Цікава та корисна інформація

ТОП 10 дивовижних, незайманих місць, куди не ступала нога людини

Особливо цінні місця для відпочинку ті, де людство ще не встигло внести свою лепту. Ці невинно чисті простори з радістю приймуть туристів, які готові до єднання з природою, до гармонії з собою і зі світом. Вони не розраховані на довгі ряди прилавків з сувенірами і мільйон розважальних пунктів, вони розраховані на відпочинок душі і тіла в гармонії з природою.

DEZTOP підготував ці дивовижні місця, які повинен відвідати кожен.

Тепуї, Венесуела

У перекладі з індіанського “Тепуї” – це “будинок богів”. Ці дивовижні гори розташовуються в Південній Америці. Велика частина тепуй знаходиться на території Венесуели в Національному парку, який є спадщиною ЮНЕСКО. Фактично кожна гора знаходитися окремо від інших, тому кожна володіє унікальною флорою і фауною.

Гангкхар Пуенсум

Гангкхар Пуенсум вважають найвищою нескореною вершиною світу. Розташована вона між Бутаном і Китаєм, а її висота налічує 7570 метрів. За всю історію гори, її намагалися підкорити 4 рази. А в 1994 році влада Бутану заборонила сходження на висоту понад 6000 метрів, посилаючись на повагу до місцевої віри. Але в 2003 році Альпінізм поставили під заборону остаточно.

Рок-Айлендс, Палау

На сьогоднішній день острови Рок-Айлендс вважаються безлюдними, проте люди вже встигли на них побувати. Вчені встановили, що острови належать древнім остров’янам, які були дуже маленькими через острівну карликовість. Це твердження привернуло археологів з різних куточків світу, які хотіли вивчити останки цього дивного народу.

Атол Пальміра

Магічний острів розташований в Тихому океані. Кажуть, що тут панує надзвичайна енергія. Площа острова становить 12 км2, з яких 3,9 км2 – це суша. Атол являє собою приблизно 50 плоских коралових острівців, які формують кільце на рівні 2 метрів над океаном. У зв’язку з екваторіальною розташованістю Клімат на острові жаркий, з середньорічною температурою 30 °C.

Даллол, Ефіопія

Даллол являє собою діючий вулкан, розташований в Ефіопії. Його унікальність в незвичайному людському оку пейзажі. Якщо уважно подивитися на фотографії, то знайти вулкан буде вельми важко. І це не дивно, адже згідно зі статистикою 2019 року Даллол – найнижчий наземний вулкан на планеті. Його висота на 48 метрів нижче рівня моря.

Архіпелаг Кергелен

Величезний архіпелаг, який розташований в Індійському океані, складається з великого острова і приблизно з 300 маленьких. Висота найбільшого острова – 1850 метрів, а протяжність близько 150 кілометрів. Свою назву архіпелаг отримав на честь першовідкривача Кергелен, Ів-Жозеф Тремарека. За своєю площею острова більше, ніж площа Люксембургу, а дістатися сюди можна лише на кораблі.

Цинги-де-Бемараха, кам’яний ліс на Мадагаскарі

Кам’яний ліс можна сміливо назвати восьмим дивом світу. Цей незайманий людьми ліс займає площу 152 тис.га. створювалася така масштабна пам’ятка протягом мільйонів років за допомогою сил природи. Глибина ущелин так званого лісу досягає 120 метрів. Також ліс володіє абсолютно унікальною флорою і фауною через що з 1927 року ретельно охороняється. З кінця минулого століття Цинги-де-бемараха входить до списку спадщини ЮНЕСКО.

Дощові ліси Амазонії

Ці дивовижні густі джунглі простяглися на територію цілих 9 країн: Бразилію, Перу, Колумбію, Венесуелу, Еквадор, Болівію, Гайану, Суринам, Французьку Гвіану. Дощові ліси Амазонії-це найбільший у Всесвіті тропічний ліс з вічнозеленими деревами і дикою природою. Тільки вдумайтеся-площа лісів становить 5,5 мільйона квадратних кілометрів!

Водоспад Хонокохау, Мауї

Неосяжна, дика і незаймана природа огортає величезні потоки води. Водоспад Хонокохау розташований на острові Мауї і вважається найбільшим і високим водоспадом на острові. Щоб оглянути всю красу і велич водоспаду доведеться скористатися вертольотом, адже дійти до нього пішки фізично неможливо. Політ підкреслить почуття свободи і дикості, яке передають швидкі потоки води з висоти 100 метрів, потонувши в незвіданих джунглях.

Озеро Ретба, Сенегал

Незвичайне озеро Ретба розташоване в Сенегалі. Його площа не перевищує 3 км2, а глибина всього лише 3 метри. Але унікальність озера не в цьому. Ви тільки подивіться на цей колір! Таке забарвлення озеро отримало через велику кількість галофільних архей. Через це у воді не можна знаходиться більше 10 хвилин – можна отримати опіки. Але ж можна зробити відмінні фото…

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Людина вмирає тоді, коли перестає змінюватися, а похорон – просто формальність»

Генрі Форд

Чи знали Ви, що...

У деяких африканських племенах існує досить дикий звичай – в першу шлюбну ніч новоспечений чоловік зобов’язаний вибити своїй половинці два верхніх передні зуба.

Подорожі

Карантин


Читайте також