Цікава та корисна інформація

ТОП 10 кроків, щоб допомогти природі

Зараз наш Всесвіт переживає не найкращі часи – озонові діри, глобальне потепління, зникання лісів та інше. На жаль людство безвідповідально ставиться до глобальних проблем, вважаючи, що це їх не стосується. Але як же сильно вони помиляються…

DEZTOP вирішив довести, що допомогти планеті може кожен і знайшов 10 простих способів як це робити кожен день.

1. Вимикайте комп’ютер, коли він вам більше не потрібен

Багато лінивці просто залишають свій комп’ютер і йдуть у справах, замість того, щоб просто його вимкнути. Але зверніть увагу, що якщо хоча б на ніч віключає комп’ютер повністю, ви зможете зберегти 40 ват на годину.

2. Стати вегетаріанцем на 1 день

Здавалося б, що таке один день, але якщо поглянути на масштаби всієї планети, то можна зробити досить розумні висновки. Якщо ви зважитеся прожити хоча б один день на тиждень без м’яса, ви зробите величезний подарунок не тільки природі, але й своєму організму. Тільки подумайте – 1кг м’яса вимагає сотні літрів води, щоб потрапити на прилавок.

3. Використовуйте менше паперових серветок

За деякими даними в середньому одна людина використовує приблизно 6 паперових серветок в день. За рік виходить 2200 штук. А тепер помножте на кількість жителів всієї планети. Дивно, чи не так?

4. Надсилайте скло на переробку

Ми звикли – розбився стакан – в сміття, а там вже на смітник, де він мільйони років розкладається, завдаючи непохитний шкоди природі. Але ось перероблене скло здатне скоротити забруднення повітря на 20% і забруднення води на 50%.

5. Економте подарунковий папір

Відмова від подарункового паперу не тільки допоможе природі, а й дасть можливість вашої фантазії розгулятися. Використовуйте все, що завгодно – старі атласи, тканину, газету або ж самі розмалюйте коробку. І природа скаже вам спасибі і одержувачу сподобається креатив і вкладень працю. Більш того, якщо ви почнете відправляти газети на переробку, то можете врятувати понад півмільйона дерев в тиждень!

6. Не купуйте воду в пластиковій пляшці

Відмовтеся від пластику назавжди і в усьому! На сьогоднішній день це чи не найлютіший ворог природи. Приблизно 90% викидаються пляшок досі не перероблені. І це тільки пляшки! Вони просто напросто лежать і гниють на протяг сотні років. Розумні люди давно вже придумали спеціальні фільтри для води, завдяки яким ви можете пити воду з-під крана, економлячи гроші і рятуючи природу.

7. Приймайте душ разом з коханою людиною

Замініть прийняття ванни душем. Це заощадить вживання води в 2 рази. Крім того, ви заощадите енергію, яка витрачається на обігрів. А краще приймати душ з коханим. Ви однозначно помітите переваги. Крім того що будете витрачати воду ще в два рази менше.

8. Купуйте місцеві продукти

Економіка країни скаже вам величезне спасибі. Крім того, підтримуючи місцевого виробника, ви позбавляєте планету від шкоди, який наносити транспортування продуктів, особливо міжнародна.

9. Надішліть на переробку старі телефони

Якщо б ви тільки знали скільки тисяч телефонів викидають на смітник кожен день. Закапувати їх все недоцільно, адже токсичні речовини, які в них містяться, забруднюють природу. По-моєму, не так то й складно сьогодні знайти установу з переробки телефонів.

10. Використовуйте акумуляторні батареї

Тут практично така ж ситуація як і з телефонами. Небезпечні метали потрапляють в грунт і грунтові води, і потім успішно направляються до водойм, які використовуються для питного водопостачання.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Там варто бути: Топ 5 найкращих місць в Парижі

Подорожі

Карантин


Читайте також