Цікава та корисна інформація

Любителям гарної кухні: Топ 10 кращих ресторанів світу

Сьогодні наш список топ 10 поповнився найкращими ресторанами світу. У них кращі страви від кухарів, за яких ресторатори готові побитися, а працювати офіціантом в такому закладі – не соромно, а почесно! Після відвідування такого місця залишаться виключно позитивні враження-гарантовано кулінарними ревізорами!

10. Eleven Madison Park, Нью-Йорк

Першим рестораном, що потрапив до рейтингу ТОП-10, став Eleven Madison Park в Нью-Йорку, кухня якого належить швейцарцю Даніелю Хамму. Чи варто говорити про те, що якщо власник бізнесу швейцарець, то і сам бізнес працює як швейцарський годинник…

9. Dinner By Heston Blumenthal, Лондон

Лондонський ресторан Dinner By Heston Blumenthal довгий час не функціонував, він був відкритий в 2011 році. Але незабаром він став одним з кращих гастрономічних закладів світу. Цікаво те, що в ресторані немає постійних страв від шеф-кухаря, адже він змінює своє меню кожен квартал року!

8. Arzak, Сан-Себастьян

Батьківщина цього закладу – винний курорт. Він був заснований в далекому 1897 році! Напевно в меню є не тільки безліч смачних страв, але і вишуканих вин, враховуючи місце розташування ресторації. Подумати тільки, скільки поколінь вже побувало в Arzak…

7. Alinea, Чікаго

Ресторан Alinea був відкритий у 2005 році і з тих пір є одним з найбільш бажаних і привабливих ресторанів у світі як для ресторанних критиків, так і для звичайних, але дуже прогресивних, відвідувачів.

6. Per Se, Нью-Йорк

Per Se є ще одним висококласним рестораном Нью-Йорка. І це не дивно, адже місто досить велике, щоб мати два кращих ресторани в світі! Заклад може похвалитися недавньою реформою меню і залу для гостей.

5. Osteria Francescana, Модена

З 2011 року є найкращим закладом всієї Італії. Хіба вас це вже не вразило? Адже італійці і так готують божественно, а стати кращим в ніші італійської кухні, як позиціонує себе Osteria Francescana, зможе далеко не кожен. Після стількох років заклад досі є лідером.

4. D.О.М., Сан-Паулу

Відпочинок в Бразилії не буде повним без відвідування даного закладу. Цей ресторан розташований у Сан-Паулу, Бразилії, і дуже популярний, особливо завдяки своєму типово бразильському, бездоганному меню та дуже зручному інтер’єру.

3. Mugaritz, Сан-Себастьян

Ресторан Mugaritz розташований точно так само, як Arzak в Сан-Себастьяні, Іспанії. Відверто кажучи, він поступається закладу Arzak, але вважається не менш затребуваним як серед місцевих жителів, так і серед гостей. Позиціонує себе як творча ресторація без ухилу до будь-якої національної кухні.

2. El Celler de Can Roca, Жирона

Другим найкращим рестораном світу знову став іспанський El Celler de Can Roca, який був відкритий ще в 1986 році! Унікальною особливістю ресторану є дуже великий винний льох, в якому знаходиться понад 60 000 пляшок вина.

1. Noma, Копенгаген

І ось воно! Номер один у світі громадського харчування. Все в цій “гавані їжі” просто ідеально. Сервіс, їжа, інтер’єр, атмосфера! Абревіатура Noma означає Nordic Food, в перекладі з данської Nordic Mad. Шеф-кухар кращого в світі ресторану-молодий Рене Редзепі, який дійсно зачаровує своїми стравами! Ще один доказ того, що педантичність данців приносить свої плоди…

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 кроків до голлівудської посмішки

Подорожі

Карантин


Читайте також