DEZTOP

10 смачних та оригінальних салатів з моркви

10 смачних та оригінальних салатів з моркви

Морква чудово поєднується з куркою, грибами, печінкою, свіжими овочами та фруктами і навіть з тунцем. Головне – не боятися експериментувати і тоді ваша кухня перетвориться на справжній кулінарний рай.

Deztop ділиться із вами топ-10 смачними і оригінальними рецептами салатів з моркви, які здивують вас (в хорошому сенсі цього слова) не тільки набором інгредієнтів, а й смаком та виглядом.

Салат зі смаженої моркви, курки, грибів і огірків

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Натріть куряче філе сіллю і перцем. Розігрійте в сковороді половину олії і обсмажте м’ясо до рум’яного кольору з усіх боків. Трохи остудіть курку і наріжте кубиками.

Наріжте печериці кубиками і обсмажте на сковороді з олією, що залишилася після приготування курки. Приправте сіллю і перцем. Перекладіть на тарілку.

Натріть моркву на крупній тертці і подрібніть цибулю. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте овочі до золотистого кольору. Наріжте огірки дрібними кубиками.

Викладіть в миску куряче філе, зажарку і гриби. Додайте огірки і майонез і перемішайте.

Салат з моркви, апельсина, селери, горіхів і сухофруктів

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Натріть моркву на крупній тертці і наріжте селеру великими шматочками. Злегка підсушіть горіхи на сухій сковороді. Очистіть один апельсин від шкірки, плівок і білих прожилок і крупно наріжте м’якоть.

Наріжте чорнослив невеликими шматочками. Замочіть родзинки на кілька хвилин у гарячій воді. Змішайте сік лимона, сік половинки апельсина, олію, подрібнений кріп і подрібнений часник.

Викладіть всі підготовлені інгредієнти в миску, додайте заправку, сіль і перець і перемішайте.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩО ПРИГОТУВАТИ З ГАРБУЗА: ТОП-10 СМАЧНИХ РЕЦЕПТІВ

Салат з моркви і груші з пряною заправкою

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Наріжте моркву тонкими смужками за допомогою овочечистки. Відокремте від груш серцевини і наріжте фрукти великою соломкою. Додайте до інгредієнтів подрібнену петрушку.

Викладіть в чашу блендера оцет, каррі, мед, сіль і перець і збийте. Продовжуючи збивати, влийте оливкову олію. Перед подачею заправте салат цією сумішшю.

Салат з моркви, курки, капусти і перцю з соєвою заправкою

Інгредієнти:

Для салату:

Для заправки:

Спосіб приготування:

Змішайте оливкову олію, паприку, коріандр, сіль і перець. Змастіть курку цією сумішшю і викладіть на деко, застелене фольгою. Запікайте при температурі 200°C приблизно 30 хвилин.

Тонко наріжте капусту. Натріть моркву на тертці для корейської моркви. Наріжте перець і курку тонкими брусочками.

З’єднайте всі інгредієнти для заправки. Полийте сумішшю підготовлені компоненти і перемішайте.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 САЛАТІВ З КУРКОЮ

Теплий салат з запеченої моркви, перцю, помідорів, спаржі і креветок

Інгредієнти:

Для салату:

Для заправки:

Спосіб приготування:

Розділіть помідори на половинки, наріжте перець, цибулю і спаржу великими шматочками. Натріть моркву на тертці для корейської моркви. Викладіть овочі на застелене пергаментом деко так, щоб вони не перемішалась між собою.

Полийте їх олією, посипте сіллю, чорним перцем, чилі і орегано і злегка перемішайте кожен вид овочів руками. Запікайте в розігрітій до 200°C духовці 10 хвилин.

Лопаткою трохи відсуньте овочі до країв і викладіть по центру креветки. Полийте їх олією і соком лайма, посипте сіллю, чорним перцем, чилі і орегано і перемішайте між собою. Поставте деко в духовку ще на 5-8 хвилин.

Викладіть в миску листя салату і теплі овочі і креветки. З’єднайте інгредієнти для заправки, полийте салат готовою заправкою і перемішайте.

Салат з моркви, сиру і часнику

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Натріть моркву і сир на крупній тертці. Додайте часник, пропущений через прес, сіль і майонез і ретельно перемішайте.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НЕ ВІНЕГРЕТОМ ЄДИНИМ: 10 ЦІКАВИХ САЛАТІВ З БУРЯКА

Салат з корейської моркви, курки, сиру і огірків

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Відваріть куряче філе до готовності і остудіть. Наріжте м’ясо і огірки невеликими шматочками. Натріть сир на крупній тертці. Подрібніть часник. Додайте до інгредієнтів моркву по-корейськи і майонез і перемішайте.

Салат з вареної моркви, печінки і яєць

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Наріжте курячу печінку і цибулю невеликими шматочками. Розігрійте в сковороді майже все масло і злегка обсмажите цибулю. Додайте до неї печінку і доведіть її до готовності. Приправте печінку сіллю і перцем і повністю остудіть.

Відваріть моркву до м’якості і дайте їй охолонути. Наріжте моркву невеликими тонкими брусочками. Яйця відваріть та поріжте невеликою соломкою. Викладіть всі підготовлені інгредієнти в миску і заправте салат майонезом.

Салат з моркви, яблук, горіхів і родзинок

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Подрібніть горіхи та обсмажте їх на сухій сковороді до золотистого кольору і остудіть. Замочіть родзинки в гарячій воді на декілька хвилин.

Натріть моркву та яблука на крупній тертці і збризніть їх ложкою лимонного соку, щоб фрукти не потемніли.

З’єднайте яблука, моркву, горіхи і родзинки. Окремо змішайте лимонний сік, олію, сіль і перець. Полийте салат заправкою і перемішайте.

Салат з моркви та тунця

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Зваріть яйця, остудіть і очистіть. Наріжте їх невеликими кубиками. Натріть моркву на крупній тертці. Подрібніть виделкою тунець.

Змішайте майонез, йогурт і одну столову ложку рідини з консервованих каперсів. Полийте заправкою підготовлені інгредієнти, додайте каперси, подрібнену зелену цибулю, сіль, перець і лимонний сік і перемішайте.

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

НЕ ВІНЕГРЕТОМ ЄДИНИМ: 10 ЦІКАВИХ САЛАТІВ З БУРЯКА

ТОП-10 САЛАТІВ З КУРКОЮ

10 РЕЦЕПТІВ ФРУКТОВИХ САЛАТІВ, ЯКІ ПЕРