Интересная и полезная информация

20 мультсериалов, которые помнит каждый ребенок 90-х

мультсеріали 90-х років

Давайте пройдемо тест на вік. Хто такий КітПес? Чому бобри злюки? Хто спішить на допомогу? І чому кукарачі такі нестерпні?.. Якщо ви знаєте відповіді на ці запитання, тоді вам зараз десь за 20 років. І ви, звісно ж, пам’ятаєте улюблені мультики цілого покоління дітей 90-х.

Так-так, ми знаємо, як ви прибігали зі школи і мерщій вмикали Новий канал і ICTV, і як щоранку снідали під мультики на 1+1 🙂 І як з нетерпінням чекали на вихід нових серій.

Давайте ще раз згадаємо ці шедеври дитинства і поринемо в приємну ностальгію.

1. КітПес

(1998-2001)

мультсеріали 90-х років

У цього дивного створіння один тулуб, чотири лапи та дві голови — котяча й собача. Такі собі сіамські близнюки, або інакше кажучи, тягништовхай — одне тіло, яким керують дві особистості: кішка та собака.

Раз у раз їхнє мирне життя переривається або черговою божевільною витівкою Кота чи Пса, або наглим втручанням сторонніх осіб, яким дивно бачити таку злагоду між Котом та Псом…

В Україні мультсеріал транслювався «Новим Каналом» (з 1 травня 2001 по 2003 року).

2. Злюки Бобри

(1997-2001)

мультсеріали 90-х років

Жити двом братам під одним дахом буває непросто. Навіть якщо в душі ти дуже добрий бобер. Братам-бобрам належить почати самостійне життя після того, як батьки виселяють їх з будинку. Бобри спільно побудували будинок на березі озера.

Вони шанують один одного, але самостійне життя — це не просто так, тепер у них будь-якої хвилини щось може трапитися (так зазвичай і буває) — і тоді хороші в душі бобри показують свою погану половину. Вони дійсно Злюки бобри!

Трансляцію в Україні проводив Новий канал у 2001-2008 роках та у 2012-2013 роках.

3. Невгамовні

(1991-2004)

мультсеріали 90-х років

А ви знаєте, що роблять малюки, поки їхні батьки зайняті? Сюжетом кожної серії є певна пригода друзів-малят. Мультсеріал показує світ і відносини батьків очима дитини. Велику роль в мультсеріалі відіграє дитяча уява.

Діти шукають пригоди, в той час, коли їхні батьки мирно розмовляють на кухні або кудись йдуть. Ну а в цей час діти роблять те, що їм заманеться.

4. Гей, Арнольде!

(1996-2004)

мультсеріали 90-х років

Сюжет фільму складається зі шкільних пригод Арнольда і його друзів, історій, що відбуваються з мешканцями пансіону, яким володіє його родина.

Особливе місце займає історія таємного кохання Хельги до Арнольда, в якому вона так і не може йому освідчитись, а також боротьба з бізнес-ідеями, що виникають у її батька і в той чи інший спосіб загрожують тихому й мирному існуванню міста.

Українською мовою мультсеріал озвучено телекомпанією ICTV.

5. Справжні монстри

(1994-1999)

мультсеріали 90-х років

Монстри існують! Вони стежать за людьми з темних закутків, ховаються під ліжком, нишпорять у каналізації… Та перед вами не фільм жахів, це добра сімейна мультиплікаційна комедія. Її герої — троє юних симпатичних монстриків, які навчаються мистецтву лякати людей в Академії Монстрів під керівництвом суворого директора Гримля.

І хоча вони страшні на вигляд, живуть на звалищі і харчуються сміттям, але їхнє життя та стосунки між ними майже нічим не відрізняються від життя звичайних школярів — людей.

В Україні мультик транслювався на каналі ICTV.

6. Оггі та Кукарачі

(1998-2012)

мультсеріали 90-х років

Кіт за ім’ям Оггі живе в двоповерховому будинку в передмісті, любить спокій і надає перевагу проводити час на подушці перед телевізором або їсти смачну їжу.

Але сусіди, з якими Оггі змушений ділити будинок — три таргани зі злим почуттям гумору, і вони роблять його життя жахливим. Власне кажучи, головна їх ціль — заволодіти холодильником, в якому зберігається вся їжа.

В Україні мультсеріал транслювався на каналах 2+2, ТЕТ, Новий канал, НТН, К1, Піксель та інших регіональних каналах.

7. Губка Боб Квадратні Штани

(1999-до сьогодні)

мультсеріали 90-х років

Губка Боб Квадратні Штани — культовий американський мультсеріал виробництва телеканалу Nickelodeon, який вийшов до ефіру влітку 1999 року та став однією з найпопулярніших анімаційних телевізійних програм. Це найбільший за кількістю серій анімаційний серіал телеканалу Nickelodeon — на даний момент він включає 11 повних сезонів, йде трансляція 12 сезону.

