DEZTOP

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Ось уже протягом 19 років компанія Interbrand щороку публікує рейтинг найдорожчих брендів світу “Best Global Brands”, куди традиційно входить сотня всесвітньовідомих брендів, чиї статки оцінюються в мільйони доларів і таким чином роблять ці бренди одними з найдорожчих у світі.

Складаючи такий рейтинг, Interbrand враховує, серед іншого:

Отже, як виглядає рейтинг найдорожчих брендів світу у 2018 році?

1. Apple

Компанію Apple було засновано у США 1 квітня 1976 молодими програмістами Стівом Джобсом, Стівом Возняком та Рональдом Уейном. Сьогодні Apple Inc. проектує та розробляє побутову електроніку, програмне забезпечення та онлайн-сервіси та є першою американською компанією, чия капіталізація перевершила 1 трлн доларів США. Компанія також стала найдорожчою публічною компанією за всю історію.

Сьогодні Apple керує світом інновацій завдяки своїм iPhone, iPad, Mac, Apple Watch та Apple TV.

2. Google

Google Inc. – американська публічна транснаціональна корпорація, яку заснували 1998 року аспіранти Стенфордського університету Ларрі Пейдж і Сергій Брін.

Сьогодні Google – це найпопулярніший пошуковий сервіс та найвідвідуваніший сайт у світі у власності якого, зокрема, знаходиться також YouTube і Blogger.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 НЕЙМОВІРНИХ РЕКОРДІВ YOUTUBE

3. Amazon

Amazon.com – один із перших інтернет-сервісів, орієнтованих на продаж реальних товарів масового попиту, створений у липні 1994 року американським підприємцем Джеффрі Безосом.

Спочатку Amazon продавав тільки книги. А сьогодні це найбільша у світі за обігом компанія, що продає товари та послуги через Інтернет. “Центр розподілу” компанії, розташований в штаті Техас, має площу 117 450 м² і займає 12-у сходинку в списку найбільших за площею будівель і споруд світу.

4. Microsoft

Корпорація Майкрософт (Microsoft Corporation) – багатонаціональна корпорація комп’ютерних технологій, заснована у 1975 році Біллом Гейтсом і Полом Алленом. На сьогодні Microsoft є найбільшою у світі компанією-виробником програмного забезпечення.

Найпопулярнішими продуктами корпорації є операційні системи “Microsoft Windows” і офісний пакет “Microsoft Office”. Компанія також продає апаратне забезпечення і такі розважальні продукти, як «Xbox», «Xbox 360», «Xbox One» «Xbox One X» тощо.

5. Coca-Cola

Coca-Cola – всім відомий газований безалкогольний прохолоджувальний напій і однойменна американська компанія (The Coca-Cola Company), яка його виробляє.

Кока-колу винайшов американський фармацевт Джон Пембертон 29 березня 1886 в Атланті як новий лікувальний напій. Сьогодні цей “лікувальний” напій продається більш ніж у 200 країнах світу.

Крім того, компанія Coca-Cola також володіє популярними торговими марками і виробляє цілий ряд інших напоїв: Спрайт, Фанта, Бонаква та інші. Протягом 9 років (2000–2009) Coca-Cola була найдорожчим брендом у світі.

6. Samsung

Компанія Samsung була заснована у 1969 році в Південній Кореї Лі Бен Чхолем. Слово «Samsung» (кор. 삼성) корейською мовою буквально означає «три зірки».

Сьогодні Samsung – світовий лідер в сфері виробництва напівпровідників, телекомунікаційного та цифрового медіаобладнання і лідирує на ринках цифрових телевізорів, мікросхем пам’яті, мобільних телефонів та LCD-дисплеїв.

7. Toyota

Toyota Motor Corporation – японська автомобільна корпорація, що випускає свою продукцію під різними марками, зокрема, «Дайхацу», «Лексус», «Тойота», «Хіно».

Компанія була заснована у 1937 році в місті Тойота, Японія. Сьогодні вона є найдорожчою у світі серед автомобілебудівних компаній.

8. Mercedes-Benz

Mercedes-Benz – німецька торгова марка транспортних засобів. Власне, історія цього бренду складається з історій двох відомих автомобільних марок – Mercedes і Benz. Обидві компанії цілком успішно розвивалися самостійно, але 1926 року злилися в новий концерн “Даймлер-Бенц”.

Цікаво, що трипроменева зірка на логотипі Мерседес-Бенц символізує успіх марки на суші, у воді і в повітрі. Це пояснюється тим, що власник марки, компанія Даймлер, виробляла, крім автомобілів, суднові й авіаційні двигуни.

9. Facebook

Facebook – найбільша у світі соціальна мережа, що почала працювати 4 лютого 2004 року як мережа для студентів деяких американських університетів. Засновником та головою сервісу є Марк Цукерберг. Сьогодні кількість користувачів Facebook перевищує 2 млрд людей у всьому світі.

Компанії також належать сервіси Instagram, WhatsApp та розробник шоломів віртуальної реальності Oculus VR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 ПСИХОЛОГІЧНИХ НЕБЕЗПЕК СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ

10. McDonald’s

McDonald’s – найбільша у світі мережа закладів швидкого харчування, заснована у 1940 році братами Рiчардом і Морісом Мак-Дональдами (перший ресторан відкрився в Сан-Бернардіно, Каліфорнія).

Сьогодні мережа McDonald’s працює у більшості країн світу. Усього ж налічують понад 36 тисяч закладів.

В Україні станом на 2018 рік діє 87 закладів McDonald’s в 25 містах. Цікаво, що МакДональдз, розташований у Києві на Вокзальній площі, два роки поспіль (у 2012 та 2013) посідав 2-е місце серед усіх закладів МакДональдз у світі за кількістю відвідувачів.

Отже, так виглядає 10 найдорожчих брендів світу у 2018 році. Переглянути весь рейтинг із топ-100 брендів ви можете ТУТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 НАЙВИСОКООПЛАЧУВАНІШИХ АКТОРІВ ТА АКТОРОК ПЛАНЕТИ ЗА ВЕРСІЄЮ FORBES

ТОП-10 НАЙДОРОЖЧИХ ЗІРОК INSTAGRAM

10 НЕЙМОВІРНИХ РЕКОРДІВ YOUTUBE