Цікава та корисна інформація

Топ 10 кращих квартирних тварин для вашої дитини

Діти бавляться і зачаровуються тваринами – багато з них навіть впадають в істерику через бажання забрати їх додому! Відомо, що домашні тварини сприяють розвитку дітей. Якщо ви все – таки вирішили завестися домашнім улюбленцем – ось список Топ 10 кращих варіантів для дитини, з усіма їх плюсами та мінусами.

Собаки

Зв’язок між дитиною і собакою дуже міцний. Собаки ніжні та люблячі, і вони можуть бути хорошими компаньйонами як вдома, так і поза його стінами. Наявність собаки може підштовхнути вашу дитину частіше виходити на вулицю і грати більше, оскільки ці тварини дуже активні. Безсумнівним плюсом є те, що собаки надзвичайно віддані своїм власникам. Одним з недоліків (скоріше для батьків) є те, що чотирипалі вимагають хорошого догляду та навчання. Якими б грайливими вони не були, собаки можуть випадково вкусити своїх власників або людей, яких вони не люблять.

Кішки

Кішки чудові та вміють легко гармоніювати з іншими членами сім’ї. Вони не настільки грайливі, як собаки, але все одно можуть стати хорошим компаньйоном для дитини. Ці пухнасті створіння звикли самі піклуватися про себе і не вимагають постійного догляду. Трохи про мінуси-кішки незалежні істоти, не завжди лояльні до своїх власників і можуть час від часу тікати. У вашої дитини також більше шансів захворіти на алергію на кішок, ніж на собак. Кішки примхливі та можуть спробувати помститися, якщо їх потривожити.

Птах

Птахи привносять у ваш будинок не тільки барвистість, але і радість завдяки своєму звучанню. Деяким дітям не подобаються фізичний контакт з тваринами, але вони люблять спостерігати за ними здалеку — Птахи — ідеальний компаньйон для таких малюків. Звучання птахів точно зацікавить, до того ж більшість з них прекрасно себе почуває, постійно перебуваючи в клітинах. Попри це, птахи зазвичай влаштовують безлад у своїх клітинах, і їх чищення — досить виснажливе завдання.

Рибка

Деякі діти вважають за краще більш спокійних тварин, їм подобається просто спостерігати за ними. Рибка є одним з кращих домашніх тварин для малюків, так як все, що їй потрібно, це чиста вода і їжа. Яскраве забарвлення рибок здатний заінтригувати ваше чадо і розважити його. Маленький мінус цієї тварини-своєчасне правильне харчування і чистка акваріума для запобігання накопичення відходів і мікробів, але всі тварини вимагають догляду!

Хом’яки

Крихітні та цікаві, хом’яки рідко виснажуються від своєї біганини по клітці та колесі, чим дуже веселять дітей. Він може стати відмінним вихованцем, якщо ваша дитина згоден постійно за ним доглядати. Ці тварини мають всього один недолік-запах. Клітку необхідно чистити якомога частіше, ви зрозумієте це, якщо хоча б раз пропустите цю процедуру.

Мурахи

Вони менш схожі на домашніх тварин і більш цікаві для спостереження. Мурахи є незвичайними домашніми тваринами, але вони ідеально підходять для дітей, які люблять спостерігати за поведінкою тварин, не піклуючись про них. Це дійсно захоплююче – створити мурашину ферму і спостерігати за її жителями, які збирають їжу і будують свої будинки! Недоліком є те, що вашій дитині можуть набриднути мурахи, тому, що їх він точно не зможе помацати їх або обійняти. Крім того, вам доведеться постійно проявляти особливу обережність, щоб комахи не пробралися в ваш будинок.

Морські свинки

Швидше нетрадиційні вихованці, але улюблені дітьми! Вони легкі в обігу і догляді, через те, що дуже рідко виявляють будь-яку агресію. Це розумні тварини, які активно реагуватимуть на вашу дитину. Одним недоліком (хоча як кому) є їх потреба в спілкуванні зі своїм виглядом. Тобто, хочете завести морську свинку – візьміть дві! Також вони люблять великі простори, в крихітній клітці їм буде незручно, тим більше удвох. У тісноті, та не в образі – не про цих істот. Також зверніть увагу на їх корм, він повинен бути збагачений вітаміном С.

Миші

Мишам не потрібно багато простору для життя, і про них досить легко піклуватися. Просто заведіть кілька мишок і спостерігайте, як вони будують своє щасливе життя. Дітям легко грати з мишами, тому, що вони легко піддаються тренуванню. У мишок немає мінусів, адже вони потребують тільки в їжі та чищенні клітки. Єдине, що може вам перешкодити – це їх нічна активність.

Кролики

Найчарівніші вихованці з усіх, після собак … дуже милі та приємні кролики не поспішають звикати до людських дотиків. Однак, як тільки вони піддадуться вам – стануть відмінними домашніми тваринами. Вашій дитині буде весело з цим вихованцем, адже вони абсолютно не агресивні та дозволяють тягати себе не тільки на руках, але і навіть в кишені. Відзначимо, що оскільки кролики є соціальними, вони вимагають постійної уваги. Не залишайте їх без нагляду, тому, що вони здатні створити в будинку безлад. При покупці пари кроликів врахуйте, що вони постійно розмножуються, тому варто заводити одностатевих тварин – клопоту буде набагато менше.

Черепаха

Цей вихованець може стати найстарішим і наймудрішим членом вашої родини, оскільки живуть вони дуже довго. Черепахи – спокійні, ніжні та мирні істоти. Діти, як відомо, нескінченно зачаровані ними. Ця тварина здатна стати кращим другом вже тому, що може годинами сидіти та слухати. Але, є ряд застережень, які ви повинні врахувати! Для виживання черепасі необхідні особливі умови – прочитайте необхідну літературу. Крім того, цих тварин краще заводити для дитини старше 5 років, тому, що вони є носіями сальмонели.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

При чханні всі функції організму зупиняються, навіть серце

Подорожі

Карантин


Читайте також