DEZTOP

Топ-10 найрозумніших тварин у світі

Люди, безумовно, найрозумніші істоти в світі – ми вміємо планувати майбутнє, усвідомлюємо своє власне Я, можемо мислити абстрактно, говорити подумки і пам’ятати минуле. Але наша планета настільки унікальна та дивовижна, що в ході невпинної еволюції витворила цілий ряд розумних тварин, які так само наділені унікальними навичками та вміннями, що виділяють їх з-поміж інших видів.

То які вони – найрозумніші тварини світу? І чому саме вони заслуговують на це горде і почесне звання?

10. Мураха

Не дивуйтеся, ці маленькі комашки, хоч на вигляд і здаються зовсім примітивними, насправді дуже розумні. Мурашине суспільство настільки складно і чітко організоване, що людям в це просто складно повірити: в кожному мурашнику є королева, мурахи-охоронці, мурахи-різноробочі, мурахи-хижаки тощо, кожен з яких виконує відведену йому роботу.

На Землі існує близько 1200 видів мурах, а на одну людину припадає приблизно 1,5 млн мурах.

Розумні навички мурах:

9. Ворона

Ці галасливі та добре знайомі всім птахи є напрочуд розумними. До речі, їхня популяція є однією з найбільших у світі з-поміж усіх видів птахів.

Розумні навички ворон:

8. Видра

Ці невеликі ссавці є досить кмітливими і спритно заскочили аж на 8 сходинку рейтингу найрозумніших. Вони вміють не лише розшукувати та добувати їжу за допомогою різноманітних “підручних засобів”, таких як каміння, а й полюбляють справжні веселі ігри і танці.

Розумні навички видри:

7. Свиня

Попри загальний стереотип, що свині – це лише свійські тварини, що полюбляють вимащуватись в болоті, ці тварини є дуже розумними. Деякі вчені стверджують, що свині мають більше когнітивних навичок, ніж собаки і навіть немовлята людини.

Розумні навички свиней:

6. Восьминіг

Восьминоги – це найрозумніші та найкмітливіші істоти серед всіх безхребетних: вони єдині здатні використовувати у власних цілях різні “підручні засоби” та створювати справжні щити від ворогів.

Розумні навички восьминогів:

5. Собака

Найкращі друзі людини посіли в рейтингу найрозумніших п’яту сходинку. Всі ми знаємо, що собаки – істоти розумні. Вони здатні виконувати наші команди, розрізняти і відчувати деякі емоції і навіть виконувати певну роботу. В середньому рівень інтелекту собаки близький до рівня 2-річної людської дитини.

Розумні навички собак:

Читайте також: ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ПОРІД СОБАК

4. Кит

Будучи найбільшими тваринами на планеті, кити є ще й одними з найрозумніших істот. Саме їхня соціальна поведінка, техніка комунікації та сила імітації, яку вони здатні показувати, роблять їх одним з найбільш розумних тварин.

Розумні навички китів:

3. Слон

Слони мають найбільший мозок з-поміж усіх тварин у світі. Слони демонструють надзвичайну соціальну та інтелектуальну поведінку. Вони також є одними з вірних товаришів людей.

Розумні навички слонів:

2. Дельфін

Дельфіни – другі за рівнем інтелекту у світі тварин. Люди використовують інтелект дельфінів для вирішення багатьох таємниць у світових океанах. Ці добрі та милі створіння справді вражають своїм рівнем розвитку.

Розумні навички дельфінів:

1. Примати

Примати є другим найбільш інтелектуальним живим організмом у світі після людей та першими серед тварин. Згідно з багатьма науковими теоріями, люди виникли саме від людиноподібних мавп. Сім’я приматів включає в себе таких мавп як шимпанзе, орангутанги, горили і бонобо.

Розумні навички приматів: