Цікава та корисна інформація

Топ відпочинок – 5 найкрасивіших пляжів світу

Якщо ви все ще в пошуках свого ідеального місця для відпочинку — сьогодні ми проведемо детальний екскурс найкрасивіших пляжів нашої планети й розповімо, в яку пору року їх найкраще відвідати.

Пляж Папаколеа (він же Green Sands Beach)

Цей пляж отримав свою назву завдяки зеленим кристалам олівіну, які разом зі шматочками чорної вулканічної породи, білими коралами й черепашками утворюють пісок. Віддаленість цього пляжу — часточка його чарівності. До нього не можна дістатися на машині, тому вам потрібно буде проїхати до самої південної точки США (дорогу «South Point» між відмітками 69 і 70 миль на шосе 11), а потім пройти пішки ще 2,5 милі. Краща пора року для відвідування — зимові місяці з листопада по березень.

Острів Кайо-Левантадо, залив Самана (Turisimo de Republica Dominicana)

Острів також відомий як «Острів Бакарді» завдяки рекламній кампанії рому Bacardi в 80-х … і він виправдовує всі очікування реклами рому. Кришталево чиста спокійна бірюзова вода і білий пісок вітають вас прилеглою смугою ресторанів, де подають свіжовиловлену рибу і прохолодні напої. На острів можна дістатися тільки поромом (7 доларів в обидві сторони), який щодня відправляється з порту Саман в затоці Самана. Краща пора року для відвідування — з березня по травень.

Ауровіль-Біч, Пондічеррі

Пологий схил, тепла вода і невеликі хвилі роблять цей пляж ідеальним для купання. Також це відмінне місце для збору морських черепашок, адже кожен день до берегів Ауровіль хвилями прибиває безліч різноманітних морських сувенірів. Пляж розташований в пішій доступності від автобусної зупинки Auroville на ECR (East Coast Road). Краща пора року для відвідування — в зимові місяці з жовтня по лютий.

Ель-Нідо, Палаван

Чиста вода, дивовижні скелі й пишний тропічний рай … Ель-Нідо — популярне місце для турів на човні, каякінгу або підводного плавання з аквалангом! Тут є відмінні місця для занурень уздовж стін скель і обривів, найпопулярнішим місцем для дайвінгу є Південний Мінілок, а близ розташований Корон пропонує всесвітньо відомі занурення на затонулі кораблі. Для відвідування пляжу необхідно долетіти до Пуерто-Принцеса на Палавані, потім на мікроавтобусі, автобусі або автомобілі до Ель-Нідо (близько 5 годин їзди). Краща пора року — сухий сезон з жовтня по червень.

Харді Риф, Великий Бар’єрний риф, Квінсленд

Великий Бар’єрний риф — це «найбільша жива істота на Землі», видима з космосу! Хоча це і не зовсім пляж … це чудо світу постійно викликає трепет і повагу, його безперечно варто відвідати, якщо ви перебуваєте в цій місцевості. Щоб дістатися пляжу необхідно сісти на човен від Ейрлі-Біч. Краща пора року: червень — жовтень.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Мандрівникам до уваги: Норвегія та її топ 5 природних чудес

Подорожі

Карантин


Читайте також