Цікава та корисна інформація

10 неймовірних рекордів YouTube

10 неймовірних рекордів YouTube

За статистикою, YouTube вже давно витіснив за популярністю телебачення і до того ж є найпопулярнішою пошуковою системою в світі після Google. Щохвилини на YouTube завантажуються сотні відео з усього світу. За добу в середньому на сайті з’являється близько 50 400 годин нових відео.

Що тут ще скажеш, YouTube став справжнім символом нашої епохи і частиною життя багатьох із нас. І звісно ж, такий величезний сервіс має і свої досягнення та цікаві рекорди. Представляємо 10 неймовірних та шокуючих рекордів YouTube.

1. Перше відео на YouTube

Перший відеоролик на YouTube (цілком логічно) завантажив 23 квітня 2005 року одних із трьох засновників сервісу – Джавед Карім. Відео називається “Me at the zoo” (“Я в зоопарку”). Під час 18-секундного ролику хлопець стоїть перед вольєром у зоопарку Сан-Дієго і розповідає про слонів.

До речі, перший коментар на YouTube з’явився якраз під цим відео. В ньому було написано лише одне слово: ”Interesting….” (“Цікаво….”).

2. Найдовше відео на YouTube

Тривалість відеороликів, які можна завантажувати на YouTube є необмеженою, однак максимальний розмір завантажуваного відео становить 20 гігабайт. Хоча навряд чи, подумаєте ви, хтось додумається знімати і публікувати відео тривалістю в десятки годин – його ж ніхто не дивитиметься. Але ні.

Користувач Джонатан Харчік (Jonathan Harchick) завантажив відео, яке триває 23 дні і 19 годин! Це відео стало найдовшим в історії сервісу і наразі рекорд Харчіка не побив ніхто. Загалом найдовше відео на YouTube триває, якщо говорити точно, 571 годину, 1 хвилину і 41 секунду.

Відео являє собою слайд-шоу з фотографій, які Джонатан Харчік зробив під час своєї подорожі в Чилі. Саме відео займає 549 мегабайт.

3. Відео з найбільшою кількістю переглядів та лайків на YouTube

На даний момент абсолютним рекордсменом за кількістю переглядів та лайків на YouTube є музичний кліп пуерториканських співаків Луїса Фонсі та Дедді Янкі під назвою “Despacito” (укр. “Повільно”). Відео було опубліковане 12 січня 2017 року і на вересень 2018 набрало 5,5 млрд переглядів і майже 30 млн лайків.

4. Найбільша кількість дизлайків на YouTube

Найбільшу кількість дизлайків на ютюб отримав музичний кліп на пісню “Baby” популярного канадського співака Джастіна Бібера. Станом на вересень 2018 року під відео стоїть 9,4 млн дизлайків.

Але, що цікаво, лайків у співака все-таки більше: вподобали відеороботу 9,8 млн. Загалом же відео переглянули майже 2 млрд користувачів.

5. Найпопулярніше немузичне відео на YouTube

Мультиплікаційний серіал російського виробництва “Маша та Ведмідь”, а точніше, 17 серія мультсеріалу “Маша + каша” увійшла в топ-5 найпопулярніших відео на YouTube, причому, це відео стало першим із немузичних у цьому рейтингу і першим із російськомовних. Станом на вересень 2018 року відео набрало більше 3,2 мільярдів та 4 млн лайків.

Відповідаючи на запитання, чому саме ця серія набрала найбільше переглядів, режисер мультсеріалу Наталя Мальгіна припустила, що це пов’язано із тим, що батьки включають її, коли годують дітей.

6. Найпопулярніша україномовна пісня на YouTube

Наразі (станом на вересень 2018 року) вважається, що найпопулярнішою україномовною піснею на YouTube є пісня “Плакала” гурту KAZKA. Це вперше, коли за час існування українського чарту YouTube його очолила україномовна пісня. Причому, відео не є кліпом, а лише офіційним записом аудіо. Наразі пісня “Плакала” зібрала понад 43 млн переглядів.

Хоча, слід зауважити, що в YouTube є ще одна україномовна пісня, яка зібрала навіть більше переглядів, ніж трек гурту KAZKA. Мова йде про дитячу пісеньку з мультфільму “Маша та Ведмідь”, перекладену українською мовою. Пісня “Маша та Ведмідь: Пiceнька про чистоту” із серії 18 “Велике прання” зібрала на YouTube понад 59 млн переглядів.

7. Перше відео, що досягло 1 млрд переглядів на YouTube

Першим відео на YouTube, яке перетнуло позначку в 1 млрд переглядів став музичний кліп “Gangnam Style” південнокорейського співака PSY (Пак Че Сана). Довший час воно залишалося лідером за кількістю переглядів на YouTube і навіть сьогодні входить в топ-5 найпопулярніших.

