Цікава та корисна інформація

10 простих правил для хорошого життя

rich-men

На щастя, “гарне життя” не вимагає 8-значного бізнесу, особняка та спортивного автомобіля (хоча вони не завадять).

Ось прості правила, щоб жити добре. Вони спрямовують дії, усувають невизначеність, створюють фокус і ясність. Сподіваємося, що вони надихнуть і вас на хороше життя.

Ставте свої “великі камені” на перше місце

big-goals

Ключ до хорошого життя – визначити, що для вас найбільш важливо, зосередити на цьому свій час і енергію і домагатися прогресу в реалізації цих пріоритетів.

Багато людей, однак, бояться закривати варіанти, навіть якщо ці варіанти не є терміновими або важливими. Але оскільки вони ніколи не беруть на себе зобов’язання, їм важко досягти бажаних результатів.

Ви не можете отримати свій торт і з’їсти його теж; ви повинні сказати “ні” чомусь. Кожен день у вас обмежена кількість часу і енергії тому якщо все є пріоритетом, то ніщо не є пріоритетом.

Замість цього з’ясуйте, чого ви дійсно хочете в житті, що матиме на вас найбільший вплив (“великі камені”). Як тільки ви це зробите, скажіть ні іншим речам, які заважають вам (“маленькі камені”), щоб дати вам більше зосередженості і ясності для досягнення ваших вищих пріоритетів.

Те, що ви вимагаєте від життя, вимагайте в першу чергу від себе.

business-men

Якщо ви хочете отримати відмінну роботу, станьте відмінним кандидатом.

Якщо ви хочете мати привабливого партнера, станьте привабливим.

Якщо ви хочете жити незвичайним життям, робіть незвичайні речі.

Найкращий спосіб отримати те, що ви хочете в житті — це спочатку створити це зсередини.

Однак у багатьох людей життя йде назад: вони хочуть великих речей, але не хочуть докладати зусиль для їх створення, або ж вимагають, щоб життя змінилося, перш ніж вони зміняться самі.

Якщо у вас є цілі і мрії, що ви робите для їх здійснення? Чим ви готові пожертвувати – часом, болем, гордістю і так далі – щоб досягти їх? Будьте тією людиною, якою ви хочете бути, і у вас буде те, що ви хочете мати.

Рухайтеся в тиші

move-in-silence

Але часто це просто поведінка, спрямоване на привернення уваги.

На жаль, багато людей проживають своє життя, щоб довести щось іншим і самим собі – їм важливо, що думають про них інші люди, вони намагаються довести свою самооцінку або показати, що вони “успішні”. Але гонитва за схваленням призводить до саморуйнування, тому що їх щастя стає підконтрольним іншим.

Ми всі знаємо людей, які розповідають про кожну крихітну річ, що відбувається в їхньому житті. Їх кішка нявкнула або вони зробили 15-хвилинну прогулянку, і вони пишуть про це пост в 800 слів.

Ніякі досягнення не зроблять вас більш гідною людиною; то, хто ви є як особистість, незмінно. І гонитва за уявною ідеєю “досконалості” неможлива, тому що це визначення завжди буде змінюватися.

Для більшого душевного спокою позбудьтеся від бажання доводити свою правоту і почніть рухатися мовчки. Тримайте більше планів і оголошень при собі. Простий тест – запитати себе: Якби ви могли ніколи не розповідати жодній людині про свої досягнення, ви б продовжували їх домагатися?

Знайдіть цілі і призначення, яких ви б хотіли досягти, навіть якщо б ніхто не знав, що ви їх досягли. Таким чином, на вас не впливатиме прагнення до схвалення, і ви зможете робити щось виключно заради задоволення і любові.

Змініть своє оточення, щоб змінитися самому

group-of-people

Легко передбачити, куди йде людина в житті: просто подивіться на їх оточення – їх роботу, коло спілкування, спосіб життя, дієту і багато іншого.

Озирніться навколо себе. Що є нормальним у Вашому оточенні? До цього ви хочете пристосуватися? Припиніть стискати зуби і щосили намагатися подолати погані ситуації – ви не зможете. Найкращий спосіб поліпшити своє життя – привести своє оточення у відповідність з тим, чого ви хочете досягти, що значно полегшить зміни.

Економте і інвестуйте, навіть якщо ви на мілині

investing

Заощадження та інвестиції – це запорука хорошого життя, вони дозволять вам насолоджуватися великим комфортом з віком. Найкращий час для заощаджень – зараз: почавши збирати на десять років раніше (наприклад, у 20 років в порівнянні з 30 роками), Ви зможете мати на сотні тисяч доларів більше, коли вийдете на пенсію.

