DEZTOP

Топ-20 найдивніших рекордів Гіннеса

Багато людей у світі одержимі мрією попасти в “Книгу рекордів Гіннеса” – і що тільки не роблять заради цього: підіймаються сходами на голові та розбивають унітази лобом, запихають в рот гримучих змій і жонглюють бензопилами… Дивацтвам і винахідливості деяких людей немає меж і зараз ви в цьому переконаєтесь. Представляємо топ найдивніших рекордів Гіннеса – ви точно будете здивовані!

1. Найшвидший час, за який були розчавлені кавуни стегнами

Українка Ольга Лящук (до речі, найсильніша жінка світу) встановила рекорд на найшвидший час, за який були розчавлені кавуни стегнами. Своїми стегнами дівчина розчавила 3 кавуни за 14 секунд.

2. Найбільша кількість розбитих головою сидінь для унітазу

Ще один рекорд на час встановив американець Кевін Шеллі: всього за 1 хвилину він розбив головою 46 сидінь для унітазу.

3. Найбагатший у світі кіт

В 1988 році був зафіксований унікальний рекорд: кіт Блекі став найзаможнішим котом у світі, отримавши в спадок від свого хазяїна Бені Рі 12,5 мільйона доларів. При цьому родичі чоловіка взагалі нічого не отримали.

4. Найбільша кількість голих людей на американських гірках

Цей вельми дивний рекорд було встановлено в Англії в 2010 році. Тоді на американських гірках прокаталась рекордна кількість повністю голих людей – одночасно 102 людини.

5. Найнезвичніший спосіб підніматися сходами

Лі Лонглонг встановив рекорд на найнезвичніший спосіб підніматися сходами – він зробив це… на голові!

6. Найбільша та найтупіша книга в світі

Лес Стюарт з Шотландії встановив дуже дивний рекорд – він написав найбільшу і найтупішу в світі книгу. 19 890 її сторінок заповнені прописними цифрами від одиниці до мільйона.

Читайте також: 10 КНИГ, ЯКІ ІНТРИГУЮТЬ СВОЄЮ НАЗВОЮ

7. Найбільша кількість гримучих змій в роті

В 2008 році Джекі Біббі встановив дивний рекорд: чоловік зумів втримати в роті за хвіст одночасно одинадцять гримучих змій протягом 10 секунд.

8. Найбільша бульбашка з жувальної гумки

Цікавий рекорд було зафіксовано в 2004 році. Чоловік на ім’я Чед Фелл видув найбільшу бульбашку з жувальної гумки – завбільшки вона була 50,8 см.

9. Найменший та найбільший у світі пес

Найменшим у світі собакою на сьогодні визнано самку чихуахуа Міллі зростом 9,65 см з Пуерто-Ріко.

А от найбільшим собакою в 2013 році став пес Зевс із США – німецький дог, ріст якого становить 1,118 м.

Читайте також: НА ВСЕСВІТНЬОМУ КОНКУРСІ У США ОБРАЛИ НАЙБРИДКІШОГО СОБАКУ СВІТУ

10. Найбільша колекція ляльок Барбі

Беттіна Дорфман з Німеччини втілила в реальність мрію всіх дівчаток світу – жінці вдалося зібрати найбільшу в світі колекцію ляльок Барбі. Починаючи з 1993 року Беттіна зібрала понад 15 тисяч лялечок знаменитої компанії Mittel.

11. Перша людина з антеною на голові

В цій категорії в британця Ніла Харбіссона немає рівних, адже він єдиний в своєму роді. Чоловік став першою людиною з антеною на голові. Як би дивно це не звучало, але вживлена в голову чоловіка антена допомагає йому “чути кольори”.

Ніл народився з вадами зору – він може бачити тільки чорний і білий, тому така антена допомагає йому розуміти, що навколо нього знаходиться, посилаючи сигнали в чіп, який у нього в голові. Чіп переробляє сигнал, і Ніл чує звук – кожному кольору відповідає своя нота.

12. Найбільша цибулина

Фермер з Англії Пітер Глейзбруг в 2011 році виростив цибулину вагою в 9 кг.

13. Найбільша кількість трубочок для коктейлю в роті

В 2017 році Манодж Кумар з Індії встановив новий рекорд з найбільшої кількості трубочок для коктейлю в роті. Він спромігся засунути собі в рот одночасно 459 трубочок, тим самим побивши попередній рекорд британця Саймона Ельміра, який в 2009 примудрився запхати в рот 400 таких трубочок.

14. Найдовша жіноча борода

В американки Вівіан Уілер зафіксували найдовшу бороду серед жінок у світі – довжиною у 25,5 см (на момент фіксування рекорду). Справа в тому, що в жінки спадковий гіпертрихоз – підвищений ріст волосся на окремих ділянках тіла, який передався їй у спадок від бабусі та матері.

Це звучить дивно, але борода ніколи не ставала перешкодою в її відносинах з чоловіками – Вівіан була заміжня тричі. Більш того, жінка запевняє, що до того, коли вона голилася і приховувала свою бороду, ніякого інтересу у протилежної статі вона, на жаль, не викликала.

15. Найбільший рот

Анголець Франциско Домінго Жоакім – власник найбільшого в світі рота, який може розтягуватися до 17 см. В такий рот запросто влазить банка “Кока-Коли”. Цей рекорд було зафіксовано в 2012 році.

Читайте також: 10 НЕЗВИЧАЙНИХ ФАКТІВ ПРО НАШЕ ТІЛО, ЯКІ, ЧОМУСЬ, НІХТО НАМ НЕ РОЗПОВІДАВ

16. Найбільша колекція плюшевих ведмедиків

Американка Джекі Майлі з Хілл-Сіті, штат Південна Дакота, зібрала найбільшу в світі колекцію плюшевих ведмедиків – аж 8026 іграшок найрізноманітніших розмірів та кольорів.

17. Найдовші вії

Всі жінки мріють мати довгі та густі вії. Найбільше в цьому плані пощастило китаянці Ю Джанксіа – володарці найдовших в світі вій. Верхні вії жінки сягають в довжину 12,4 см.

18. Найбільше розщіпнутих за хвилину бюстгальтерів

Ірландець Шон Мюрей легко розщіпає 91 ліфчик за одну хвилину однією рукою. Такий собі Дон Жуан наших часів. Цікаво, що це вже не перший такий рекорд. Раніше найбільша кількість розщіпнутих за одну хвилину бюстгальтерів становила 56.

19. Найбільше бджіл на тілі

Ші Пінг прославився на весь світ своєю любов’ю до бджіл – він витримав на власному тілі понад 300 000 бджіл одночасно, які обсіли чоловіка буквально з ніг до голови!

20. Найбільші ступні

Джейсон Ернандес з Венесуели є володарем найбільших в світі ступнів. Права ступня хлопця досягає в довжину 40,1 см, а ліва – 39,6 см. За нашими мірками це десь 60-й розмір взуття.

До слова, “Книга рекордів Гіннеса” і сама потрапила до “Книги рекордів Гіннеса” – як видання з найбільшим накладом із усіх книг (за винятком Біблії), захищених копірайтом. Кожного року “Книга рекордів Гіннеса” не перестає нас дивувати новими вражаючими рекордами, тож подивимось, що буде далі.