Цікава та корисна інформація

Такий він насправді: 10 фактів про хаскі

Сибірських хаскі люблять за різне – їх характер, вовчу зовнішність або яскраво – блакитні очі. І якщо ви зібралися завести собі цього маленького вовченя, то не зайвим буде дізнатися наших 10 фактів про вашому майбутньому вихованця.

Вони з Сибіру

Як Ви вже здогадалися, сибірські хаскі дійсно з Сибіру. Чукотському народу, який бажає розширити свої мисливські угіддя, потрібна була допомога в переміщенні саней на великі відстані. Тому вони вирішили розводити їздових собак з густою шерстю, щоб захистити їх від низьких температур. Також ці собаки повинні були бути досить витривалими і споживати не надто багато їжі. Результатом цього стали чукотські пси, які і стали предками сучасних хаскі.

Еміграція в Канаду

Звичайно, ця порода поширюється по всій земній кулі, але найбільш затребувані вони на півночі Канади і США. Оскільки ці собаки родом з арктичного клімату, вони завжди готові до екстремальних мінусових температур. Їх шерсть складається з короткого товстого підшерстя (який допомагає їм зберігати тепло тіла) і водостійкого більш довгого шару вовни. Крім того, їх очі (у формі мигдалин) призначені для захисту від сипучого снігу і сонячного світла, який відбивається від снігу.

Хаскі – друг дитинства

Сибірські хаски – надзвичайно доброзичливі істоти, незважаючи на їх суворий погляд і зовнішність, що нагадує вовків. Ця порода не підійде людям, які шукають виючого сторожового пса, так як хаскі занадто довірливі і доброзичливі по відношенню до незнайомців! А ось сімейним людям з дітьми цей грізний звір підійде як ніхто інший, адже хаскі вміють дружити і бути відданими.

Не для слабаків

Хаскі дуже енергійні собаки. Вони потребують тривалих прогулянках. Тому, якщо у вас немає часу на регулярні прогулянки в парку або на вулиці, то не варто заводити цю породу. Також враховуйте розміри собаки – самки сибірських хаскі важать від 13 до 23 кг, кабелі можуть важити від 20 до 27 кг.кабелі трохи вище – близько 60 см. якщо господар хаскі не Великої комплектації, то ще питання, хто кого буде вигулювати…

Вони занадто віддані

Хаскі складні собаки в плані навчання. Якщо хаскі прив’язується до однієї людини, то це назавжди. Вкрай небажана зміна власника або передача собаки іншій людині навіть на не тривалий період. Вони досягають великого успіху в дресируванні тільки зі знаючими і досвідченими власниками, які можуть забезпечити задоволення їх соціальних потреб і навчати вихованців протягом усього життя.

Бронзовий хаскі

Як вже було сказано, це найбільш затребувана порода собак на території США. Доказом цього є статуя хаскі в Центральному парку Нью-Йорка. Інсталяція виконана з бронзи.

Велике раниме серце

Існує і така думка, що хаскі здатні піти з дому. Причиною цього може послужити погане поводження з псом. У разі втечі собаки ніколи не повертаються. Слідкуйте за своїм вихованцем.

Рятувальник

Собака породи хаскі на ім’я Балто врятувала від вимирання ціле поселення. Балто вчасно доставив в село вакцину. Сталося це на Алясці. Якби не пес, ціле село вимерло б від дифтерії.

Найсильніші вуха

Це собаки з найсильнішими вухами. Хаскі настільки потужні пси, що одні їхні вуха складаються з 18 м’язів! Іноді створюється відчуття, що сани вони зможуть тягнути навіть ними…

У нього свій характер

Хаскі дуже своєрідні собаки. Якщо ви даєте йому команду, яку він не виконує, знайте – це від впертості! Незважаючи на це, коли їм потрібно, вони вміють бути ласкавими, зображуючи неперевершених акторів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Оси за смаком нагадують кедрові горішки, черв’яки – підсмажений бекон, а жуки – яблуко.

Подорожі

Карантин


Читайте також