Цікава та корисна інформація

Діснейленд: топ 10 фактів про казку!

Діснейленд – найщасливіше місце на землі! Він став популярний ще до його відкриття! Щороку цей парк розваг відвідують мільйони людей з усього світу. Якщо ви все ще в сумнівах, купувати квиток в цю казкову країну чи ні, то ось вам 10 доводів того, що воно того варте.

Першому парку більше 65 років

Оригінальний Діснейленд в Анахаймі, штат Каліфорнія, відкрився 17 липня 1955 року. Парк побудували всього за один рік, але над його створенням працювали 2500 робітників, а вартість зведення цього дива склала 17 мільйонів доларів. Можливо, тому вартість квитків трохи б’є по кишені…

З чого все починалося

Діснейленд в Анахаймі – єдиний тематичний парк, безпосередньо контрольований і побудований Уолтом Діснеєм. Ідея створення Діснейленду прийшла до Уолта Діснея після того, як в 30-40-х роках він відвіз своїх дочок в Гріффіт-парк на каруселі.

Легендарна лавочка

Лавочка з Гріффіт – парку, де Уолт Дісней придумав концепцію цього масштабного проекту під назвою Діснейленд, демонструється в парку біля входу в “великі моменти” з містером Лінкольном. Присядьте на ній при можливості, можливо, і ви відчуєте натхнення на якийсь грандіозний проект!

На що орієнтувалися при створенні Діснейленду

Діснейленд чітко спланований проект, який вмістив в собі кращі риси всіх відомих на той момент дитячих атракціонів. Щоб отримати подальше натхнення для своєї концепції, Уолт Дісней відвідав інші парки, такі як Tivoli Gardens в Данії, Efteling в Нідерландах і Children’s Fairyland в США.

Найпопулярніший парк у світі

У 2013 році Діснейленд був третім за відвідуваністю парком у світі, його відвідало близько 16,2 мільйона гостей. Повірте, це чимало, враховуючи, що і в Ленді чималі черги на атракціони і навіть вхід в парк. Тому маленька порада-купуйте квитки через офіційний сайт. За вже роздрукованими квитками вхід окремо!

Він міг відкритися раніше!

Найбільш ранній документований звіт про плани будівництва Disney був у 1948 році. Це були замітки дизайнера проекту. У той час він називав свою концепцію «Парк Міккі Мауса». Після відкриття в 1955 році 28 000 людей відвідали це місце, однак половина з них купили підроблені квитки або пробралися в парк, перестрибнувши через паркан.

Скільки атракціонів у Діснейленді?

Коли парк відкрили, там було всього 18 атракціонів, 14 з яких ще працюють. Сьогодні там 51 атракціон! Однак обійти все в один день практично нереально, тому кожне відвідування Діснейленду – це нова історія!

Трохи про ціну квитків

Коли він спочатку відкривався, вхід коштував 1 Долар, а сьогодні-99 доларів! Проте, мандрівників це не зупиняє, повірте на слово, воно того варте! Вхід передбачає відвідування всіх каруселей в парку.

Вуха – найкращий сувенір

Найпопулярніший сувенір Діснейленду – це вуха Міккі Мауса. Більше 84 мільйонів було продано з моменту відкриття парку!

Діснейленд окупований кішками

У Діснейленді живе близько 200 диких кішок, які допомагають позбутися від гризунів. Всі кішки були стерилізовані. Коли кішки не можуть прогодуватися від полювання на гризунів, навколо парку для них встановлюють кормові станції.

Робота мрії

Найстаріший акторський склад працює там з 1956 року. В даний час ці люди працюють в кафе “Гвоздика”, розташованому на території парку.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 найунікальніших машин у світі та їх історії

Подорожі

Карантин


Читайте також