Цікава та корисна інформація

6 золотих правил запобігання старінню шкіри

face-care-post-photo

Коли Вам виповнюється 30 років, ваша шкіра починає втрачати свої молоді властивості і старіти.

Якщо ви турбуєтеся, що ваша шкіра виглядає не так чудово, як раніше, Ласкаво просимо у ваші тридцять. Можливо, на вашому обличчі починають з’являтися перші ознаки зморшок, в’ялості, темних кіл під очима або гусячих лапок.

Однією з причин цього може бути те, що стрес дорослого життя позначився на вашій шкірі – це також може бути результатом забруднення і сонця. Коли ви старієте, ваша шкіра старіє і щосили намагається оновитися якомога швидше — синтез колагену з віком зменшується.

Найкраще почати піклуватися про свою шкіру якомога раніше, але 30 років, звичайно, не надто пізно, щоб почати боротися зі зморшками. Ви все ще можете багато чого зробити, щоб звести до мінімуму вплив старіння на ваше обличчя з віком.

Почніть з застосування на практиці наступних порад.

1. Почніть використовувати сонцезахисний крем у своєму повсякденному житті

sun-cream

Одна з найбільших помилок, яку люди роблять, коли справа доходить до догляду за шкірою, – це використання сонцезахисного крему лише влітку, коли ви знаходитесь на пляжі або біля басейну.

Надмірне перебування на сонці може значно пошкодити шкіру.

Сонячне світло не тільки викликає опіки і серйозні захворювання, такі як меланома; він прискорює старіння і поява зморшок.

У будь-якому віці слід використовувати щоденний фотозахист від сонця з SPF 50.

Тепер ми знаємо, що фотопротектори включають антивікові засоби, такі як пептиди або вітамін С, і депігментуючі засоби, такі як ніацинамід, руцинол, Транексамова кислота і так далі.

2. Очищайте обличчя вранці і ввечері

facial-cleansing

Ще одним кроком у вашій косметичній процедурі є очищення шкіри як вранці, так і перед сном.

Ви можете використовувати засоби для зняття макіяжу або миючі засоби, але найбільш ефективним буде просте миття обличчя водою з милом.

Це видалить бруд з вашої шкіри, яка може перешкодити їй належним чином виконувати свої захисні та оновлюючі функції.

3. Подивіться на гліколеву кислоту

glycolic-acid

З усіх омолоджуючих засобів на думку лікаря-дерматолога, є гліколева кислота.

Гліколева кислота – це альфа-гідроксикислота, що отримується з цукрової тростини.

Він діє як на епідермальному, так і на шкірному рівнях.

Приблизно через чотири-п’ять днів шкіра стає яскравішою, тому що вона прискорює оновлення епідермісу. У довгостроковій перспективі дослідження з біопсією шкіри показали, що він покращує стан дерми внаслідок збільшення мукополісахаридів. Цей останній ефект дуже цікавий, тому що він може поліпшити текстуру і консистенцію шкіри”.

Гліколева кислота також зволожує, хоча в залежності від рецептури (гель, крем…) косметичне відчуття зволоження варіюється”, – додав дерматолог. Вона порадила “використовувати гліколеву кислоту від 8 до 20% на ніч”, щоб піклуватися про вашу шкіру у віці 30 років. Лікар рекомендує починати з концентрацій 5-8 % і, якщо це допустимо, збільшувати концентрацію.

Однак, якщо ви збираєтеся почати омолоджуюче лікування кислотою зараз, вам слід мати на увазі, що відлущувальну дію цього компонента робить вашу шкіру більш чутливою до ультрафіолетових променів, тому будьте ще більш обережні з сонцем влітку.

З огляду на це, лікар рекомендує “скоротити його застосування до одного разу на ніч” і завжди обов’язково наносити “сонцезахисний крем з високим SPF вранці”.

4. Використовуйте інші засоби, такі як ретинол або вітаміни С і Е

retinol

Вітамін С – ще один засіб, який може творити чудеса з вашою шкірою.

