Цікава та корисна інформація

Задирки на руках та як їх вилікувати – Топ 5 рецептів

Як часто ми стикаємося з такою проблемою як задирки? Через що вони виникають, як їм запобігти і як з ними боротися? Задирки – це пошкодження шкіри в навколонігтьовій області, яке виникає через ряд причин. Підсумок один і він неприємний — ранки та хворобливі нариви. Сьогодні ми розповімо, як уникнути цього явища і надамо топ 5 найефективніших варіантів вирішення проблеми.

1. Додайте більше вітамінів

Однією з найголовніших причин виникнення задирок є нестача вітамінів в організмі. Пропийте загальний комплекс вітамінів, які можна купити без призначення лікаря. Тим самим ви зміцните імунітет і уникнете проблеми задирок. Цілюще впливає на стан шкіри рук вітамін С. Збагатіть свій раціон цитрусовими, яблуками та капустою броколі.

2. Користуйтеся зволожувальним кремом

Часто пошкодження шкіри на руках відбувається через недостатнє зволоження. Візьміть у звичку використовувати зволожувальний крем двічі на день — вранці та ввечері. Особливо актуально це в зимові місяці, коли погода згубно впливає на наш шкірний покрив.

3. Захищайте руки — одягайте рукавички

Виконуючи домашню роботу завжди використовуйте гумові рукавички — так ви вбережете руки від механічних пошкоджень при митті й чищенні вашого побуту.

4. Використовуйте масло для кутикули

Це засіб призначений для пом’якшення навколонігтьової пластини. Сучасний мас-маркет сповнений пропозицій, які в основному складі своєму мають зміцнюючі масла і вітаміни. Всі ці компоненти також цілюще впливають не тільки на шкіру рук, але і нігті.

5. Своєчасний догляд

Це найпростіше правило, яке допоможе запобігти задиркам та гнійним ранкам навколо нігтя. Своєчасно зістригайте нігті й обробляйте шкіру навколо них, стежте за гігієною рук — після громадських місць не тільки мийте, але часом і дезінфікуйте руки. Так ви уникнете не тільки проблем з вашими руками й нігтями, але і з організмом в цілому.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Банани – це ягоди

Подорожі

Карантин


Читайте також