Цікава та корисна інформація

Топ 10 продуктів, що прискорюють ріст волосся

Розкішне волосся – мрія кожного, причому це стосується як жінок, так і чоловіків. Нікому не хочеться відбивати головою сонячних зайчиків, тому ті, у кого все ж є волосся, намагаються зробити їх більш блискучими й сильними. Харчування в цій нелегкій задачі – один з найважливіших факторів. Сьогодні ми розповімо про 10 простих продуктів, які в прямому сенсі слова доведуть до ладу вашу голову.

10. Слива

Сливи є одним з небагатьох не м’ясних продуктів, що містять залізо. Хоча до цього часу невідомо, як саме залізо допомагає волоссю, науково доведено, що люди, які страждають від дефіциту заліза, страждають від таких проблем, як випадання волосся, витончення, сухість і т. д.

9. Горошок

Горох іноді називають суперїжею. Це тому, що він містить велику і збалансовану кількість вітамінів і мінералів, навіть тих, які корисні для волосся, таких як залізо, цинк і вітаміни групи В.

8. Креветки

Вони не тільки дуже смачні, але і шалено корисні. Креветки багаті вітаміном В12, залізом і цинком – це ключові вітаміни і мінерали, які необхідні для боротьби з випаданням волосся.

7. Вівсянка

Чи знаєте ви, що в цій простій їжі достатньо клітковини, щоб підтримувати в тонусі серце і кишечник? Крім того, вівсянка покращує і стан волосся! Вона містить такі важливі мінерали й вітаміни, як цинк, залізо, омега-6 жирні кислоти. Омега-6 жирні кислоти, також відомі як поліненасичені жирні кислоти, важливі для здорової шкіри, волосся та нігтів. Ці кислоти не виробляються самим організмом, і тому ми повинні отримувати достатню їх кількість їх раціону.

6. Квасоля

Це фактично вегетаріанське м’ясо. Квасоля давно рекомендована для здорового росту волосся завдяки своїм властивостям. Вона є не тільки відмінним не м’ясним джерелом заліза і цинку, але і чудовим джерелом білка. Дослідження показали, що нестача білка може викликати руйнування і випадання волосся.

5. Горіхи

Волоські горіхи неймовірно корисні не тільки для волосся. Вони містять більше омега-6 жирних кислот, ніж будь-яка інша їжа! Цинк і залізо, вітаміни В1, В6 і В9 і величезна кількість білка – все це в складі горіхів. У них є помірна кількість селену, який також відомий своїм впливом на волосся. Його недолік, або, навпаки, надлишок, викликає випадання волосся.

4. Гарбузове насіння

Як і горіхи, насіння гарбуза містять багато корисних вітамінів і мінералів. Візьміть на замітку – суміш з гарбузового насіння, горіхів, насіння соняшнику і родзинок – це ідеальна вітамінна бомба для волосся.

3. Яйця

Яйця, дивовижна їжа, яка має безліч переваг – навіть для волосся. Вони багаті на білок, вітамін В12, залізо, цинк і омега-6 жирні кислоти. Яйця також є джерелом біотину (вітаміну В7), який часто призначають проти випадіння волосся. Перевірено, що 2 яйця в день на сніданок позитивно впливають на рівень холестерину і сприяють зниженню ваги в довгостроковій перспективі!

2. Печінка

Важко проігнорувати той факт, що кожен шматочок печінки дає вам майже в три рази більше добової потреби у вітаміні В12, біотині, інших вітамінів групи в, залозі, цинку і Білку – все це поживні речовини та мінерали, які корисні для вашого волосся.

1.Сардина

Сардини переповнені білком, залізом, цинком, вітаміном B12, в них також міститься багато омега-3 жирних кислот і вітаміну D – ці макроелементи використовуються для запобігання випаданню волосся у пацієнтів, які проходять хіміотерапію. Коли справа доходить до здорового волосся, сардини – краще, ніж можна збагатити свій раціон.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Запасайтеся попкорном! Топ 5 кращих серіалів

Подорожі

Карантин


Читайте також