Интересная и полезная информация

КОФЕ КАК ОДИН ИЗ наиболее здоровых НАПИТКОВ НА ПЛАНЕТЕ — ИССЛЕДОВАНИЕ

Кава містить сотні різних елементів, деякі з них мають очевидну користь і є важливими для здоров’я. Кілька серйозних досліджень довели, що люди, які пили помірну кількість кави, мали меншу ймовірність померти протягом періоду дослідження. Вам може бути цікаво, чи житимете ви довше, якщо будете пити багато кави.

Тож, «Deztop» підібрав для вас достовірну інформацію про те, чи можна пити каву, щоб продовжити собі тривалість життя.

Кава як основне джерело антиоксидантів

Коли гаряча вода під час заварювання протікає крізь кавову гущу, природні хімічні сполуки в зернах змішуються з водою і стають частиною напою. Багато із цих сполук є антиоксидантами, що захищають ваш організм від окиснення, спричиненого пошкодженням вільних радикалів. Вважається, що окиснення є одним із механізмів старіння та появою таких серйозних захворювань, як рак та хвороби серця.

Кава є найбільшим джерелом антиоксидантів у західному раціоні, випереджаючи фрукти та овочі. Це не обов’язково означає, що кава багатша на антиоксиданти від усіх фруктів та овочів. А, радше, що споживання кави настільки поширене, що в середньому більше сприяє споживанню антиоксидантів людьми. Коли ви ласуєте кавою, то ваш організм отримує не лише кофеїн, але й багато інших корисних сполук, враховуючи антиоксиданти.

ПІДСУМОК

Кава – це багате джерело антиоксидантів. Якщо ви не споживаєте багато фруктів чи овочів, вона може стати одним із найбільших джерел антиоксидантів у вашому раціоні.  

Люди, які п’ють каву, менше помирають, ніж ті, хто цього не робить

Дослідження засвідчують, що регулярне вживання кави пов’язане з меншим ризиком смерті від різноманітних серйозних захворювань. У важливому дослідженні 2012 року щодо споживання кави у приблизно 400 тисяч осіб віком 50-71 років було встановлено: ті, хто пили найбільше кави, мали значно менше шансів померти протягом 12-13-річного періоду дослідження.

Спостереження вели за людьми, які пили 4-5 чашок кави на день. У цій кількості чоловіки та жінки зменшили ризик ранньої смерті відповідно на 12% та 16%. Пиття 6-ти і більше чашок на день не зафіксувало додаткової користі. Однак навіть помірне споживання кави всього однієї чашки на день було пов’язане із на 5–6% зниженим ризиком ранньої смерті. Це свідчить, що навіть небагато кави достатньо, аби був ефект.

Розглянувши окремі причини смерті, дослідники виявили, що любителі кави рідше помирають від інфекцій, травм, нещасних випадків, респіраторних захворювань, діабету, інсульту та хвороб серця.

Інші теперішні новітні дослідження підтверджують ці результати. Здається, споживання кави незмінно пов’язане з меншим ризиком ранньої смерті. Майте на увазі, що це спостережні експериментальні дослідження, які не можуть засвідчити, що кава спричинила зменшення ризику. Проте їх результати є непоганим заспокоєнням, що кави, як мінімум, не варто побоюватися.

ПІДСУМОК

Одне велике дослідження обґрунтувало, що пиття 4-5 чашок кави на день пов’язане зі зниженим ризиком ранньої смерті.

Багато інших досліджень призвели до подібних результатів

Вплив кави на здоров’я було дуже ретельно вивчено у минулі та останні кілька десятиліть. Щонайменше два інші дослідження виявили, що ті, хто п’ють каву, мають менший ризик передчасної смерті.

Що стосується конкретних захворювань, кавомани мають значно нижчий ризик захворювання на хвороби Альцгеймера, Паркінсона, діабет 2 типу та захворювання печінки – лише декілька.

До того ж, дослідження доводять, що кава може зробити вас щасливішим(-ою), знизивши ризик депресії та самогубств на 20% та 53%, відповідно. Отже, кава здатна не лише додати роки у ваше життя, але й життя вашим рокам!

ПІДСУМОК

Споживання кави пов’язане з меншим ризиком депресії, хвороби Альцгеймера, Паркінсона, діабету 2 типу та захворювань печінки.  Люди, які п’ють каву, також рідше помирають від самогубств.

Висновки

Спостережні дослідження припускають, що вживання кави знижує ризик хронічного захворювання і навіть може продовжити ваше життя. Ці види досліджень вивчають взаємозв’язки, але не можуть безсумнівно доказати, що кава є справжньою причиною цієї користі для здоров’я. А втім, якісні докази й дані підтверджують деякі з цих висновків, а це означає, що кава цілком може бути однією із найздоровіших напоїв на планеті.

Можно поделиться с друзьями:

Цитата дня

««Проблема не в том, что мы не можем обеспечить бедных, а в том, что мы не можем удовлетворить запросы богатых»»

Жак Фреско

Знали ли Вы, что...

Падение кокосов с деревьев ежегодно убивает около 150 человек

Путешествия

Карантин


Читайте также