Цікава та корисна інформація

ТОП 10 найкрасивіших місць на планеті

Часом дуже важко повірити в існування чого-небудь, поки не побачиш все на власні очі. Але коли дивишся на такі картинки сумнівів з’являється ще більше. Не знаю як, ви але мені дуже важко усвідомити, що це все існує насправді і що все це творіння самої матінки природи, а не чудеса фотошопу.

Тому DEZTOP підготував ці місця для вас, щоб ви обов’язково відвідали їх під час наступного подорожі.

Драконові дерева на острові Сокотра, Ємен

Драконові дерева мало не найдивніше місце у Всесвіті і точно найдивніше в Ємені. Ця дивовижна плантація з’явилася в результаті яскраво-червоного соку, який виділяється з дерев. Якщо ви зробите надріз у корі дерева, то побачите, як воно почне «кровоточити». Раніше їх було дуже багато на Канарських островах, але, на жаль, через втручання людства їх кількість набагато зменшилася.

Салар-де-Уюні, Болівія

Ох, це “дзеркало” так і манить щороку натовпу туристів. Його неможливо вилучити з путівників або проїхати мимо, перебуваючи в Болівії. Уюні – це просто висохле солоне озеро. Але в сезон дощів – це неймовірної красоти місце. Варто кільком крапельок покрити поверхню озера, як воно тут же перетворюється на величезне дзеркало. Здається, це ідеальне місце для фото.

Памуккале, Туреччина

Дивлячись на ці острівці блакитний води, слабо віриться, що сюди не втрутилася людина. Але доводиться вірити, що це справжнє диво природи, адже цей факт незаперечний. Ці термальні джерела, красиво висічені в вигляді «ступенів» на білому вапняковому схилі. Але їх стінки являються дуже крихкими і чутливими до пошкоджень, тому за багатьма з них ходити строго заборонено. На інших доводиться знімати взуття.

Озеро Ретба, Сенегал

Сенегал сам по собі багатий на пам’ятки і відвідати всі дуже складно, але проїхати повз цього красивого озера ви просто не маєте права. «Рожеве озеро» Ретба – вважається мало не самим красивим озером в світі. Воно швидше нагадує Диснеївський мультик або сторінку дивовижною казки, але насправді реально, а головне – створила його сама природа. Вся справа в найдавніших ціанобактеріях, які живуть в солоному озері.

Гейзер Флай, США

Фактично гейзер Флай – штучний. Давним-давно люди бурили свердловину для колодязя, але після того як його закинули, під землею почали відбуватися природні реакції, які привели до утворення цього дивовижного термального джерела.

Вода, яка світиться, Мальдіви

Відпочинок на Мальдівах в 21 столітті досить банальне розвага. Але досвідчені туристи знають, де на Мальдівах ховається неймовірна краса. Це райське місце приховує ціле «зоряне небо» прямо в океані! Це чудо виникає завдяки планктону, який живе в водах біля острова Ваадху. Безумовно, це неймовірно. Але зверніть увагу, що в цей час краще не купатися, оскільки фітопланктон може виділяти отруйні речовини.

Дорога гігантів, Ірландія

Через вулканічних втручань з’явилося улюблене для тисяч туристів місце подорожі. Це близько 40000 базальтових колон, які виникли після виверження вулкана багато років тому. Вони нагадують сходи для гіганта. Якщо піднятися наверх, можна побачити неймовірної красоти панораму. Також ви можете взяти велосипед і покататися по спеціально облаштованим доріжках.

Печери Вайтомо, Новая Зеландія

На перший погляд це звичайна печера, яких тисячі на нашій планеті. Але є тут щось особливе, що так вабить туристів з різних куточків планети. Печери відомі не тільки безліччю таємничих ходів, а й дивовижними мешканцями. Ними є сотні тисяч грибних комариків, які створюють вид «зоряного неба».

Печера Шондонг, В’єтнам

На перший погляд це звичайна печера, яких тисячі на нашій планеті. Але є тут щось особливе, що так вабить туристів з різних куточків планети. Печери відомі не тільки безліччю таємничих ходів, а й дивовижними мешканцями. Ними є сотні тисяч грибних комариків, які створюють вид «зоряного неба».

Різнобарвні дюни в парку Лассен, США

Зізнатися чесно, бачу це чудо природи вперше, незважаючи на те, що воно вже досить-таки давно заслужило місце серед самих красивих місць на планеті Земля. Ці дивовижні дюни знаходяться біля підніжжя стародавнього сплячого вулкану. А такий своєрідний забарвлення вони придбали через окислення попелу, що осідає прямо на потоки лави під час виверження.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Мандрівникам до уваги: Норвегія та її топ 5 природних чудес

Подорожі

Карантин


Читайте також