DEZTOP

Топ 10 дивацтв Великого британського бульдога

Сер Вінстон Леонард Спенсер-Черчилль, Великий британський бульдог, без сумніву, є одним з найбільш впізнаваних облич Британії. У багатьох питаннях його часто називають найкращим британцем усіх часів – і це правильно! Він вів країну від її найтемніших днів до світанку між 1940 і 1945 під час Другої світової війни. Всю свою юність він присвятив військовій справі, служив у парламенті більш як 60 років, двічі був обраний на термін в якості прем’єр-міністра. Про Черчилля відомо досить багато інформації. Адже ця людина була плідним письменником, який сам створив кілька томів мемуарів і біографій, що стосується інших авторів – вони присвятили йому тисячі сторінок рукописів … проте, у всіх цих рукописах неможливо знайти тієї воістину живої історії, яку ми вам сьогодні розповімо! Отже, топ 10 захоплень і дивацтв «Великого британського бульдога».

Чому він бульдог?

 

  Напевно, це головне питання, яке виникло у вас при прочитанні перших рядків… Так ось, момент істини. Його назвали так ні в якому разі, ні через зовнішність, а скоріше через характер. У багатьох рукописах і мемуарах, люди згадували його як бульдога, який йде напролом у світі політики, відстоюючи чисто британські принципи та ідеї. Недарма ж він вважається національним героєм свого часу…

Людина вад…

Черчилль був людиною своїх вад. На більшості культових картин з британським бульдогом, він постає з товстою сигарою, затиснутою в руці або в усміхненому роті … але куріння було не єдиним його гріхом …

Він був у розв’язці

Черчилль обожнював і випивку. Одного разу він сказав, що “гарячі ванни, холодне шампанське, молодий горошок і старий бренді були чотирма основами його життя. Коли він був молодим військовим, Черчилль взяв з собою 60 пляшок різного алкоголю, в основному складався з його улюбленого віскі й бренді, коли він вирушав на Англо-бурську війну в Південній Африці!

І зав’язці…

Коли Черчилль повинен був зустрітися з саудівським королем Абдулазізом в 1945 році, йому сказали, що він не може пити перед королем через релігійні переконання його величності.

Не зовсім англієць

Мати Вінстона Черчилля була американкою. Ще в 19 столітті Британська аристократія мала звичай вступати в шлюб зі спадкоємицями США. Один такий шлюб відбувся між лордом Рендольфом Черчиллем і спадкоємицею Брукліна – Дженні Джером. У Дженні та лорда Ренді було двоє дітей, Вінстон народився в 1874 році, а Джек – в 1880 році, причому обидві дитини народилися в бленхеймском палаці в їх маєтку в Оксфордширі.

Людина – кмітливість

Він любив випити, як уже згадувалося тому перед поїздкою в США, Великий бульдог пішов на хитрість. Йому вдалося отримати рецепт від доктора в 1932 році, в якому говорилося, що Черчиллю дозволено пити «невизначену» кількість алкоголю під час свого перебування в Штатах.

Він потрапив у в’язницю

В молодості Черчілль вступив на військову службу і закінчив Королівську військову академію Сандхерст, ставши офіцером в кавалерії. Після закінчення академії і короткого відрядження в якості військового кореспондента він потрапив до Південної Африки. Сталося це в 1899 році. Після прибуття бронепоїзд, на якому він їхав, потрапив у засідку бурів (нащадків голландських поселенців, які билися в той час з англійцями), а Черчілль був схоплений і направлений в табір для ув’язнених.

Але швидко втік звідти

Втік без будь-якого чіткого плану, Черчилль зміг наштовхнутися на будинок британського завідувача вугільної шахти. Керівник зміг надати притулок Черчиллю в шахті протягом трьох днів, після чого відправив його в британський Мозамбік на вантажівці, наповненій шерстю.

Він страждав від депресій

Черчилль страждав від легкої форми депресії протягом усього свого життя. Він був схильний до поганого настрою і депресивним нападом. Великий політик не заперечував своєї хвороби й називав її «чорним псом».

І був трохи дивним

Одним з його захоплень було Колекціонування метеликів. Також Черчилль любив будувати стінку з цегли. Як би дивно це не звучало, але великий політик у своєму саду зберігав цеглу, з яких на дозвіллі викладав невелику стінку. Можливо, це було наслідком нервової роботи або його легкої депресії…