Цікава та корисна інформація

Чого не можна робити у сварці. Топ 5 головних правил

Всі ми різні від зовнішності до міркувань. І ця неподібність думок і переконань часто виливається в конфлікт. Чи не найприємніше, що може бути між двома людьми. Як залагодити спірну ситуацію, якщо жодна зі сторін не хоче йти на поступки? Перше і найважливіше — не посилювати сварку. Сьогодні ми розповімо, чого ні в якому разі не можна робити в конфліктній ситуації. Ці прості правила можуть врятувати ваші стосунки.

Підвищувати голос, кричати

Нерідко трапляється, що напруга емоцій підштовхує крикнути голосніше “а раптом дійде краще”. Насправді, підвищуючи голос, ви тільки провокуєте агресію з боку партнера. Особливо гостро на підвищення голосу реагують чоловіки — співрозмовник може це сприйняти як неповагу. Намагайтеся говорити більш-менш на одному тоні, так і ви не викличете агресії, і будете почуті.

Перебивати

Що тут додати. Перебивати — це некрасиво і неприпустимо не тільки під час сварки, але і в цілому, у будь-якій розмові. Крім того, коли емоції зашкалюють і кожна зі сторін починає перебивати — є ймовірність так і не вирішити конфлікт.

Обзивати

Образи й ненормативна лексика — це те, що повинно бути викорінено з вашого словникового запасу незалежно від ситуації. Тільки уявіть, що в самому розпалі сварки ви назвете партнера якимось образливим словом, а потім, через якийсь час злість вляжеться і знову полагодите. Слово, сказане вами, все одно залишиться в пам’яті людини та періодично буде спливати, залишаючи неприємний осад стосовно вас.

Порівнювати

Не найостанніша важлива заборона під час з’ясування стосунків. Особливо непристойно порівнювати свого нинішнього партнера зі своїм попереднім, адже цілком імовірно, що й у нього до вас були жінки краще. Просто задумайтеся, чи хотіли б ви почути на свій рахунок, що “його минула обраниця була набагато краще в чому-небудь”?

Узагальнювати

Не варто вдаватися й до цього прийому. Узагальнення у сварці — це коли “ти постійно так себе ведеш, ти ось вічно такий, ти ніколи нормально не можеш” та інші подібні висловлювання. Знову ж, емоції й напруження вщухне, а ось відчуття вашого партнера, що він вам постійно не догоджає та робить щось не так — залишаться. Таке відчуття може спричинити боязнь проявляти щирі емоції й тотальний контроль над виразом своїх почуттів. А ось нещирість одного з партнерів може призвести до розладу у відносинах через накопичену напругу.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 найунікальніших машин у світі та їх історії

Подорожі

Карантин


Читайте також