Интересная и полезная информация

10 порад як вберегти себе від коронавірусу

Не так давно епідемія коронавірусу захопила практично всі райони Китаю, у зв’язку з чим влада була вимушена прийняти рішення про надання статусу карантину по всій країні.

Три тижні тому епідемія почала прогресувати і заражених по цілому світі ставало все більше з кожним днем. Найбільше вимушена страждати Італія, де зараз найбільша кількість померлих у всій Європі.

У зв’язку з поширенням вірусу ВООЗ визнали, що епідемія переросла у пандемію і необхідно вжити всіх негайних заходів безпеки. Практично всі школи, дитячі садки та інші заклади зачинені, кордони перекриті, а уряд приймає рішення у екстерному порядку.

У зв’язку з цими подіями, кожен телевізійний ресурс, радіо або інші засоби масової інформації зобов’язані надавати коротку інофрмацію про те, як слід захистити себе та близьких від небезпечного вірусу.

Сьогодні ми хочемо розповісти вам основні правила безпеки, які врятують життя вам та вашим рідним.

1. Зупиніть внутрішню паніку

Паніка, як і будь який інший стрес дуже шкодить організму. Відчуття надмірної тривоги та моральне виснаження приводять до проблем з роботою серця, головного мозку та в цілому негативно впливає на організм. Зараз не найкращий момент, щоб піддавати себе надмірним панічним атакам. Головне — концентрація та холодний розум, адже лише завдяки їм ви зможете контролювати ситуацію.

2. Не піддавайтесь на масові провокації

Не варто бігти у супермаркети, магазини та ринки щоб закупити все, що трапляється на очі. На даний момент влада в здатності забезпечити достатню кількість продуктів всім жителям. Ані гречка, ані запаси миючих засобів не захистять вас від небезпеки, яка чатуватиме на тих самих ринках та магазинах, поки ви будете стояти у чергах за продуктами чи навіть туалетним папером.

Візьміть приклад з Італії, де у час найбільшого прогресування вірусу, люди дотримуються елементарних правил: відвідують магазин лише раз у кілька днів при необхідності, не скуповують масово продукти, а лише найнеобхідніше, очікують своєї черги щоб по одному зайти у магазин та дотримуються дистанції щонайменше один метр. Відвідування місць, де є найбільше скупчення людей може навпаки зашкодити, тому відкладіть «закупи» на інший час.

3. Мийте руки

Здавалось би, що може бути простіше, ніж елементарне миття рук?

Найбільша ймовірність заразитися — доторкнутися до поверхні, де вже є вірус. Це можуть бути металеві поручні, верхній одяг та навіть дотик до зараженої людини (при рукостисканні наприклад). Вчені стверджують, що коронавірус мешкає на руках людини лише 10 хвилин, але цього цілком достатньо щоб ви торкнулись свого рота, носа чи очей.

Медики радять мити руки після кожного повернення з вулиці, контактів з людьми, прогулянок, відвідування громадських місць, дотику до грошей, поручнів та інших поверхонь, де торкались інші люди та після відвідування туалету.

Якщо ви перебуваєте на вулиці або не маєте змоги регулярно мити руки — користуйтесь антибактеріальними серветками та антисептиками.

4. Користуйтесь масками

Якщо ви відчуваєте перші симптоми зараження — одягніть негайно маску. Вона допомогає не розповсюджувати вірус далі.

Те, що маска захистить вас від потрапляння вірусу в організм — міф. Вона навпаки ще більше може зашкодити вашому здоров’ю. При щільному приляганні маски до обличчя утворюються бактерії і затримуються там, що приводить до гірших наслідків.

Не потрібно купувати медичні масками сотнями, бо вони необхіні лише зараженим людям, або тим, у кого є підозра на коронавірус.

5. Не виходьте у громадські місця без причини

Залишіться краще вдома, якщо вам захотілось пройтися по магазинах, посидіти у кав’ярні або відвідати кінотеатр. Всі ці справи зачекають, а ви зате будете у безпеці у вашому помешкані. Ваш дім — ваша фортеця.

Відвідування місць масового скупчення людей не лише наражє вас на небезпеку, а й додає відчуття паніки, а про це ми вже писали вище.

7. Звертайтесь до лікарів

Зараз медики ваші найкращі друзі, тому варто довіряти в першу чергу їм. При перших симптомах зараження або поганому самопочутті звертайтесь до лікарів. Краще зупинити хворобу ще на перших етапах, коли вона не прогресує, а ніж лікувати на останніх стадіях, коли врятувати практично неможливо.

8. Пийте багато рідини

Стало відомо, що вірус боїться високих температур, особливо вище 50 градусів. Тому рекомендується постійно пити гарячі напої та воду. Найкраще, якщо це буде відвар з корисних трав, зелений чай або чай з медом.

9. Перевіряйте себе

Візьміть собі звичку міряти температуру щодня. Наприклад у кінці дня проконтролюйте стан свого організму, вимірявши температуру. Те ж саме порадьте своїм рідним та близьким. Зазвичай, людина може почуватись непогано, але температура зростатиме, а саме це і є головним признаком коронавірусу.

Окрім того дихайте. Так, саме глибоке дихання допоможе проконтролювати стан легенів, бо саме вони і є головною ціллю небезпечного вірусу.

Тайванські медики радять щоранку проводити нескладну процедуру: зробіть глибокий вдих і затримайте повітря на 10 секунд. Якщо ви це зробили без жодних проблем: кашляння, болі в легенях і будь-якого іншого дискомфорту, отже фіброз в легенях відсутній.

10. Дотримуйтесь дистанції

Радимо утриматись від рукостискань, обіймів і поцілунків, бо так ви можете не лише заразитись, а й передати вірус іншій людині. Тримайтесь осторонь від натовпу та дотримуйтесь дистанції у чергах та інших масових скупченнях. Вірус передається на відстані до 2-ох метрів, тому бажано уникати тісних контактів між людьми.

Бажаємо вам зберігати спокій та не панікувати в цей непростий час для усього світу. Коронавірус це не лише вірус, це і перевірка всіх нас на витримку і самоконтроль, бо лише вони змусять дотримуватись усіх вищезазначених елементарних правил. Поширюйте цю статтю у соціальних мережах та діліться нею із рідними, близькими та знайомими. Підтримаймо один одного у цей непростий час. Будьте здорові! З повагою deztop.net.

Можно поделиться с друзьями:

Цитата дня

«Я никогда не отдам жизнь за свои убеждения, потому что я могу ошибаться»

Бертран Рассел

Знали ли Вы, что...

Мозг лошади весит примерно 750 грамм — это самый тяжелый мозг из всех домашних животных

Путешествия

Карантин


Читайте также