Цікава та корисна інформація

Топ 5 способів полегшити прорізування зубів

Ось і підійшов той самий день х. День, коли ви зрозуміли джерело постійного ниття і плачу вашого улюбленого чада. Перший зуб і вся палітра емоцій, яку доведеться пережити мамі та дитині, залишиться в спогадах на все життя. Сьогодні ми не станемо мучити вас довгими розповідями й запропонуємо топ 5 способів полегшити біль при прорізуванні зубів. Коротка інструкція нижче!

1. Застосовуйте охолоджене кільце

Це гумова або силіконова іграшка з рідиною всередині, яка призначена для зняття болю в ротовій порожнині. Для цього вам потрібно помістити кільце в холодильник на 20 хвилин, потім дати погризти малюкові. Іграшка швидко стає кімнатної температури, тому повторювати процедуру потрібно часто, єдиний вихід — придбати кілька кілець, тримати їх в холодильнику і давати по черзі.

2. Пропонуйте прохолодну їжу

Швидше за все період прорізування зубів збігся з періодом введення прикорму, чи не так? Спокійно їсти, коли так турбують ясна навряд вийде навіть у дорослого, не кажучи вже про дитину. Запропонуйте малюкові трохи охолоджену їжу і ні в якому разі не давайте гарячу або занадто теплу. На цей період максимум — їжа кімнатної температури.

3. Подрібнюйте їжу ретельніше

На час прорізування зубів намагайтеся подрібнювати будь-який прикорм блендером. Так ви дуже допоможете малюкові уникнути неприємних відчуттів від попадання шматочків їжі на запалені ясна.

4. Порадьтеся з лікарем

Якщо ніякі методи полегшення болю не допомагають — варто звернутися до вашого дільничного педіатра. Лікар порекомендує гель або таблетки для ясен, які точно знімуть болючі відчуття. Єдиний мінус такого способу — це його нетривалість. Максимальний час дії засобу близько пів години, але і цього часу достатньо, щоб, наприклад, вкласти дитину спати.

5. Улюблена їжа

Цей пункт може здатися не таким важливим як всі попередні, однак може спрацювати дуже ефективно. Зазвичай діти люблять “погризти” яснами сушки, тверде печиво або яблуко. Дайте один з перерахованих вище продуктів малюкові, але пам’ятайте, що навіть часточка яблука при відсутності контролю з боку дорослих може накоїти лиха. Слідкуйте, щоб дитина не подавилася!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Щоб виробити 1 кг меду, бджолам потрібно зібрати нектар з 4 млн квіток

Подорожі

Карантин


Читайте також