Також відомий як аскорбінова кислота, вітамін С є кофактором декількох ферментів, які відіграють ключову роль у синтезі колагену.

Вітамін С також діє як потужний антиоксидант, нейтралізуючи вільні радикали, які викликають старіння шкіри, і відновлюючи Вітамін Е, який, як доведено, у формі лінолеату відновлює гідроліпідну плівку.

Вітамін С легко окислюється.В результаті ваші косметичні склади – щоб бути стабільними – повинні містити лівообертаючі форми вітаміну в концентраціях від 5 до 10%

Якщо мова йде про суху або засмаглу шкіру, дерматолог рекомендує 8 % гліколеву кислоту з вітамінами С і Е.”. Обидва вони підвищують її антиоксидантну силу.

“Комбінація 25% гліколевої кислоти та ретинолу, а також 4% гліколевої кислоти з 0,002% ретиноєвої кислоти також працює”.

Ретинол – ще один компонент, який допоможе у виробленні колагену, оскільки ваше тіло уповільнює процеси відновлення.

Поєднання гліколевої кислоти з бета-гідроксикислотами, такими як саліцилова кислота” дуже корисно при комбінованій, себорейної або схильної до акне шкірі.

Ідеальним був би гелевий наповнювач з 15% гліколевою кислотою і 2% саліциловою кислотою”.

5. Загляньте в хімічний пілінг

chemical-peeling

Хімічні пілінги використовуються дерматологами для поліпшення зовнішнього вигляду шкіри. Можуть бути використані різні типи рішень. За словами дерматолога, 30 років – хороший вік, щоб заглянути в них, коли ви хочете поліпшити стан шкіри.

Пілінги посилюють дію продуктів з гліколевою кислотою, які ми використовуємо щодня, забезпечують швидке оновлення епідермісу в короткостроковій і довгостроковій перспективі і покращують текстуру шкіри. Їх можна використовувати для комбінованої або схильної до акне шкіри, а також для сухої шкіри і сонячних плям.

Якщо ви збираєтеся вивчити їх, дерматолог рекомендував пропустити літо і почекати до жовтня, що є “найкращим часом”, щоб звести до мінімуму ризик роздратування від сонця.

Якщо ви хочете знати, що робити, щоб підготуватися до пілінгу, лікар рекомендує уникати чищення обличчя, воскової епіляції або протирання шкіри в дні, що передують пілінгу. Це допомагає уникнути проникнення кислоти занадто глибоко в шкіру.

Продукти з гліколевою кислотою слід наносити два рази на день, щоб шкіра адаптувалася і була підготовлена до більш низького рівня рН або кислотності пілінгу (який може становити 0,6).

Протягом двох днів після процедури Вам слід припинити використання гліколевої кислоти і почати наносити відновлюючий крем.

Дуже важливо не піддавати себе впливу прямих сонячних променів протягом наступного тижня. Також рекомендуємо уникати макіяжу в той же день і уникати тертя обличчя, так як це може залишити шрам.

6. Переконайтеся, що ваша шкіра зволожена

hydrated-skin

Після того, як вам виповниться 30 років, ваша шкіра не зможе оновлюватися так швидко і може боротися за підтримку потрібного рівня зволоження природним шляхом.

Потрібно більше часу, щоб верхній шар шкіри відшаровувався, що робить вашу шкіру більш тьмяною і сухою. Крім того, вироблення зволожуючих факторів в шкірі, таких як гіалуронова кислота, сповільнюється, а деградація збільшується.

Щоб протистояти цьому, Левін рекомендував включати відлущувальний продукт з альфа-гідроксикислотою (гліколевої, молочної, лимонної і т.д.) у ваш щотижневий режим у віці 30 років, щоб допомогти з обміном клітин.

А щоб протистояти сухості, яка може посилюватися вілущувальним ефектом, обов’язково відновіть бар’єр вологості шкіри за допомогою зволожуючого крему.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Скандинавський стиль — топ 5 ідей для інтер’єру

Подорожі

Карантин


Читайте також