Цікава та корисна інформація

ТОП дивовижних археологічних відкриттів

Археологи виявили підводні руїни двох стародавніх римських міст

Після семирічного пошуку, в кінці серпня 2017 року, група італійських і туніських вчених виявила близько 50 акрів римських руїн, які включали в себе вулиці та пам’ятники біля північно-східного узбережжя Тунісу, недалеко від сучасного міста Набел. Експерти вважають, що руїни можуть бути частиною Неаполіса, прибережного міста, який, як вважається, був зруйнований і частково похований від впливу цунамі в четвертому столітті.

Потім, на початку грудня 2017 року, недалеко від західного узбережжя Італії, дайвери виявили ще одне підводне римське місто – Baiae, колишній центр розкішного гедонізму. Історики думають, що Байя також занурився в море близько 1700 років тому, в результаті вулканічної діяльності на італійському узбережжі в неаполітанській затоці.

Церква, в якій знаходиться могила Ісуса, знову відкрита для відвідувачів

Влітку 2016 року чиновники Храму Гробу Господнього в Старому місті Єрусалиму, де вважається, було поховано тіло Ісуса після його смерті і до Його воскресіння, нарешті погодилися дати команду експертам почати ремонт і відновлення церкви, якого не було з 1810 року.

Храм Гробу Господнього був християнським місцем паломництва з моменту його будівництва в четвертому столітті нашої ери. У березні 2017 року він знову відкрився для публіки. На відновлення було витрачено близько 3-х мільйонів доларів і віталося тисячами паломників і членами духовенства в його багато прикрашеному оздобленні.

Знайдені в Марокко кістки дослідники визначили як найстаріші з Homo sapiens

У червні 2017 року група вчених оголосила, що скам’янілості, знайдені в печері в Джебель Іруді в західному Марокко, походять від «анатомічно ранніх сучасних людей». Їх вік налічує близько 300 000 років.

Правильніше буде сказати, що результати дослідників встановлюють, що ці скам’янілості їх Джебела праці є найбільш древніми з відомих кісток Homo sapiens. Вони старше раніше знайдених в Ефіопії більш ніж на 100 000 років. Це відкриття йде всупереч з аргументами про те, що десь існувала єдина «колиска людства». Сучасні люди могли розвиватися в різних місцях на Африканському континенті.

Побачила світ скам’янілість динозавра

У серпні 2017 року в Королівському музеї Тірелла в Канаді відвідувачів вітав, захоплюючий дух, новий експонат. Це один з найкращих зберігся з викопних знахідок всіх часів. Анкілозавр, якому близько 110 мільйонів років і який відомий як Borealopelta. Знахідка схожа на скульптуру з усіма деталями, аж до важких обладунків на щоках і з 20-дюймовими шипами, виступаючими з плечей.

Borealopelta був розкопаний шахтарями в нафтовому піщаному кар’єрі ще у 2011 році. Потім ретельно відділявся від навколишнього його каменю протягом майже п’яти років. Піски кар’єра дуже добре зберегли тіло цього дивної істоти, так що вчені можуть навіть вивчати його колір і візерунки, завдяки слідам пігменту, що залишилися на його шкірі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Запасайтеся попкорном! Топ 5 кращих серіалів

Подорожі

Карантин


Читайте також