Цікава та корисна інформація

Топ 10 натуральних засобів, які замінять антибіотики

Щодня наш організм стикається з мікробами і бактеріями агресивного навколишнього середовища. Уникнути контакту з ними практично неможливо, адже вони передаються через поверхні, рукостискання і навіть повітря. У боротьбі з ними використовуються антибіотики, які негативно позначаються на нашій імунній системі, роблячи нас ще слабкіше. Однак, є багато антибіотиків, вироблених природою, які є частиною нашого раціону – вони не менш ефективні синтетичних аптечних препаратів. Сьогодні ми склали Топ-10 найкращих природних антибіотиків.

#10 цибуля

Найбільш важливою діючою речовиною цибулі є алліцин (володіє сильним антибіотичним дією). Крім аллицина, цей продукт також містить багато вітамінів і мінералів. Завдяки своїм властивостям антибіотика цибуля здатна вилікувати кашель, налагодити травлення, запобігти геморой, варикозне розширення вен і серцеві напади.

#9 чорниця

    Ця непоказна ягода вміщує в собі цілу таблицю Менделєєва! Чорниця незамінна при інфекціях сечовивідних шляхів і рецидивуючому циститі у жінок. Вона багата на хінну кислоту, яка розкислює кров, запобігаючи утворенню каменів у нирках і надмірний ріст кишкових бактерій. Якщо ви страждаєте набряком кінцівок, варикозним розширенням вен або запаленням ніг, рекомендується регулярне вживання цього корисного плода.

#8 Куркума

Золотисто-жовта спеція, яка використовується в якості антибіотика вже протягом 4000 років. Вона захищає організм від бактерій і підходить для боротьби з шкірними захворюваннями, також куркуму використовують від легких саден і порізів. У це складно повірити, але куркума може допомогти навіть у запобіганні пухлин.

#7 часник

У стародавні часи його використовували при захворюваннях дихальних шляхів, застуді, кашлі та грипі. Під час Першої світової війни – в якості компресу для профілактики ранової інфекції. І в останні роки науково доведено, що він допомагає боротися з інсультами, специфічними формами раку, проблемами з серцем і шкірними інфекціями. Всього два зубчики часнику в день допоможуть вам очистити артерії і таким чином захистити ваше серце.

#6 мед

Задовго до того, як почали використовуватися хімічні антибіотики, мед застосовували в якості натурального антибіотика для лікування шкірних саден. Завдяки своїм складом він знищує групу мікроорганізмів, з якими наше тіло не може впоратися самостійно. Великою перевагою є те, що він не має побічних ефектів аналогічних хімічним антибіотикам.

#5 зелений чай

Зелений чай відмінно бореться з інфекціями. Широко використовується в Китайській народній медицині для зупинки кровотеч, загоєння ран, зниження температури і поліпшення травлення.

#4 масло орегано

Це один з кращих природних антибіотиків для підвищення імунітету і боротьби з інфекцією. Містить антибактеріальні, спазмолітичні, протимікробні та протигрибкові засоби. Тому він підходить для лікування таких інфекцій, як мікоз стоп, укуси комах, алергія, прищі, захворювання ясен, розлад шлунка, ангіна і бронхіт.

#3 екстракт насіння грейпфрута

Ще один рятувальний круг в боротьбі з вірусами – екстракт насіння грейпфрута, відомий як цитрицидний, має природну противірусну і антисептичну дію. Він допомагає захистити організм від серйозних захворювань і підвищує його опірність до вірусів.

#2 лимон

Важливим компонентом тут є вітамін С. він зміцнює імунну систему, підтримує обмін речовин і допомагає при варикозному розширенні вен. Часто лимон подають з цукром, це заборонене поєднання, так як цукор руйнує всі його корисні властивості.

#1 імбир

Він містить компоненти, які діють як антибіотик. При регулярному вживанні кореня імбиру налагоджується кровообіг і стабілізується рівень цукру в крові. Його діючою речовиною є гінгерол, який і надає імбиру пряний смак. Важливо знати, що незважаючи на всю користь імбиру, його добовий раціон не повинен перевищувати 4 г свіжого або 1 г сушеного продукту.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Структурування, або як не загубитись серед лавини інформації

Подорожі

Карантин


Читайте також