Цікава та корисна інформація

Їсти чи не їсти? Користь і шкода апельсинів

Апельсини – не єдиний корисний фрукт, але вони, безумовно, одні з найсмачніших плодів. Апельсини принесуть користь здоров’ю не тільки в літній сезон, але і в осінньо-зимовий період, так як здатні повністю забезпечити організм денною нормою вітаміну С. Проте, існують досить жорсткі рамки за кількістю вживаного продукту. Сьогодні ми поділимося інформацією, яку ви не знали. Отже, плюси і мінуси «сонячного» фрукта.

Вітамін загального спектра

В апельсинах зовсім немає жиру і натрію. Це означає, що в цілому вони є приголомшливим перекусом між основними прийомами їжі. Особливо це важливо для тих, хто не хотів би набрати зайві кілограми. Також апельсини також вважаються протизапальними, а їх регулярне вживання і зовсім може допомогти в регулюванні діабету і запобіганні серцевих захворювань в довгостроковій перспективі.

Джерело добової норми клітковини

Апельсини наповнені вітаміном С. В середньому апельсин містить близько 70 мг поживної речовини, цього достатньо, щоб ви могли захистити клітини організму і підвищити ваш імунітет. Ще в апельсинах дуже багато клітковини. Великий апельсин забезпечить близько 18% добової норми клітковини, а це означає, що, якщо ви хочете поліпшити своє травлення, то досить з’їдати хоча б один плід в день.

Позбавляє від каменів у нирках

Навряд чи ви знали цей факт! Оскільки апельсини переповнені лимонною кислотою, то збагачена ними дієта допоможе запобігти зростанню каменів у нирках. Камені в нирках доставляють дуже хворобливі відчуття, тому для профілактики варто частіше їсти апельсини.

Незамінний для вагітних

Апельсини особливо корисні для вагітних і годуючих матерів. Це тому, що» сонячні ” фрукти є найдоступнішим джерелом фолієвої кислоти, яка сприяє здоровій вагітності та пологах.

Кращий у фруктовому ряду

Також цей помаранчевий плід є джерелом антиоксидантів, так що якщо ви прагнете захистити своє тіло і клітини від хвороб, то апельсин миттєво зміцнить здоров’я. Є багато фруктів, які дають подібні переваги, але апельсин в цьому плані найпотужніший, адже він наповнений корисними речовинами.

Трохи про ненатуральне

Вам необхідно знати про відмінності між натуральним апельсиновим соком і тим, що ви п’єте з картонної упаковки. У покупному магазинному апельсиновому соку часто міститься набагато більше цукру і добавок-підсолоджувачів (навіть в тих, що випускають з позначкою «без додавання цукру»), ніж вам необхідно вжити за день.

В ньому багато цукру

В апельсині багато цукру. В середньому апельсині міститься близько 12 г цукру, але це природно для всіх фруктів. Така доза цукру, отриманого з апельсина, буде корисніше для вас, ніж, наприклад, така ж доза тростинного цукру, кинутого в чай.

Від апельсинів товстіють

Як ви думаєте, це правда чи міф? Це правда. У той час як регулярне вживання апельсинів може допомогти вам схуднути, вживання занадто великої кількості фруктового соку кожен день – це швидкий спосіб накопичити зайві кілограми.

Від них буває печія

Існує дуже мало причин, за якими вживання апельсинів може завдати вам шкоди. Найбільш поширеними побічними ефектами вживання цих фруктів є кислотний рефлюкс і печія. Це тому, що фрукти містять занадто багато лимонної кислоти. Вживайте їх помірно.

Алергія на цитрус

Є люди, які насправді страждають від алергії на апельсини! Чому страждають? Тому що не можуть отримати так багато додаткових вітамінів для свого організму в найкоротші терміни…

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Повідомлення ззовні надходять у мозок людини зі швидкістю 360 кілометрів на годину

Подорожі

Карантин


Читайте також