DEZTOP

ТОП 10 магазинних продуктів, користь яких є помилковою

Здорове харчування є одним із трендів сучасності. Полиці супермаркетів заполонили продукти з позначками «органічне», «знежирене», «натуральне», «багате на клітковину». Проте, навіть наявність такого маркування не означає, що те, що ви купуєте, дійсно корисне для вашого здоров’я.

«Deztop» має для вас добірку продуктів, які ми помилково вважаємо корисними.

1. Протеїнові батончики

Такі батончики виглядають, як чудовий перекус. У них є шматочки фруктів, горіхів, можливо, трішки чорного шоколаду. Що ж тут може бути шкідливого? Проте, якщо ви уважно подивитеся на етикетку, то побачите, що до складу багатьох таких снеків входять кукурудзяний сироп з високим рівнем фруктози та гідрогенізовані жири.

Якщо хочете, щоб перекус був справді корисним, радимо вам приготувати батончики самостійно, використовуючи продукти, які є у вашому холодильнику: несолодкі сухофрукти, цільні горіхи, фініки, кокосову олію.

2. Соєве молоко

Соєве молоко, куплене в магазині, може містити цукор та карагенан – харчову добавку з червоних морських водоростей, яка використовується для емульгування або згущення молока. Хоча ця добавка може здаватися нешкідливою, доведено, що вона підвищує ризик виникнення виразки шлунку та непереносимості глюкози.

3. Фруктові та овочеві соки

У середньому сік, який ви придбаєте в магазині, міститиме 7,5 ложок цукру, а це зовсім не є корисно для організму.

4. Заправки для салату з низьким рівнем жиру

Нежирні заправки – не найкращий варіант для наших салатів. Часто жир у них замінюють додаванням солі, цукру, кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози тощо. Крім того, багатьом поживним речовинам, що містяться в салатах, як-от вітаміни А, К, Е, D, потрібен жир для кращого засвоєння нашим організмом.

5. Овочеві чіпси

Деякі марки використовують яскраві порошки, щоб надавати чіпсам яскравий колір. Більшість з того, що ви їсте – це крохмаль та кукурудзяне борошно. Вони також можуть бути надто солоними або смаженими.

6. Веганські та безглютенові закуски

Насправді, багато безглютенових закусок та веганських десертів наповнені такою ж кількістю порожніх калорій, як і їхні аналоги.

7. Йогурти з фруктовими наповнювачами

Краще обирати йогурт без наповнювача, так ви знизите кількість цукру у продукті. Крім того, дуже часто справжніх фруктів у таких йогуртах ви не знайдете.

8. Чай у пляшках

Аби не отримати додатково 27 грамів цукру та 100 калорій, радимо вам самим приготувати цей напій, а не купувати його у магазині.

9. Кетчуп

Процес приготування кетчупу – тривале варіння помідорів, очищення їх від насіння та шкірки, призводить до того, що усі корисні мінерали та поживні речовини просто зникають з продукту. Вміст цукру та натрію у кетчупах теж дуже високий.

10. Попкорн

Здавалося б, що шкідливого може бути у звичайній кукурудзі? Люди радо купують попкорн, коли йдуть у кіно чи збираються подивитися фільм удома. Проте, ми ж не знаємо скільки солі, підсилювачів смаку та олії додали до нашої улюбленої кіношної закуски.

Тож, як підсумок, можемо зазначити, що найголовніше — уважно читати склад продукту. І, якщо є можливість, краще робити домашні заготовки страв. Тоді ваша їжа точно буде здоровою!