять всього лише близько 8 годин максимум! Решту часу ці ледачі створіння вважають за краще проводити уві сні або напівдрімоті. Чим доросліша кішка – тим більше їй подобається спокійне тихе проведення часу.

Правильне харчування кішок

Існують наукові докази, що багато кішок ризикують стати товстими! Найважча з зареєстрованих кішок важила близько 21 кг, її вагу можна було порівняти з масою трохи більше трьох цеглин. Ось чому завжди важливо, щоб у ваших кішок було багато справ і фізичних навантажень, і щоб ви по можливості утримувалися від перегодовування своїх вихованців. Також ветеринари стверджують, що стерилізованим котам потрібно набагато менше калорій.

На 96% тигри

Кішки вважаються домашнім тваринам, але не варто забувати про те, що прийшли вони до нас з дикої природи. Цілком ймовірно, що це не людина приручила кішку, а вона поступилася нам в процесі одомашнення. Тому зовсім невідомо, наскільки піддалася нам ця тварина, десь всередині нього все одно закладені гени дикого хижака. Дослідники наполягають на тому, що домашні кішки мають схожість майже 96% своєї ДНК з дикими тиграми. Тепер ви знаєте, чому часом вони можуть бути такими лютими!

Найстаріша кішка в світі

Відомо, що кішки живуть дуже довго. Швидше за все, ви можете зустріти домашніх кішок, яким вже більше 20 років. А чи знаєте ви, що цей термін може бути ще більшим? Crème Puff – це техаська кішка, яка вважається найстарішим домашнім вихованцем, вона дожила до 38 років.

Найцікавіший факт

Кішки – волохаті тварини, тому потовиділення відіграє важливу роль для нормальної роботи їх організму, особливо в жарку пору. Так як же вони справляються зі спекою? Кішки потіють, але тільки через лапи, так як інша частина їх тіла покрита хутром.

Неповторний

Є багато особливостей, які відрізняють кішок, але їх носи унікальні. Вважається, що немає двох однакових котячих носів, що неймовірно, враховуючи кількість живуть кішок на планеті!

Вони говорять різними голосами

Існує також багато відмінностей між кішками та собаками. Собаки більш обмежені з точки зору звуків і шумів, які вони можуть видавати. Передбачається, що собаки здатні видавати тільки до десяти звуків, в той час як кішки – більше 100!

Їм не завжди можна молоко

Хоча люди часто вважають, що давати кішці молоко – звичайна справа, багато тварин не переносять лактозу. Тому завжди корисно проконсультуватися з ветеринаром з питань правильного харчування.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

У деяких африканських племенах існує досить дикий звичай – в першу шлюбну ніч новоспечений чоловік зобов’язаний вибити своїй половинці два верхніх передні зуба.

Подорожі

Карантин


Читайте також