“Gangnam Style” було опубліковано на YouTube 15 липня 2012 року і станом на вересень 2018 кліп має 3,2 млрд переглядів і 14 млн лайків.

8. Канал з найбільшою кількістю підписників

Найпопулярнішим каналом на YouTube із найбільшою кількістю підписників є канал PewDiePie (“П’юДіПай”), заснований шведським ґеймером та відеоблоґером (а сьогодні ще й мультимільйонером) Феліксом Чельберґом.

Чельберґ створив свій канал у квітні 2009 року. В основному його відео складаються з проходження різних комп’ютерних ігор, а з 2011 р. Чельберґ почав завантажувати на канал ще й щотижневі відеоблоги, які описують його подорожі до різних міст.

Станом на вересень 2018 року на каналі PewDiePie є понад 66 млн підписників, а загальна кількість переглядів відео блогера становить більше 18 млрд.

9. Відео з найбільшою кількістю переглядів за перші 24 години після завантаження

Відео, яке набрало рекордну кількість переглядів одразу в перші 24 години після завантаження на YouTube належить офіційному каналу американської кінокомпанії Paramount Pictures.

На відео знято розіграш в одному з магазинів побутової техніки, де відомий всім персонаж жахів в буквальному сенсі вилазить із телевізора та лякає покупців.

За першу добу на YouTube відео набрало понад мільйон переглядів, а станом на сьогодні налічує вже понад 9 млн переглядів та 65 тисяч лайків.

10. YouTube у шокуючих цифрах та фактах

Декілька вражаючих цифр і фактів про YouTube:

YouTube у шокуючих цифрах та фактах

  • Щодня тривалість переглядів відео користувачами на YouTube становить один мільярд
    годин.
  • Аудиторія YouTube складає понад мільярд користувачів, а це майже третина всіх користувачів Інтернету.
  • Вік основної аудиторії глядачів складає 18-34 роки.
  • Жителі США переглядають мобільний сайт YouTube частіше, ніж будь-який канал телебачення.
  • YouTube має локалізовані версії сайту в понад 88 країнах 76 мовами.
  • В Україні перше відео на YouTube було завантажено в 2005 році, а українська мова вперше стала доступною для користувачів Youtube 13 грудня 2012.
  • На YouTube щохвилини завантажується близько 72 годин відеоматеріалів.
  • За статистикою, 44% відвідувачів YouTube – жінки, 56% – чоловіки.
    Понад половина переглядів YouTube припадає на мобільні пристрої.
  • Google купив YouTube у 2006 році за 1,65 мільярда доларів.
  • 50% користувачів YouTube молодші 20 років.
  • Кожну секунду в світі переглядають близько 50 тисяч відео на YouTube.
  • Кожного місяця на YouTube проглядається більше 4 мільярдів годин відео (більше 450 років).
  • Було підраховано, що для того, аби переглянути всі ролики на YouTube знадобиться понад 2 тисячі років, але за цей час на сайті з’являтимуться нові відео, тому підрахувати точний час неможливо.

Коротко про історію YouTube

YouTube заснували три молод працівники платіжної системи PayPal Чад Герлі, Стівен Чені та Джавед Карім. Домен YouTube був зареєстрований на День св. Валентина – 14 лютого 2005 року, а перший відеоролик було завантажено у квітні того ж року.

Спочатку, за задумом засновників, сайт мав називатися Tune In Hook Up та бути призначеним для знайомств через Інтернет, за аналогією до популярного на той час сайту Hot or Not. Однак пізніше засновники YouTube вирішили, що їхній сайт не повинен фокусуватися на однотипних відео, таких як призначення побачень, а й розвивати інші напрямки.

Коротко про історію YouTube

Врешті решт, сайт вирішили назвати YouTube – від англійських слів you – “ти, ви” та tube, що в дослівному перекладі означає “труба”, однак на сленгу мається на увазі “телевізор”.

У перший місяць після його створення YouTube відвідало 3 млн користувачів, а до кінця першого року сайт вже мав аудиторію в 38 млн.

Через 1,5 роки після створення YouTube його акції викупила за 1,65 млрд доларів компанія Google. У 2017 році YouTube став другим за відвідуваністю сайтом в Інтернеті після пошукової системи Google.

Читайте також:

ТОП-20 НАЙДИВНІШИХ РЕКОРДІВ ГІННЕСА

10 НЕЗВИЧАЙНИХ ФАКТІВ ПРО НАШЕ ТІЛО, ЯКІ, ЧОМУСЬ, НІХТО НАМ НЕ РОЗПОВІДАВ

7 ПСИХОЛОГІЧНИХ НЕБЕЗПЕК СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Людина вмирає тоді, коли перестає змінюватися, а похорон – просто формальність»

Генрі Форд

Чи знали Ви, що...

З 1991 року в європейських країнах морква вважається не овочем, а фруктом.

Подорожі

Карантин


Читайте також