Цікава та корисна інформація

ТОП 10 найсильніших порід собак

Собака – найвірніший друг людини. Це саме добре і миле, але в той же час дуже сильне і вірне тварина. Сумніваюся, що знайдеться хоч кілька людей, які не хотіли б мати такого домашнього вихованця. Перед вибором кращого друга, варто багато вивчити про конкретну породі, що б в подальшому знак, як знайти до нього підхід.

Спеціально для улюблених читачів DEZTOP підготував список з 10 найсильніших порід собак у світі.

1. Сибірський хаскі

Незважаючи на значний розмір даної породи, хаскі вважаються собаками середнього розміру. У них густа шерсть і дивно красиві очі, які здатні висловлювати безліч емоцій. Вони дуже сильні тварини і володіють високою витривалістю. Незважаючи на це, їх доброзичливості може позаздрити більшість людей. Хаскі дуже граціозні собаки, але здатні перевозити величезні грузи по льоду. Живуть вони досить довго – від 12 до 14 років.

2. Родезійський риджбек

Ця порода собак має одну дивовижну рисою – одна смуга вовни зростає в зворотному напрямку. Їх унікальна здатність – вистежувати і ловити інших тварин. Їх колись використовували навіть для стеження за левами. Зараз Риджбеки стали більш домашніми, але не менш вимогливими. Оскільки вони дуже сильні і спортивні, їх вага може досягати 85 фунтів. Тому їдять вони за трьох. Така порода собак дуже потребує вашої уваги і навчання. Якщо приділяти їм належну увагу вони з радістю будуть захищати свій будинок і своїх господарів.

3. Ірландський вовкодав

Крім того, що вовкодав входить в список найсильніших порід, він ще і є найвищою собакою у Всесвіті. Вони мають дуже сильною мускулатурою і швидкістю. Давнім-давно під час воєн, вовкодави допомагали тягти поранених. З дітьми вони навпаки милі і терплячі. Ірландські вовкодави одним своїм виглядом одночасно лякають і розчулюють. Їм потрібно багато простору, щоб вихлюпувати свою енергію, тому жити в квартирі вони не будуть.

4. Сенбернар

Сенбернари – прекрасні охоронці, які можуть навіть надавати допомогу пораненим. Зараз багато завели собі сенбернарів як домашніх тварин, де вони і справді пристосувалися. Вони відрізняються слухняністю і добротою. Завдяки своїй силі такі собаки можуть виконувати складні завдання і також брати участь в змаганнях з гирьового спорту. Живуть сенбернари від 8 до 10 років, але дуже довго дорослішають.

5. Ротвейлер

У цьому списку не можна не згадати головного захисника сім’ї – ротвейлера. Ротвейлери порівняно невеликі собаки, але досить сильні і спокійні. Вони дуже приємні компаньйони і помічники, а їх погляд завжди страхітливий і впевнений. Особливість цієї собаки в тому, що колись вони були поводирями для сліпих. Завдяки міцному тілобудови ротвейлери могли працювати в якості поліцейських пошукових псів або особистими охоронцями.

6. Кавказька вівчарка

Один тільки вид кавказької вівчарки дає зрозуміти про його силі. Вони дуже великі і мають густою шерстю. Кавказькі вівчарки рятують овець від хижаків і охороняють худобу. Вони досить розумні і безстрашно реагують на незнайомців. При цьому вони вимагають хорошого і ретельного навчання. Також вони мають чудовий слух і працьовитістю.

7. Аргентинський дог

Аргентинський дог займає почесне 4 місце серед найсильніших собак в світі. Він володіє надзвичайною сміливістю і силою, і може захистити господаря на полюванні. Тому така порода з радістю полює на диких кабанів і пум. Більш того, завдяки сильному каркасу дог виглядає більш агресивним. Мускулисте тіло робить його ще граціозніше і привабливіше. Собака любить подорожувати у віддалені місця. І відмінно адаптується під різні погодні умови.

Американський пітбультер’єр

Спершу питбулей спеціально розводили для цькування биків. Трошки пізніше вони більш пристосувалися до сімейного життя. Незважаючи на своє сильно тіло і грізний погляд, пітбуль дуже добрий до дітей. Але як і багато інших породи, він потребує якісного навчання. Щоб приборкати агресію і перевернути її в потрібне русло, пітбуля потрібно багато вчити. А для дітей це найкраща нянька.

9. Кангал

Кангал – величезний пес з великою головою, довгими вухами і подвійним шаром хутра. Завдяки значному розміру і сильному тілу його використовують як робочу собаку. Кангал – захисник домашньої худоби. Кобель такої породи досягає 140 фунтів у висоту і вважається найдовговічнішою собакою.

10. Тібетський мастіф

Ось ми і підійшли до найсильнішої породі собак на Землі. В рамках сім’ї, мастіфи дуже добрі і мирні. Але, якщо вони помітять зловмисника на горизонті, то перетворюються в агресивного хижака. Через свого розміру і любові до активностей, мастіфи не зможуть жити в квартирі. Їм потрібно багато простору, щоб бігати, стрибати і навчатися. В іншому випадку вони можуть стати дуже агресивними.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Секрети по догляду за волоссям, які має знати кожна

Подорожі

Карантин


Читайте також