Цікава та корисна інформація

5 цікавих фактів про Словаччину

Словаччина – одна з наймолодших країн світу. Кількість туристів, які відвідують цю країну, протягом останніх років зростає у геометричній прогресії. Після приєднання до ЄС у 2004 році, Словаччина досить непросто, але успішно долала шлях реформ у політичній, економічній та правовій галузях. Відповідно прогрес помітний як у столиці, так і у провінції.

Столиця Словаччини – Братислава, є однією з найменших європейських столиць, але має один з найвищих ВВП на душу населення у Європейському Союзі. Більшість туристів починають знайомство зі Словаччиною саме з Братислави. Але зовсім не тому, що це столиця, а тому, що це місто розташоване на межі країн.

Братислава є єдиною в світі столицею, яка межує одразу з двома іншими країнами – Австрією та Угорщиною.

Більше того, Братислава та Відень є найближче розташованими одне до одного столицями у світі після Риму і Ватикану та Кіншаси і Браззавілю. Таким чином подорожуючи Європою, мандрівники найчастіше приїздять до Братислави через Відень, що є великим транспортним хабом. Відстань між ними трохи більше 60 кілометрів.

Словаччина відома на весь світ своїми печерами.

80% території Словаччини складають гори. В Татрах та Карпатах зосереджено багато національних парків та заповідників, курортів та лижних трас. Але особливими їх робить кількість карстових печер. Усього лишень 2400 печер, з яких досліджено приблизно шосту частину. Геологічне розмаїття, підземні ходи та річки, оповиті таємницями, інколи моторошні, історії  – це те, що так вабить туристів та робить ці печери національним достоїнством Словаччини.

Країна замків.

Якщо ВВП Братиславського краю на душу населення злетів нещодавно, то над кількістю замків на душу населення у Словаччині працювали протягом багатьох століть. Все ж замок звести – не гору підкорити. А серед цих невисоких гір у Словаччині неймовірна кількість різних палаців та фортець. Найвідоміші серед них Братиславський град  (Братислава), Смоленицький (Трнавський край), Бойницький та Бєцков замки (Тренчинський край) і ще кілька сотень інших.

Без моря, та не без води.

А Ви чули про водні курорти Словаччини? Майже чверть країн світу не мають виходу до світового океану і Словаччина одна з цього списку. Втім винахідливі словаки звели водні курорти на місцях термальних джерел. Жилінський, Банськобитсріцький, Тренчанський краї є одними з найпопулярніших напрямків для оздоровлення у Словаччині.

І коли Ви вже відвідали гори, печери і замки Словаччини, занотуйте одне цікаве місце поруч Братислави, де можна насолодитися і смачною кухнею з родзинками, і гарною панорамою. Таке поєднання зустрічається не часто, але у ресторані Altitude, що розташувався на телевежі, 4 кілометри від центру Братислави, справді смачно готують місцеву кухню. А ще одна родзинка в тому, що вигляд з вікна виходить на Словаччину та Австрію одночасно. При цьому можна обрати будь-який столик. Підлога, що обертається на 360º, забезпечить постійну зміну краєвиду перед очима. Головне хотіти бачити прекрасне. А у Словаччині багато незвіданого прекрасного.

Отже, все важливе ви дізналися, тож швиденько з валізами за квитками до Братислави. 

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Чого не можна робити у сварці. Топ 5 головних правил

Подорожі

Карантин


Читайте також