Цікава та корисна інформація

10 несподіваних фактів про Травень

Травень відомий як місяць переходу. Якщо ви живете в північній півкулі, то свіжі холодні вітри до цього часу вже зникли і на зміну прийшли дощі ранньої весни. На той час, коли настає травень, цвітуть весняні квіти, щебечуть птахи, і життя починає здаватися трохи більш радісним! Якщо ж ви перебуваєте на іншій стороні світу, в південній півкулі, то цей час, коли літо давно минуло. Прийшли осінні вітри, а ночі стають все холодніше й темніше. Це час змін, але в будь-якому випадку воно чудово. Що в травні такого важливого? Давайте подивимося на цей самий вдалий весняний місяць!

Назва Травня

Назва May – це сучасна англійська адаптація латинського слова Maius, яке бере свій початок ще з часів стародавніх греків. Вони назвали місяць травень (або Майус) в честь грецької богині зростання.

Найстаріший місяць

У римського поета на ім’я Овідій були різні ідеї, пов’язані з етимологією назви місяця «травень». Він стверджував, що саме від слова Maiores, в перекладі з латині «старійшини», травень і отримав свою назву. Можливо, поет пов’язував це з тим, що місяць є найстаршим з весняних.

Наймолочніший місяць

У англійців цей місяць називався «month of three milking’s», що дослівно в перекладі – місяць трьох доїнь. І це означало, що протягом цілого місяця люди могли доїти своїх корів до трьох разів на день!

У травні не одружувалися

Травень колись вважався неймовірно поганим часом для одруження. Насправді є навіть прислів’я: «Женись в травні, і ти не будеш щасливий». Незрозуміло звідки саме цей вислів, але, мабуть, була досить вагома причина не вступати в шлюб в один з найпрекрасніших місяців року!

Травневе Євробачення

Травень – місяць, коли щорічно організовують конкурс пісні Євробачення. Для тих, хто не в курсі, Євробачення – це міжнародний пісенний конкурс, який проводиться щороку з 1956 року. Деякі з переможців конкурсу стали неймовірно успішними, серед них найбільш знаменитим є колектив ABBA!

День зіркових воїн

Травень – це особливий час для шанувальників «Зоряних воєн» по всьому світу, і завжди хороший привід переглянути заново космічні фільми. Саме 4 травня святкується день Зоряних воєн, так як дата звучить дуже схоже на «May the Force».

Ще одне космічне диво

Щороку в травні спостерігається особливе природне явище – метеорний потік Eta Aquariids. Вперше виявлений в 1870 році, Eta проходить повз Землю в період з 19 квітня по 28 травня. Найкраще його спостерігати з екваторіальних регіонів світу.

У травні народжуються щасливчики

Кажуть, що у тих, хто народився в травні, більше шансів стати успішним у житті, і що такі люди притягують любов оточуючих. Хоча поки це не є науково обґрунтованим фактом …

Найвища будівля світу було відкрито в травні

Емпайр-Стейт-Білдінг відкрив свої двері 1 травня 1931 року. На момент свого будівництва він вважався найвищою будівлею в світі. Тепер це звання належить іншим хмарочосах, але Емпайр як і раніше залишається неймовірно вражаючою особливістю нью-йоркського міського пейзажу!

Місяць безсмертя

Трохи кумедно, але факт! Травень – це дуже хороший і щасливий місяць для президентів США. У будь-який інший місяць року помер хоча б один президент США, але не в травні!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Де шукати роботу? Ми знаємо топ 5 секретних місць

Подорожі

Карантин


Читайте також