Цікава та корисна інформація

Які вибрати? Топ 10 корисних властивостей фруктів

Всі знають, що людина повинна їсти якомога більше фруктів і овочів кожен день. Принаймні так прийнято вважати. Деякі люди остерігаються цього правила, оскільки у всіх фруктах міститься певна кількість цукрів, особливо важливий цей момент для тих, хто на дієті і намагається скинути вагу. Зайва доза цукру в цьому випадку вкрай небажана. Чи так корисні фрукти насправді, можливо крім цукру в них є ще ряд побічних ефектів? Ось 10 нових фактів про те, що ми завжди вважали корисним.

Фрукти не містять жиру

Одна з важливих причин регулярного вживання фруктів в тому, що в них дуже мало жиру. Тим не менш, деяка кількість жиру буде не шкідливо і навіть корисно для вас. Також фрукти бідні в вмісті білка. Не варто повністю виключати ці будівельні матеріали зі свого раціону. Тому пам’ятайте, що фруктова дієта повинна бути розбавлена і іншою їжею.

Зате повні клітковини

Проте, фрукти, як правило, дуже багаті клітковиною, а це нам необхідно для регулювання нашого здоров’я. Особливо це важливо для людей з високим рівнем холестерину. На замітку – багато клітковини міститься в яблуках.

Джерело вітаміну С

Багато фруктів мають в складі антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему. Ці плоди, як правило, містять дуже багато вітаміну А і вітаміну С. тому дієтологи рекомендують їсти як мінімум один фрукт в день з високим вмістом компонентів А і С.фрукти з високим вмістом вітаміну С: апельсини, абрикоси, чорниця, ананаси і ківі. Фрукти з високим вмістом вітаміну А: кавун, манго, абрикоси, персики і гуава.

І корисних вуглеводів

Перед будь-якими фізичними навантаженнями лікарі радять з’їдати банан. Він багатий корисними вуглеводами і калієм, необхідним для серця. Також цей плід на тривалий період часу насичує, запобігаючи відчуття голоду.

Фрукти проти пухлин

Саме “сині фрукти” є найбільш антиоксидантними. Таким чином, дієта, збагачена ожиною і чорницею, може допомогти захистити ваш організм від інфекцій і злоякісних новоутворень.

У них багато води

Кавун здавна використовувався як джерело води під час її нестачі в організмі. Особливо актуально це в подорожах, адже цей плід на 98% і є вода! Організм відмінно засвоює кавуновий сік, перетворюючи його в втамовує спрагу рідина.

Користь сухофруктів

Дуже корисно змішувати сухі фрукти, такі як родзинки, інжир і курага, зі свіжими фруктами. Додавання цих плодів до звичайного раціону допомагає травленню краще, ніж будь-який йогурт.

Корисні тільки миті фрукти

Візьміть собі в звичку обробляти фрукти перед їжею. Помити фрукти, перш ніж з’їсти їх – це золоте правило, яке вбереже вас від забруднення організму. Ви повинні точно переконатися, що перед вживанням всі хімікати і бруд видалені.

І тільки свіжі

Консервовані фрукти можуть бути також корисні, як і свіжі. Однак вони містять більше синтетичного цукру. Штучні підсолоджувачі не корисні для організму, а натуральні цукри, що містяться в свіжих фруктах, в межах норми цілком корисні. Консервовані фрукти корисні тільки в тому випадку, якщо ви не на дієті.

Кожен фрукт має унікальну властивість

Різні фрукти мають різну користь для здоров’я. Наприклад, вважається, що грейпфрут відмінно підходить для схуднення і може допомогти вам знизити рівень холестерину. Чорниця запобіжить утворенню злоякісних пухлин, а ось апельсин зміцнить імунну систему.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

За день кров людини долає дистанцію більш ніж в 19 кілометрів

Подорожі

Карантин


Читайте також