Губка Боб Квадратні Штани – симпатичний веселун, який живе в невеличкому, проте дуже затишному будиночку-ананасі, в компанії улюбленого вихованця – равлика Гері. Поруч із Губкою Бобом у Бікіні Боттом оселилися й інші, не менш яскраві персонажі: морська зірка Патрік, винахідлива білка Сенді, бундючний кальмар-перфекціоніст Сквідвард, з яким дуже полюбляють жартувати інші герої.

В Україні мультсеріал транслювався на каналах QTV, ТЕТ, Новий канал, ПлюсПлюс, К1.

8. Лабораторія Декстера

(1996-2003)

мультсеріали 90-х років

Маленький геній-коротун, який обожнює свою лабораторію, у якій він сидить цілими днями, роблячи експерименти і ненавидить вулицю, бо думає, що вона — обитель зла, вічно попадає у різні халепи. Також у нього є сестра Ді Ді, яка вічно зриває його експерименти через цікавість і тягу нашкодити меншому брату.

В Україні мультсеріал транслювався по Новому каналу з 2001 по 2002 року.

9. Му та Ципа

(1997-1999)

мультсеріали 90-х років

Мультик про незвичайні стосунки незвичайних брата і сестри. Незвичайних, бо Му — корова. Її вага 600 фунтів, а вік 7 років. Брат Ципа — 11-річний півень, зазвичай він називає свою сестру тупою, однак при цьому Му часто демонструє у себе зовсім неочікуванні таланти. У 1998 році мультсеріал був номінований на премію “Еммі”.

В Україні “Му та Ципа” транслювався на Новому каналі.

10. Я Візл

(1997-1999)

мультсеріали 90-х років

Мультсеріал “Я Візл” ррозповідає про пригоди Візла (ласки), генія, якому вдається усе, за що б він не взявся, а також про його напарника, а іноді ворога, — Бабуна (мавпи). Він не такий розумний як Візл, та й розмовляє незрозуміло. Бабун — головний невдаха цього мультфільму. Йому рідко (ба, навіть ніколи) не щастить. Епізоди “Я Візл” спершу були частиною мультика “Му та Ципа”.

В Україні “Я Візл” транслювався на Новому каналі.

11. Чіп і Дейл — бурундучки-рятівнички

(1980-1990)

мультсеріали 90-х років

Чіп і Дейл — бурундучки-рятівнички — анімаційний телесеріал студії Волта Діснея. У серіалі класичні діснеївські персонажі — бурундуки Чіп та Дейл, разом із трьома своїми друзями: Пружинкою, Сирогризом та Ґедзиком, виступають у ролі детективів: розслідують та розкривають різноманітні злочини.

В Україні мультсеріал транслювався на каналах 1+1, ТЕТ, ПлюсПлюс, Інтер.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 НАЙКРАЩИХ МУЛЬТФІЛЬМІВ ВІД DISNEY ТА PIXAR

12. Качині історії

(1987-1990)

мультсеріали 90-х років

Качині історії — американський анімаційний телесеріал студії Волта Діснея, заснований на коміксах Карла Баркса.

Головні герої мультсеріалу — мільярдер Скрудж Макдак та троє його племінників. Раніше про них піклувався їх дядько Дональд Дак, однак він відправляється на службу на флоті і тимчасово передає опіку над хлопчиками Скруджу. Хоча Скрудж — найбагатший качур у світі, він не перестає шукати способи збільшення свого капіталу. Головною подією багатьох епізодів виявляється спроба Скруджа захистити багатство від лиходіїв, охочих банкрутства Макдака …

В Україні мультсеріал транслювався на каналах 1+1, Інтер, Україна, Новий канал, ТЕТ, ПлюсПлюс.

13. Пригоди ведмедиків Гаммі

(1985-1991)

мультсеріали 90-х років

Пригоди ведмедиків Гаммі — перший мультсеріал студії Walt Disney Television Animation, знятий в 1985-1991 роках.

Мультсеріал оповідає про пригоди веселих і кумедних ведмедиків, які ведуть таємничий і прихований спосіб життя в долині Ґаммі. Вони свято шанують і бережуть свої традиції і таємниці від інших мешканців цих місць, що чимось нагадують середньовічну Англію.

Головним надбанням ведмедиків є рецепт приготування секретного соку Ґаммі, за допомогою якого можна набути надздібності. Завдяки цьому соку ведмедики успішно протистоять герцогу Ігторну і злим гоблінам, які весь час намагаються захопити владу в найближчому королівстві …

В Україні мультсеріал транслювався на каналах 1+1, ПлюсПлюс, К1.

14. Черепашки-ніндзя

(1987-2017)

мультсеріали 90-х років

Черепашки-ніндзя — це вигадана команда з чотирьох черепах-мутантів (Донателло, Рафаель, Леонардо, Мікеланджело), які вчаться майстерності ніндзя зі своїм сенсеєм, пацюком-мутантом, вчителем Сплінтером. Ховаючись від суспільства у каналізації Мангеттена, вони борються зі злом на вулицях міста Нью-Йорк.

