Цікава та корисна інформація

Як полегшити навчання вдома за допомогою технологій

Під час епідемії COVID 19, багато школярів змушені навчатись вдома. І це випробування і для них, і для батьків, і для вчителів. Проте існує величезна користь домашнього навчання. Бо це навчання один на один, адаптоване до індивідуальних потреб та стилю навчання, у безпечному середовищі. Такий стан речей заохочує до отримання знань, а не оцінок. Також навчання вдома, з усіма інструментами та ресурсами, доступними для школярів у 21 столітті, може бути простіше, ніж ви думаєте.

Щоб навчання було успішним – розробіть певні «закони». А саме, продумайте години, коли дитина займатиметься сама, а коли з вами. Організуйте простір для навчання, де школяра нічого не відволікатиме, вас це теж стосується.  Домовтесь з рештою сім’ї, що, наприклад, з 11 до 13 в квартирі режим тиші, або щось подібне. Виберіть підхід до навчання, адже потреби кожної дитини різні, і це ваш шанс більше з ними познайомитись. Домашнє навчання зараз виглядає набагато інакше, ніж десять років тому. Є більше можливостей та більше гнучкості, коли справа стосується навчання дітей вдома.

Отже інструменти для навчання:

1 Електронна пошта

Електронна пошта – це інструмент, який справді витримав перевірку часом. Винайдений у 1972 році, він і сьогодні використовується як основний засіб спілкування в Інтернеті. Це прекрасний спосіб ділитися завданнями, посиланнями та відеозаписами між вчителями та учнями.

2 Google Диск

Google Drive пропонує безліч необхідних програм, які можуть стати в нагоді для дітей, які навчаються з дому, такі як Документи, Листи, Слайди тощо. Завдяки можливостям спільного доступу та можливості автоматичного збереження, організувати та виконати домашнє завдання простіше, ніж будь-коли. Це покращить навички письма та набору тексту учнів, а також позбавить потреби в використанні паперу.

3 Google Календар

Відмінний інструмент для відстеження термінів виконання завдань, планування заходів, а також розвитку навичок управління часом.

4 Електронні книги

Замість того, щоб інвестувати у фізичні копії книг, електронні книги – це прекрасний варіант для економії грошей та місця. Є багато місць, які пропонують безкоштовну або платну передплату на широкий вибір електронних книг.

5 Електронні курси

Коли для викладання певної теми необхідна структурована навчальна програма, електронний курс – це єдиний спосіб. Від малювання до обчислення існують електронні курси майже про все. Включення різних стилів навчання, що відрізняються від шкільних, спонукатиме учнів навчатися по-різному. Зорова та слухова стимуляція також буде корисною для того, щоб допомогти зрозуміти та зберегти поняття, які викладаються.

6 Youtube

Youtube – це не просто платформа для музичних відео та відео про кішок, які роблять смішні речі. Існує ряд каналів Youtube, які безкоштовно пропонують якісні навчальні відеоролики. Створення списку відтворення на різні теми – це відмінний спосіб доповнити самоосвіту.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Секрети по догляду за волоссям, які має знати кожна

Подорожі

Карантин


Читайте також