Цікава та корисна інформація

Чи реально захворіти на коронавірус вдруге?

Безліч пацієнтів подолали Covid-19, проте незабаром їхні тести знову стали позитивними. Як і будь-які застуди, інфікування Covid-19 повинно виробляти імунітет. То що ж не так з цим вірусом?

Першим, хто сколихнув світ такою новною був чоловік років 70-ти. За словами лікарів, він одужав та повернувся до нормального способу життя. Проте незабаром у нього знову піднялася температура і його тест показав позитивний результат. На жаль, це не поодинокий випадок. Чому ж так трапляється?

Один іспанський вірусолог Луїс Енхуанес повідомив, що таке явище зустрічається у 14% хворих і його можна пояснити як “відскок” вірусу. Тобто імунітет, що виробляється у хворого є занадто слабким і “імунна відповідь не дуже сильна”.

“Коли ця імунна реакція сповільнюється, вірус, який залишається в якомусь резервуарі в організмі, повертається назад”, – додає вірусолог.

На жаль, вірус має здатність залишатись в якомусь резервуарі в організмі протягом 3-ох місяців (або навіть більше) і повертатись назад.

Наразі вчені намагаються з’ясувати причину такого короткого проміжку між одужанням і повторним інфікуванням Covid-19.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

У деяких африканських племенах існує досить дикий звичай – в першу шлюбну ніч новоспечений чоловік зобов’язаний вибити своїй половинці два верхніх передні зуба.

Подорожі

Карантин


Читайте також