DEZTOP

10 фактов о вине — вы этого не знали!

6 найкращих високогірних ресторанів

Вино виробляється вже приблизно 9000 років, а першими, хто навчився робити цей майстерний напій — люди Близького Сходу. Саме там були розташовані найдавніші виноградники. Французи, які теж зацікавилися виробництвом хмільного напою, почали копіювати процес виноробства і часто приписують собі винахід вина. Що ще ви знаєте про вино? Прочитайте ці 10 дивовижних фактів, і ви зрозумієте, що цей напій не так вже й простий.

Жінки швидше п’яніють від вина

Доведений факт! Чоловіки-менш схильні до впливу вина в порівнянні з жінками. Це в першу чергу тому, що у жінок в шлунку менше ензимів, необхідних для розщеплення алкоголю.

Найстаріше вино в світі

На виставці в німецькому музеї найстарішій пляшці вина майже 1700 років. Напевно воно володіє незрівнянним смаком і ароматом, так як всім відомо – чим старше вино, тим воно більш насиченим.

Зберігайте вино правильно

Всі ми звикли зберігати вино в кухонній шафі і це кричуще порушення!!! Завжди рекомендується зберігати пляшку вина в положенні лежачи, а не стоячи. Це пов’язано з тим, що пробка має властивість висихати, стискатися і є ймовірність, що кисень потрапляє в пляшку, якщо вона буде в стоячому положенні.

Найкраще вино — яке воно…

Кращий виноград виростає на грунті низької якості. Тому грунт не має особливого значення, чого не скажеш про сонячне світло – його повинно бути достатньо. Купуйте вина з сонячних країн, там більш сухо, а отже виноград солодший. Франція, Іспанія та Італія – найбільші виробники солодкого вина на Землі.

В одній пляшці сотні виноградин

Одна пляшка вина містить близько 1,27 кг винограду. До речі, не менш цікавий факт, для однієї пляшки вина може бути використано більше 600 сортів винограду.

Користь від вина

Багато сперечаються про користь або шкоду алкогольних напоїв. Вино є приємним винятком! Цей напій не містить холестерину і жиру, тому часто використовується навіть в дієтах. Все ж, не варто зловживати такими дієтами.

Найбільший винний погреб у світі

Незважаючи на глибину, на якій знаходиться Титанік, в ньому міститься найстаріший винний льох на планеті. Пляшки все ще цілі! Дивно, що вони досі там…

Вино — вбивча сила…

Один з найдивніших звичаїв розпивання вина існував в Стародавньому Римі. Під час застіль було прийнято сильно «цокнутися» наповненими келихами. Таким чином вино переливалося з одного келиха в інший, позначаючи, що напій точно нічим не отруєний. У Стародавній Греції господар торжества повинен був першим випити келих вина, що також було доказом безпеки частування. Саме звідси випливає всім відомий тост»випити за своє здоров’я».

Самий короткий факт

У рідині для полоскання рота міститься більше алкоголю, ніж у вині. Єдина різниця в тому, що даний засіб ми не ковтаємо. Проте, напевно, не варто довго полоскати рот…