В Україні усі сезони мультсеріалу було показано на телеканалах Інтер, ICTV, 2+2, ТЕТ.

15. Футурама

(1999-2013)

мультсеріали 90-х років

Футурама — культовий американський анімаційний серіал, створений на студії 20th Century Fox Метом Ґрейнінґом і Девідом Коеном, авторами мультсеріалу “Сімпсони”.

Серіал розпочинається з того, що розвізник піцци з Нью-Йорка Філіп Фрай випадково був заморожений у кріогенній камері 31 грудня 1999 року і розморожений тисячу років по тому, 31 грудня 2999 року в місті Новий Нью-Йорк.

Фрай намагається уникнути примусового призначення на роботу посильним, і це закінчується його влаштуванням на роботу (все ж таки посильним) у невелику компанію Міжпланетний експрес, яка займається міжгалактичними перевезеннями вантажів. Серіал демонструє пригоди Фрая і його колег під час доставки вантажів, а також у повсякденному житті.

В Україні мультсеріал транслювався на каналах M1, Україна, QTV.

16. Сейлор Мун

(1992-1997)

мультсеріали 90-х років

Головна героїня «Сейлор Мун» — звичайна 14-річна школярка з Токіо — Усаґі Цукіно. Одного разу Усаґі зустрічає кішку Луну, яка вміє розмовляти. Луна допомогла Усаґі пробудити свої сили та навчила її перетворюватись у Сейлор Мун для того, щоб боротися зі злом, яке намагається захопити Землю. Згодом до Усаґі приєднуються інші сейлор-воїнів.

Японський аніме-серіал транслювався в Україні на каналі Новий канал.

17. Пригоди діґімонів

(1999-2000)

мультсеріали 90-х років

Сюжет серіалу розгортається навколо семи (згодом восьми) Обраних дітей. Під час відпочинку в літньому таборі їх затягує в портал, який веде до Цифрового світу — світу, що складається виключно з цифрових даних і населений істотами, які звуться цифровими монстрами або діґімонами.

У кожного з Обраних дітей з’являється власний товариш-діґімон та діґівайс — маленький прилад, завдяки якому діґімони на деякий час можуть приймати більш велику форму і ставати сильнішими. У цій формі вони здатні краще боротися та захищати свого товариша-людину. Разом з діґімонами Обрані діти повинні врятувати реальний та цифровий світи від злих діґімонів, які прагнуть захопити обидва світи.

Японський аніме-серіал транслювався в Україні на каналі Новий канал.

18. Ловець карт Сакура

(1996-2000)

мультсеріали 90-х років

Аніме-мультфільм розповідає про ученицю середньої школи Томоеда — Сакуру Кіномото, що знайшла в бібліотеці свого батька-археолога таємничу книгу CLOW, призначену для збереження чарівних карт. Відкривши її, вона випустила карти на волю.

За допомогою таємничої істоти — хранителя Карт Кербера, що призначив Сакуру Картоловкою — ловцем карт, вона повинна зібрати всі зниклі карти, щоб запобігти Кінцю Світу.

В Україні мультфільм транслювався на Новому каналі.

19. Покемон

(1996-до сьогодні)

мультсеріали 90-х років

Сьогодні Покемон — це не просто мультик, а цілий бренд, який представляє комп’ютерні ігри, повнометражні мультфільми, комікси тощо.

Усі твори, що випускаються під брендом, об’єднують вигаданий світ, де поруч із людьми живуть істоти — покемони, тобто кишенькові монстри. Люди, звані тренерами покемонів, ловлять їх та використовують для подолання різноманітних проблем і боротьби між собою за звання найкращого тренера.

Власне, слово покемон (pokémon) є латинізованим скороченням японських кишенькових монстрів (англ. Pocket Monsters).

20. Сабріна — юна відьма

(1999-2000)

мультсеріали 90-х років

Сабріна — юна відьма — це історія шістнадцятирічної дівчини, яка навіть і не підозрювала, що є відьмою. Дівчинка жила зі своїми тітоньками і нічим не відрізнялася від інших школярок. Одного разу її тітоньки відкрили їй таємницю: вона є відьмою.

До того ж вони подарували дівчинці чарівну Книгу таїнств, а ще живу фотографію її батька. На цьому сюрпризи не закінчилися і Сабріна дізналася, що обожнюваний нею кіт вміє розмовляти…

Можно поделиться с друзьями:

Цитата дня

««Индивидуальность — это полная ерунда. Влияет каждый контакт с другими людьми, каждая прочитанная книга, каждый новый фильм, каждый символ в нем, все это частицы того, кто мы есть»»

Жак Фреско

Знали ли Вы, что...

За сутки человек выделяет столько тепла, что его хватит, чтобы довести до кипения 33 литра ледяной воды.

Путешествия

Карантин


Читайте также