На щастя, вам не потрібно бути багатим, щоб почати економити. Навчіться економити прямо зараз. Покладіть гроші в банк. Інвестуйте в Фондовий ринок. Неважно. Навіть якщо у вас маленька зарплата, просто відкладайте по кілька доларів і тренуйте м’язи. Почніть будувати багатство зараз, і нехай час подбає про це.

Ніколи не питайте поради у того, з ким ви не хотіли б помінятися місцями.

advise

Щоб потрапити туди, куди ви хочете, запитайте тих, хто вже зробив це або успішно тренував багатьох інших. Інакше, якщо вони ніколи не робили того, чого ви хочете, звідки їм знати, як вам допомогти?

На жаль, більшість відгуків, які ви отримуєте в житті, спотворені – більшість людей просто проектують на вас свої власні невпевненості, страхи або перспективи, і на основі цього у вас формується спотворена реальність.

Замість цього будьте вкрай вибірковими. Чи захоплюєтеся ви їх успіхом? Захоплюєтеся ви також їх характером? Якщо ні, то приймайте їх поради як сіль, тому що вони дадуть вам тільки те, що отримали вони.

Справжні знання приходять в процесі діяльності, а не читання

activies

Читати – це добре, але робити – ще краще.

Ви можете продовжувати читати нові книги або купувати нові курси, але поки ви не почнете працювати і застосовувати отримані ідеї, ви ніколи по-справжньому не навчитеся.

Читайте книги, але потім закривайте їх і починайте діяти. Чим довше ви чекаєте, щоб почати, тим більше часу піде на те, щоб досягти бажаного.

Позбавте своє життя від негативу

negative

Позбавлення від негативних людей принесло мені більше користі в житті, ніж додавання нових позитивних людей. Чому? Наявність неамбіціозних, негативних або нестабільних друзів може потягнути вас вниз незліченними шляхами. Зрештою, ваші відносини – і друзі, і партнери – є найсильнішим фактором у житті, наповненому щастям і здоров’ям.

Для цього спробуйте скористатися правилом 80/20: які 20% ваших друзів або родичів викликають 80% вашого гніву, нещастя або невпевненості в собі? Знайдіть ці джерела, проведіть чесну, шанобливу розмову і встановіть межі, щоб захистити себе.

Крім того, уникайте негативної інформації, наприклад, новин: вона може викликати стрес, тривогу і напругу, і просто змусить вас засмучуватися і бути нещасним (і ще більше розпалювати себе) через речі, які ви не можете контролювати.

Запам’ятайте латинську фразу

skull-memento-mori

Memento mori – це потужна латинська фраза, популярна в Стародавній філософії стоїцизму, яка перекладається як”Пам’ятай, що помреш”.

Як не дивно, життя набуває нового сенсу, коли ми замислюємося про смерть. Бачачи, як життя проноситься мимо, і знаючи, що вона коли-небудь закінчиться, нам потрібно знаходити реальну перспективу.

Коли ви розумієте, що час не повернути, це змушує вас максимально використовувати його зараз. Раптово всі відмовки починають зникати. Навіщо боятися ризикувати або домагатися того, чого ви хочете? Невже ви дійсно можете виправдати витрату років свого життя на те, що ви ненавидите?

Це також змушує вас цінувати ті моменти, які у вас є. Зрештою, наскільки більше ви будете насолоджуватися своїми друзями, своїми захопленнями або життям в цілому, коли ви знаєте, що одного разу ви не зможете цього зробити?

Годинник цокає. Memento mori.

Регулярно поглинайте все це

absorb-information

Багато людей живуть за “планом відстрочки життя”, коли вони відкладають щастя до тих пір, поки не досягнуть певних речей. Але як тільки вони їх отримають, вони будуть почувати себе щасливими недовго, адаптуються і врешті – решт втратять це щастя – тоді вони спробують досягти чогось іншого і повторять цикл, який називається “гедоністичною біговою доріжкою”.

Але якщо ви шукаєте досягнення, яке зробить вас щасливим, ви ніколи не будете щасливі – ви завжди будете гнатися за наступною річчю, не маючи можливості насолоджуватися тим, що у вас вже є.

Працьовитість гідно захоплення, але не варто постійно думати про те, що буде далі. Замість цього прагніть до цілей, не ставлячи своє щастя в залежність від них, що дає вам більше свободи, легкості і спокою.

Хороше життя не добре, якщо ви не можете насолоджуватися і бути вдячним за всі ті блага, які у вас є зараз. Зрештою, це єдине життя, яке ви коли-небудь матимете.

Тому смакуйте кожен шматочок.

Можна поділитись з друзями:


Читайте також