Цікава та корисна інформація

ТОП 10 найкорисніших продуктів харчування

Мало хто замислюється, що являє собою правильне і здорове харчування. Насправді тут немає нічого надприродного. Потрібно тільки дотримуватися балансу, чергувати різні продукти харчування і стежити за їх якістю.

1. Чорний шоколад

Шоколад заведено вважати десертом, який шкодить фігурі й стану вашої шкіри. Але з чорним шоколадом все зовсім навпаки. Розумне споживання такого шоколаду має позитивний вплив на ваш організм. Якщо вибрати якісний продукт, то ви збагатите свій організм залізом, магнієм, клітковиною і міддю. Головне завжди пам’ятати про кількість – це не той випадок, що “чим більше, тим краще”. Тому, якщо ви будете з’їдати цілу плитку за раз з метою “оздоровлення”, то все, що Ви отримаєте – це зайві кілограми та прищі.

2. Банан

Банани досить доступний продукт, який можна придбати в будь-який час року, тому його варто включити в щоденний раціон. Вони допоможуть вам контролювати ранкове нездужання, знизити напругу, вилікувати діабет і поліпшити здоров’я серця. Також в ньому маленький відсоток жирів, але багато вітамінів А і С, марганцю, заліза, калію, харчових волокон і головне – білка.

3. Солодка картопля

Картопля – дуже дешевий і корисний продукт. У ньому міститься багато вітамінів А і D, вітаміну B6, калію і кальцію. У такому картоплі мало жирів, але багато клітковини і антиоксидантів, які сприятливо впливають на ваш організм. Завдяки картоплі ви зможете поліпшити травлення, зберегти зір, а також допомогти організму контролювати проблеми з серцем.

4. Шпинат

Шпинат – це джерело вітамінів А, С, К, В2, а також він містить багато заліза, кальцію, калію і магнію. Якщо включити шпинат у свій щоденний раціон, ви помітите як поліпшується стан шкіри, волосся і кісток. Лютеїн, який міститься в шпинаті допомагає зберегти здоров’я ваших очей, а бета-каротин допомагає боротися з раком.

5. Часник

Ще з давніх часів часник вважається ліками від усіх хвороб в народній медицині. І справді у часнику є антибактеріальні, протигрибкові та противірусні властивості, завдяки яким він допомагає організму впоратися з багатьма хворобами. Низькокалорійний часник зменшує ризик серцевого нападу і контролює захворювання мозку.

6. Лосось

Будь-яка риба сама по собі корисна для людського організму. Але лосось це просто знахідка… У ньому досить багато протеїнів, вітамінів і мінералів. Навіть якщо ви не любитель риби, постарайтеся знайти найбільш відповідний для вас рецепт приготування, щоб включити лосось у свій щоденний раціон. Але будьте обережні при виборі риби, щоб не купити пофарбовану в рожевий колір білу рибу. І найголовніше, що містить Риба і чого так не вистачає нашому організму – омега-3.

7. Волоський горіх

Корисні властивості волоських горіхів можна перераховувати до нескінченності. В першу чергу горіхи містять лінолеву, альфа-ліноленову та арахідонову кислоти. Якщо включити волоський горіх у своє щоденне меню, можна запобігти безліч серцево-судинних захворювань, а також рак товстої кишки і інсульт. Одне з головних властивостей горіхів – уповільнення процесу старіння і зменшення ризику неврологічних захворювань.

8. Авокадо

Неймовірно популярний фрукт на сьогодні – авокадо – багатий на вітаміни А, D, С, в-6, в-12, магній, кальцій і залізо. Але з ним варто бути обережним. Оскільки авокадо дуже жирне, надмірне вживання може привести до зайвих цифр на вагах. Якщо ж підходити до вживання з розумом, то ви помітите, як поліпшується стан вашої шкіри і волосся. Також завдяки авокадо ви зможете зменшити рівень холестерину в крові і ризик серцево-судинних захворювань.

9. Яблуко

Яблука – найдоступніший і мало не найкорисніший фрукт на планеті. У ньому міститься багато клітковини, вітамін B6, а також тіамін і фітонутрієнти. Величезним плюсом даного фрукта є низька калорійність. Регулярне споживання яблук збереже вашому мозку молодість і здоровий глузд, а також може зменшити ризик захворювання хворобами Альцгеймера і Паркінсона.

10. Мигдаль

Сьогодні ми вже говорили про користь горіхів. Мигдаль – не виняток, просто це варіант дорожчий. І насправді не просто так. Мигдаль – найкорисніший з усіх інших горіхів. Він містить багато антиоксидантів, білків і мінералів. У мигдалі також міститься омега-3, який регулює рівень цукру в крові, тиск і підвищує імунітет.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Скандинавський стиль — топ 5 ідей для інтер’єру

Подорожі

Карантин


Читайте також