Цікава та корисна інформація

ТОП 10 найрозумніших тварин у світі

Згідно з багатьма факторами мозок тварин відрізняється від людського. Тому багато хто вважає, що собаки, кішки та інші представники світу не можуть розвивати розумові здібності і мислити раціонально. Але це зовсім не так.

І щоб це довести DEZTOP підготував для вас 10 найрозумніших у світі тварин.

1. Мураха

Мурахи – практично найменший представник тваринного світу. Відповідно у них дуже маленький мозок. Але система їх комунікації досить захоплююча і хитра. Багато з нас бачили як у великому мурашнику копошаться тисячі мурах. Але мало хто розуміє чим вони там займаються. Насправді, у них своя система сільського господарства – вони вирощують гриби, якими потім харчуються. Мурахи живуть, пересуваються і працюють колонами завдовжки в тисячі миль. Кожна з них має власну хімічну ідентичність, завдяки якій вони розпізнають незнайомців.

2. Ворона

Серед птахів ворони виділяються величезною кількістю, мало не найбільшим мозком і розумом. Цей вид птахів відчуває себе досить впевнено в присутності людини. Їх природний інтелект дозволяє створювати проблеми іншим і уникати людських хитрощів. Вони напевно знають як добути їжу і заховати її від інших птахів.

3. Видра

Видри є одними з найменших морських ссавців тварин на планеті. Але одними з найрозумніших. По-перше, видри призвичаїлися використовувати камені для видалення неїстівних частин крабів і риби. По-друге, вони здатні відчувати хижака, коли той ще далеко, завдяки коливанню води.

4. Свиня

У наш час свині вирощуються виключно для споживчих цілей. Але насправді вони дуже розумні тварини. За деякими даними вони навіть мають більшу когнітивну здатність, ніж собаки і немовлята. Свині досить тактильні і соціальні тварини. Вони люблять спати поряд, гуляти разом і навіть грати. Цей вид тварин володіє 20 різними типами вокалізації для спілкування. При цьому їх не треба цьому вчити, це вроджена здатність.

5. Восьминіг

Інтелектуальні здібності восьминога найкраще проглядаються в їх умінні виявляти ворога. Ці тварини легко і швидко навчаються. Завдяки гнучкій формі і безхребетності, восьминіг може поміститися про дуже маленький отвір і сховатися від хижака. Вони навіть навчилися захищати свій будинок за допомогою пристосування з черепашок.

6. Собака

Собака – найкращий друг людини. Це мабуть одні з найрозумніших тварин. По-перше, вони легко навчаються і здатні імітувати звички господарів. По-друге, їх інтелектуальні здібності дозволяють швидко оцінювати ситуацію і знайти дорогу додому на відстані сотень кілометрів. По-третє, собаки здатні відповідати на команди і розрізняти мільйони різних ароматів, про які людина іноді навіть не здогадується.

7. Кит

В першу чергу варто відзначити, що мозок китів значно більше за розміром ніж у інших тварин. Для спілкування один з одним вони використовують складні вокальні комбінації. До речі вони дуже соціально активні, люблять спілкуватися, подорожувати, і навіть на полювання кити висуваються разом. І головна унікальність китів в тому, що деякі з них здатні імітувати людську мову.

8. Слон

Серед наземних тварин у слонів найбільший мозок. В першу чергу-слони дуже соціальні тварини. Вони здатні розпізнавати сотні, а то й тисячі різних звуків. Також вони можуть імітувати це величезна кількість звуків. Більш того, слони здатні висловлювати почуття – радість і смуток.

9. Дельфін

Дельфіни займають третє місце серед найрозумніших тварин у світі. Ці тварини здатні висловлювати величезний спектр емоцій і вчитися виходячи з ситуації. Коли Дельфін спить, половина мозку відпочиває, а половина працює. Все це для того, щоб допомогти тваринам розпізнавати про небезпеку навіть під час сну.

10. Велика мавпа

Мавпи посідають друге місце у списку найрозумніших живих істот у світі після людей. Ні для кого не секрет, що згідно з деякими дослідженнями, люди еволюціонували від мавп. В першу чергу інтелектуальні здібності мавп виражаються в активному суспільному житті. Їм дуже важливий соціум, емоції і будинок. Також вони використовують безліч інструментів для пошуків їжі і навіть можуть розуміти людську мову.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

У сучасному світі їжа, перш ніж потрапити на ваш стіл, долає в середньому 2400 кілометрів

Подорожі

Карантин


Читайте також