Цікава та корисна інформація

Google представляє найцікавіше відео про те, як змінюється Земля

Планета змінюється щодня. Може, зовсім непомітно, але це відбувається під впливом різних чинників: від природних до антропогенних. Останнє особливо важливо, адже сьогодні ми створюємо ноосферу, яка вже виходить за межі Землі. Однак як би ми не марили про космос, як і раніше необхідно піклуватися про свою планету, і компанія Google показала відео, яке зафіксувало зміни планети, що відбулися за 37 років.

Зміни на Землі

Важливо розуміти, що причин для того, щоб планета не залишалася у стабільному стані, було дуже багато. Глобальне потепління сьогодні запускає механізми, з якими боротися не завжди виходить. Дуже часто ми поступаємося грубій силі природи, так як фізично не здатні впоратися з цим завданням. Однак, як показує практика, і сама людина зі своїми будівельними планами зі створення нехай не нового суспільства, але нових будівель, міст, ферм має найбільший вплив на планету. Не дивно, що за якихось сорок років Земля так сильно змінилася. І Google змогли зафіксувати це завдяки супутниковим фотографіям. Компанія об’єднала 24 мільйони кадрів в інтерактивний інтерфейс, а також зробила захоплююче відео, яке занурює нас у відносно недавнє минуле.

Що сталося за 37 років

Деякі місця залишилися практично незмінними. Наприклад, річка Мамору в Болівії немов би зовсім не відчувала на собі наслідків глобального потепління. За весь цей час вона залишалася незмінною. Місто Чатем в штаті Массачусетс теж трохи зазнало змін. У всякому разі, вони виглядають не настільки істотно на тлі інших. До слова, про них.
Багато хто з нас чув “історію успіху” Об’єднаних Арабських Еміратів і в тому числі міста Дубая. Він за якісь 37 років з маленького, ледве помітного містечка перетворився на величезний з великою інфраструктурою і навіть будівлями в морі. Що це, якщо не бажання людини поширити свій вплив ще далі, і на морський простір.
Півострів Гренландії – Земля Мюліус-Еріксена – найкращим чином свідчить про те, що зміни в природі все ж відбуваються, і глобальне потепління поступово, але стирає снігові масиви з особи нашої планети. Також вчені представили відео, де подібні процеси відбуваються з нашим океаном.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

У віях багатьох з нас мешкають демодекси – мікрокліщі, які мають ротову порожнину і навіть кігті.

Подорожі

Карантин


Читайте також