Цікава та корисна інформація

ТОП 10 продуктів з величезною кількістю цукру

Ми кожен день вживаємо десятки грам цукру… Але більшість не те що не знає денної норми і скільки вживає в день, навіть не здогадується, яке величезне його кількість входить в склад здавалося б безневинних продуктів – тих же фруктів або “пп” йогуртів.

Саме тому DEZTOP підготував для вас кілька продуктів, які ми вживаємо щодня, щоб ви змогли контролювати вживання цукру і покращувати своє здоров’я.

1. Кола

Улюблений напій не тільки дітей і підлітків, а й мільйонів дорослих. Зробивши ковток, вже не можеш зупиниться. Такий ефект величезної кількості цукру в продукті. Цілих 59 грам цукру на 100 мл напою. Коли наступного разу будете замовляти колу до гамбургеру, пам’ятайте, що замовляєте 295 грам цукру.

2. Морозиво

Улюблений десерт літа і дозволений продукт багатьох дієт. Здавалося б, що поганого може пити в порції морозива, адже якщо воно якісне там немає трансжиров, емульгаторів та інших шкідливих добавок. Але пам’ятайте, що в середньостатистичної порції морозива цілих 40 грам цукру.

3. Снікерс

Снікерс – заборонений плід фітоняшок. По-моєму, тут і пояснювати нічого не треба – цукор, цукор і ще раз цукор. Але поспішаю помітити, що тут його навіть менше, ніж в морозиво! 30 грам цукру, на 100 грам продукту.

4. Ізюм

Дуже і дуже корисний сухофрукт, але цукру в ньому майже, як в снікерси – 29 грам! Тому звичайно ж з раціону вимикаємо, але ретельно контролюємо кількість, щоб не отримувати шкоду замість користі.

5. Какао

Какао – смак і запах прямо з дитинства … Тут цукру рівно стільки як в родзинках – 29 грам, тому не захоплюйтеся. Краще звичайно ж максимально обмежити вживання, але якщо дуже хочеться, то звичайно ж пийте!

6. Полуничний йогурт

Ніби як корисно, але кількість різних добавок залишає бажати кращого. Цілих 26 грам цукру! За один прийом ви вживаєте як мінімум 250 грам продукту, а це аж 65 грам! Якщо вам вже так сильно захотілося полуничного йогурту, приготуйте його краще самі. Це стосується не тільки полуничного йогурту, але і будь-якого іншого з фруктовими добавками.

7. Апельсин

Фрукти – улюблений предмет обговорення законодавців правильного харчування. вони максимально заполонили списки модних дієт і часом навіть є єдиними їхніми складовими. Але це майже, що десерт. 23 грама цукру на 100 грам апельсин. Безумовно, це дуже корисно, але знайте міру, не потрібно запихатися фруктами лиш тому, що це корисно.

8. Яблуко

Яблука – джерело заліза і інших вітамінів, але ситуація з ним точно така ж як і з апельсинами. Ті ж 23 грама цукру. А оскільки вага середньостатистичного яблука 200 грам, то за один раз ви з’їдаєте 56 грам цукру.

9. Виноград

grape

Свіжий виноград містить звичайно ж менше цукру, ніж родзинки – 19 грам, але з ним та ж історія, що і з фруктами.

10. Кавун

watermelon

Ну і завершальній продукт, затятий помічник туалету – кавун. За рівнем цукру стоїть поруч з виноградом – 19 грам. У всьому іншому той же, що і з фруктами.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Екскурс в історію: Топ 5 країн з найсмачнішим пивом

Подорожі

Карантин


Читайте також