DEZTOP

ТОП 10 неймовірних фактів про бійцівські породи собак

Згідно зі стереотипами, бійцівські собаки злі й агресивні, але сьогодні ми спробуємо Вам довести, що все зовсім навпаки. Головне дарувати їм достатньо уваги, любити та сприяти їх соціалізації.

1. Добермани вміють бути дуже слухняними

Спочатку добермани були придумані для охорони господарів і будинку. Через це пес був виведений величезним і володів убивчим поглядом. Але з часів селекціонери вирішили стримати запал цих собак і наділили їх добром, теплом і ласкою. Також добермани дуже розумні тварини та легко піддаються навчанню.

2. Доберманів не потрібно навмисне злити

Згідно зі стереотипами, добермана необхідно гарненько розлютити, щоб розбудити в ньому інстинкт збереження. Якщо коротко, якщо навмисне не розлютити добермана, він не буде вас захищати. Насправді це помилкова думка. Цій собаці природою закладено захищати, тому не треба її спеціально мучити, вона і без вас знає, що робити. Більш того, якщо ви зібралися залити добермана, то перш навчитеся швидко бігати, адже тоді захист знадобиться саме вам.

3. Мастифи ніжніше людей

Як кажуть, зовнішній вигляд нічого не означає. Не варто приймати розмір мастифа в багнети. Насправді вони дуже ніжні та волелюбні. Але зверніть увагу, що ця порода вимагає багато уваги, тому, якщо у вас немає часу гуляти з песиком кілька разів на день, то він рознесе ваш будинок від нудьги. Вони не терплять нудьги і хочуть гратися, гуляти, бігати та мати можливість вправлятися і соціалізуватися.

4. Мастиф може гавкати всю ніч без зупинки

Одне з основних призначень мастифа – нічна Охорона. Це, виключно тому, що він може гавкати всю ніч безперервно, щоб відлякати зловмисників. Тому, якщо ви вирішили завестися тибетським мастифом, придивіться будинок з хорошою звукоізоляцією і бажано якомога далі від сусідів.

5. Пітбуль – це не порода

Більшість людей помилково вважають, що пітбуль це окрема загальноприйнята порода собак. Як би не так. Категорія “пітбуль” має на увазі американських пітбультер’єрів, американських стаффордширських тер’єрів, американських бульдогів, і безумовно множинні схрещені види цих порід.

6. Пітбуль відчуває біль точно так само, як і людина

Кажуть, що якщо порода бійцівська, значить сильна і поняття болю їй чуже. Але пітбулі все ж відчувають біль, і що більш дивно, їх відчуття болю дуже схоже з людським. Однак для цієї породи мета виправдовує засоби. Всупереч болю і дискомфорту вони досягають мети. А ще пітбулі можуть передбачити деякі хвороби та проблеми зі здоров’ям.

7. Боксери – вічні цуценята

Боксери дуже довгий час залишаються маленькими цуценятами, попри свій розмір. Але на щастя, це ніяк не впливає на навчання. “Характер боксера має величезне значення і вимагає найпильнішої уваги. Він здавна відомий Своєю безмірною любов’ю і вірністю як своєму господареві, так і всій родині. Він не заподіє шкоди своїм, але може з недовірою ставитися до незнайомців, активний і доброзичливий в грі, але сміливий і рішучий, коли того вимагає ситуація. Його розум, доброта і скромність роблять його ідеальною сімейною собакою і веселим компаньйоном. Від боксера не варто чекати підступу, навіть коли він стане старим».

8. Боксери хропуть і вічно шумлять

Одна з небагатьох порід собак, яка дуже голосно хропе і здатна видавати найрізноманітніші звуки, коли чогось хоче. Також боксери часто гавкають, чи то відчуваючи загрозу, чи то від нудьги. Тому їх потрібно часто вигулювати, бігати, стрибати, і звичайно ж тренувати. І ні в якому разі надовго не залишати одних.

9. Ротвейлер – відмінний пастух

Ротвейлери вважаються хорошими пастухами і сміливими помічниками. Цей пес здатний знайти в зграї домінантну тварину, і кинувши йому виклик, здобути перемогу. Тільки тоді він знаходить спокій і йде відпочивати і спостерігати. Ротвейлер сам по собі домінантна тварина, і хоче підпорядкувати інших собі.

10. Ротвейлер вміє терпіти

Дуже терпляча і віддана тварина, яка зберігає вірність родині до кінця своїх днів. Ротвейлери доброзичливі і з радістю приймуть інших тварин до себе в будинок.