Цікава та корисна інформація

Топ 5 правил догляду за комбінованою шкірою

Комбінована шкіра обличчя вважається найскладнішим з усіх типів через ділянки, які по-різному виділяють шкірне сало, відповідно догляд за таким обличчям повинен бути дещо іншим ніж за однотипною шкірою. Сьогодні ми розповімо топ 5 найголовніших правил у підтримці свіжості й молодості комбінованої шкіри. А це не так вже й просто, хто-хто, а її власниці зрозуміють!

1. Немає універсального засобу

Сучасна б’юті-сфера кишить пропозиціями про чарівні засоби два в одному, які підійдуть для змішаної шкіри. Ви повинні розуміти, що не існує чарівного крему, який одночасно сушить і зволожує шкіру на необхідних ділянках. Це всього лише маркетинговий трюк. Максимум, чим володіє такий засіб — ефектом пом’якшення. Тому, запам’ятайте одне правило — для жирних ділянок найкращим буде м’яке очищення, для сухих — інтенсивне зволоження.

2. Не забувайте про тонік

Тонік – це один з найкращих засобів, який допоможе вирівняти нерівномірний рн шкіри. Вибирайте засіб без вмісту спирту і користуйтеся ним після ранкового очищення. Таким чином ви усунете жирний блиск і зайву засаленість т-зони.

3. Жирні ділянки теж зволожуйте

Це трохи дивно, але жирні ділянки вашої шкіри також потребують зволоження. Спробуйте підібрати ультра легкий зволожувальний крем і наносити його з ранку — цього повинно бути достатньо на весь день.

4. Чистка обличчя через день

Жінки з комбінованою шкірою часто стикаються з проблемою закупорювання пор і виникнення чорних цяток в т-зоні. Для запобігання таких неприємних проявів на обличчі слід через день очищати обличчя м’яким кислотним пілінгом. Робити це можна і в домашніх умовах, відвідування косметолога необов’язково.

5. Знімайте макіяж тільки м’яким засобом

Багато хто помилково вважає, що для жирної т-зони комбінованої шкіри найбільше підходить сильний очищуючий засіб. Насправді такий догляд спрацює навпаки — пересушить т-зону і вона стане виділяти ще більше шкірного сала, щоб зволожити себе. Для цього візьміть в правило змивати макіяж і проводити вечірнє умивання легкою пінкою з ніжною текстурою.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Армії утримуються для захисту існуючої системи, а не людей. В майбутньому розумне людство не допустить війни”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Запальничка була винайдена раніше сірника.

Подорожі

Карантин


Читайте також