Цікава та корисна інформація

Топ 10 найбільш запрошених мов світу

Прислів’я говорить: “Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина”. Сучасний світ диктує свої правила. Тепер, щоб влаштуватись на хорошу роботу, отримати високу посаду і заробити на красиве життя, необхідно вміти й красиво розмовляти – декількома мовами! Сьогодні ми склали список з 10 найскладніших мов світу, вони непрості для розуміння і вивчення, тому фахівці, які володіють ними – на вагу золота. Знаючи один з нижчеперелічених, престижна робота і світле майбутнє вам точно забезпечені!

Урду

Урду – це індоіранська мова, ідентична Хінді. Обидві мови дуже схожі. Вони відрізняються тільки тим, що на урду говорять мусульмани, а на хінді індуси. Урдуський словник – це суміш перської та арабської мов. Урду є офіційною мовою Пакистану. Пакистан не вважається найрозвиненішою країною, але тісно співпрацює з ними. Тому, знаючи пакистанський, є всі шанси отримати хорошу посаду на міжнародному ринку праці.

Гельська

Дуже рідкісна мова, якою користується обмежена кількість жителів планети, варто відзначити, не з бідних країн. В основному його носії це шотландці та ірландці. Гельська не є офіційною мовою, але вважається мовою меншини. Ділові переговори, переклади та офіційні зустрічі – знавець цієї мови не залишиться без уваги у високорозвиненій Шотландії.

Грецька

Грецька – індоєвропейська мова, використовується в основному в Греції і на Кіпрі. Він вважається складним через мовні правила, які визначають, коли і де розмістити акцент. Якщо в грецькій мові неправильно розмістити акцент-слово змінює своє значення, наприклад, може придбати незрозумілий або навіть образливий характер. Знаючи Грецький, можна зробити успішну кар’єру рієлтора або турагента, адже Кіпр – Це світ туризму.

Фінська

Цікаво, що у фінської мови немає майбутнього часу, і це привід для анекдотів. Кажуть, що фіни через їх вроджений песимізм бояться дивитися в майбутнє і тому у них немає майбутнього часу. Звичайно, фінський здатний висловити майбутнє, але у нього для цього немає форми дієслова. Цього недостатньо, щоб вважати фінський складним? Тоді ось – Epäjärjestelmällisyydellistyttämättömyydellänsäkäänköhän – найдовше фінське слово.

Ісландська

За межами цього острова Ісландська мова використовується дуже мінімально. Тут ми зустрічаємо лише невелику кількість відмінностей в діалектах. Причиною, по якій він входить в число найскладніших мов у світі, є його граматика – вона містить багато винятків і сама вимова мови. Але, можливо праці з вивчення ісландського того варті! Адже знаючи цю мову і працюючи в Ісландії на будь-якій посаді, ви будете жити забезпечено, враховуючи рівень зарплат в цій країні.

Японська

Чому вчити його вигідно? Тому що приблизно 130 мільйонів людей говорять цією мовою. Японський алфавіт вважається одним з найскладніших у світі, оскільки в ньому використовується комбінація китайських ієрогліфів і двох фонетичних складових алфавітів. Однією з основних проблем, з якими ви можете зіткнутися при вивченні цієї мови, є різниця між письмовим і усним словом. Якщо ви хочете вивчити японський алфавіт, вас чекають 2000 різних символів, які потрібно знати напам’ять…

В’єтнамська

Багато слів походять з китайського, тому, що спочатку в’єтнамці використовували саме китайський алфавіт. Сьогоднішні в’єтнамці взяли за основу мови латинь і це не полегшує процес вивчення в’єтнамської.

Тайська

Ця мова є офіційною в Таїланді, складається з чотирьох основних діалектів. Під час подорожі в Таїланд дуже корисно вивчити хоча б деякі основи тайської мови. Завдяки його знанню ви станете ближче до тайської культури й, звичайно ж, до роботодавців, зацікавлених в іноземних співробітниках зі знанням не тільки тайського…

Арабська

Сьогоднішня Арабська мова походить від класичного арабського 6-го століття. Найбільша відмінність від інших мов в тому, що арабські тексти читаються справа наліво. Основна проблема для будь-якого, хто хоче вивчати цю мову – повна відсутність голосних в словах…

Китайська

Близько 1,2 мільярда людей, 16% населення світу, говорять цією захопливою мовою. На перший погляд, китайський шрифт принципово відрізняється від фонетичних букв, до яких ми звикли. Ця мова вважається найскладнішою, особливо з точки зору письмової форми. Проблема, з якою ви можете зіткнутися на початку навчання, полягає в тому, що китайська мова перекладається по-різному в залежності від того, чи є він усної або письмової форми. Однак, знаючи китайську ви можете заробляти, не залишаючи своєї країни! Адже величезні китайські компанії, бренди і виробники мають філії по всьому світу!

Можна поділитись з друзями:


Читайте також