Цікава та корисна інформація

Топ 10 найкрасивіших старовинних міст Європи

Створення і розвиток міст, які вважалися важливими центрами культури та освіти, були дуже важливі для становлення Європи. У нашому рейтингу ми виділимо 10 міст, які протягом століть викликали захоплення та інтерес туристів і стали гордістю не тільки своїх країн, але і всієї Європи. Це місця, які обов’язково варто відвідати та провести в них кілька незабутніх днів…

#Сучасний Амстердам

Амстердам є столицею Нідерландів і одночасно його культурним і фінансовим центром. Історичний центр міста забудований будинками 16 і 17 століть. Місто славиться своїми музеями та галереями, особливо музеєм Ван Гога, який володіє найбільшою колекцією картин Вінсента Ван Гога у світі.

#Старенька Рига

Рига є столицею Латвії, розташована на березі Балтійського моря. Її історичний центр забудований архітектурою в стилі модерн, а найбільш важливими пам’ятками є романський собор під назвою Купол, Ризький замок, Порохова вежа і кілька церков. У парку, який оточує старе місто, стоїть пам’ятник свободи, що символізує незалежність Латвії.

#Розслабляючий Будапешт

Столицю Угорщини люблять за її прекрасну атмосферу. Крім стародавніх пам’ятників, місто також є райським куточком відпочинку завдяки знаменитому спа, затишним кафе і стильним барам. Центром розваг, особливо для дітей, є знаменитий парк Відам. Багато туристів приїжджають сюди скуштувати унікальне угорське вино і смачні місцеві страви.

#Перловий Дубровник

Дубровник – унікальне історичне місто на півдні Хорватії. Завдяки своєму сприятливому клімату, він популярний як літній і зимовий морський курорт. Також Дубровник вважається культурною столицею Хорватії. Найважливішими культурними подіями є літні ігри в Дубровнику, фестиваль музичних і театральних вистав. Місто по праву називають “перлиною Адріатики”.

#Неперевершена Венеція

Венеція – місто, розташоване на півночі Італії. Основна туристична пам’ятка – близько ста каналів, на яких стоять понад 400 кам’яних мостів. Транспорт по місту здійснюється на моторних човнах, а класичні гондоли доступні для перевезень і розваги туристів. З багатьох культурних пам’яток найбільш відомими є Церква Св. Марка і Палац дожів.

#Класичний Лондон

У Лондоні багато туристичних визначних пам’яток, таких як знаменитий Біг Бен, Трафальгарська площа, Букінгемський палац, а також ряд музеїв. Найвідомішим є Музей воскових фігур. Лондон також є містом садів і парків, що займають 11% його площі. Найвідомішими є знаменитий Гайд-парк і Кенсінгтонські сади.

#Художня Барселона

Барселона є столицею Каталонії та другим за величиною містом в Іспанії. Це справжня перлина на узбережжі Середземного моря. Найбільш важливі пам’ятники споруджені Антоніо Гауді, блискучим іспанським архітектором. Не забудьте відвідати Музей Пікассо, де представлено понад 3500 експонатів цього світового художника. Оскільки Барселона знаходиться біля самого моря, у вас буде можливість провести час на міських пляжах.

#Загадкова Прага

Прага – столиця і найбільше місто Чехії. Він розташований в центрі Чехії й вважається одним з найкрасивіших міст в Європі. Історичний центр міста з панорамою Празького Граду – найбільшого замкового комплексу у світі, є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут багато музеїв, галерей, театрів та інших культурних установ. Найвідоміші історичні будівлі: Національний театр, Національний музей, Карлів міст, Стара ратуша з астрономічним годинником, Церква Святих Петра і Павла у Вишеграді.

#Старовинний Рим

Рим, на прізвисько Вічне місто, є столицею Італії. Це одне з найстаріших європейських міст, засноване понад 2700 років тому. Пам’ятники Риму охоплюють період від античності до сучасності. Найвідоміші стародавні будівлі – знаменитий Колізей, Пантеон, Римський Форум і лазні Каракалли. Оскільки Рим є центром християнства, він має велику кількість церков і храмів, очолюваних базилікою Святого Петра у Ватикані. Але Рим також сучасне місто, повне розкішних бутиків, кафе та піцерій. Рим – це просто місто, де кожен турист знайде «своє».

#Мрійливий Париж

Характерними символами Парижа, звичайно ж, є такі пам’ятники, як Ейфелева вежа, собор Нотр-Дам, Тріумфальна арка і знаменитий Лувр. Набережна річки Сени була внесена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Паризькі ресторани та кафе стали невіддільною частиною французької культури. Поруч з Парижем знаходиться знаменитий Версальський замок, де в оточенні прекрасних садів проживають французькі королі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Швидкий порятунок серця: Топ 5 способів знизити тиск

Подорожі

Карантин


Читайте також