Цікава та корисна інформація

ТОП 10 неймовірних фактів, які здадуться вам брехнею

Іноді буває читаєш наукову статтю і дивуєшся скільки ж всього цікавого навколо, скільки все ж залишається загадкою і скільки так і залишиться невідомим до кінця часів.

Спеціально для улюблених читачів DEZTOP підготував кілька фактів в які складно повірити з першого разу.

1. Існує місто, в якому законом заборонено вмирати

Лонгйір – це найбільший містечко норвезької провінції Свальбард. Тут живе трохи більше 1000 чоловік. Також тут є аеропорт і міжнародний університет. Але цікаво не це. Місто славиться тим, що тут закон забороняє помирати. Якщо ж ви хворієте або поранені, вас відправляють на інший кінець Норвегії вмирати. І навіть якщо так сталося, що ви раптово померли в місті, ховають вас все одно в дали від дому. Це не просто примха влади, такий чудовий закон має вельми розумне пояснення. Справа в тому, що в цьому районі постійно дуже низькі температури і тіла не розкладаються, залучаючи хижаків.

2. Лінь можна отримати у спадок

В ході досліджень вчення вияснили, що любов до спорту передається з генами з покоління в покоління. І навпаки – то ж відбувається з лінню. Також вони встановили, що швидше за все в майбутньому лінь можна буде лікувати медичними препаратами, які впливають на гени породжують активність.

«У майбутньому люди могли б лікуватися фармакологічно від низького рівня активності за допомогою ліків, які націлені на певні гени, що сприяють активності».

3. Верблюди в Саудівську Аравію приїжджають з Австралії

Вперше верблюди потрапили в Австралію ще в позаминулому столітті. Коли їх кількість значно збільшилася, їх почали переводити в Саудівську Аравію. Глава Центрально-австралійської асоціації виробників верблюдів повідомив, що їх тварини розведені для більш домашніх цілей, тому їх краще купувати для виробництва м’яса.

«Саудівці не вистачає [верблюдів] для власного споживання м’яса», – говорить він.

4. Побудова Титаніка обійшлася в $7,5 млн, а зйомки фільму – в $200 млн

Перший показ легендарного “Титаніка” відбувся в кінці 1997 року. Бюджет фільму виявився рекордним на той час і значно перевищив вартість самого корабля. Також він зібрав найбільші касові збори перевищивши суму в $ 1,8 мільярда, і утримував цю позицію цілих 12 років.

5. Політ крізь Землю зайняв би 42 хвилини

Вельми веселе припущення. Тобто, якщо просвердліть нашу планету наскрізь і пригнути в дірку, то назад можна долетіти за 42 хвилини. Але на жаль, поки це з області фантастики. Тільки зробивши стрибок, ви ризикуєте втратити свідомість, але навіть якщо і немає, під час польоту вас розірве на шматки через швидкості польоту, температура всередині планети і багатьох інших факторів.

6. Сатурн і Юпітер плачуть алмазами

Якщо вірити американським ученим, то на Сатурні і Юпітері дощ йде з алмазів. Вся справа в розрядах блискавок, які перетворюють метан в вуглець, який стає твердим в ході падіння. Пізніше він стає чимось схожим на графіт і потім перетворюється в алмази. І що цікаво, за один рік тільки на Сатурні “проводиться” 1000 тон алмазів.

7. Мат – найвідоміше болезаспокійливе

Вчені схиляються до думки, що трохи хорошого мату може зменшити больовий шок. Тобто, якщо вам дуже боляче, просто материтесь, як стверджують вчення. Вся справа в тому, що гучна лайка допомагає мозку відвернутися від джерела болю і зосередиться на висловлюванні своєї точки зору.

8. Єдиноріг є національною твариною Шотландії

Тут немає ніяких загадок і передмов. Єдиноріг красується на геральдиці Шотландії. Він підтримує щит на королівському гербі Великобританії. Також його дуже часто ставлять на верху Меркато-кросу.

9. Бенджамін Франклін не був президентом США

Бенджамін Франклін був політичним діячем Америки і зробив величезний внесок в її розвиток. Він був першим серед американців, хто став іноземним членом Імператорської академії наук і мистецтв. Його зобразили на 100-доларовій купюрі США. Але він НІКОЛИ не був президентом цієї країни, як багато помилково вважають.

10. Фітопланктон – головний постачальник повітря

Відповідно до одного з найбільших досліджень океану, нашу планету киснем постачає планктон.

«Планктон – це більше, ніж просто їжа для китів, – стверджує Кріс Боулер, директор дослідницького відділу у французькому державному центрі наукових досліджень. – Будучи крихітними, ці організми – найважливіша частина системи підтримки життя на Землі. Вони лежать в основі харчового ланцюжка, а крім того, забезпечують виробництво 50% кисню за допомогою фотосинтезу».

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Леонардо да Вінчі малював посмішку Мона Лізи 12 років

Подорожі

Карантин


Читайте також