Цікава та корисна інформація

Щастя – вибір кожного. Топ 5 способів бути щасливим

Ці холодні, сірі зимові дні можуть ввести навіть найбільш позитивних людей в паніку. Сильно нагнітають й обставини у світі. Пандемія ніби підходить до нас зі спини, хапає за плечі й шепоче в вуха найнесприятливіші прогнози. Сьогодні ми зібрали 5 слушних порад, які допоможуть вибратися з карантинного стану і підняти настрій. Будьте щасливі за будь-яких обставин!

1. Заведіть список подяк

Зосередження уваги на тому, за що ви вдячні у своєму житті — надійний спосіб відчути себе бадьоріше і поліпшити свій психологічний стан. Достатньо написати кілька рядків в щоденнику — за що ви вдячні кожному дню. Якщо немає під рукою ручки та паперу, просто подумайте про те, що позитивного можна винести з прожитого дня. Повірте, ви щасливчик, адже не всім людям на планеті доступне те саме …

2. Займайтеся тим, що любите

Виділіть декілька хвилин в день, щоб присвятити час улюбленому проекту, прочитати кілька сторінок улюбленої книги або зайнятися справою, яка приносить вам радість. Так легко загрузнути в наших божевільних, завантажених графіках і списках «справ» … Перш ніж ви це усвідомите, ви будете просто проживати день за днем, замість того, щоб насолоджуватися ними. Тільки займаючись тим, що вам подобається, ви будете отримувати задоволення від життя.

3. Спілкуйтеся з іншими

Зателефонуйте одному з членів сім’ї, щоб поговорити. Або, ще краще, познайомтеся з ким-небудь, з ким ви весело проведете час за чашкою кави. Спілкування з людьми, яких ми любимо — відмінний спосіб відчути себе щасливіше.

4. Спорт – наше все

Рух тіла допоможе знизити стрес, поліпшити ваше здоров’я і самопочуття. Вправи — величезний підсилювач щастя, оскільки під час тренування ваше тіло виділяє ендорфіни. У свою чергу викид цих хімічних речовин викликає сплеск позитиву. Так що завдяки простій зарядці цілком можливо бути на позитиві з самого ранку …

5. Надайте допомогу

Ця порада — гарантований спосіб відчути себе щасливіше. Допоможіть притулку для тварин, подаруйте іграшку або одяг дитині або навіть просто зробіть комплімент і посміхніться продавцеві магазину. Адже ми не так часто робимо добрі справи, а даремно.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

За останні 5 хвилин Земля пролетіла 6 тисяч км

Подорожі

Карантин


Читайте також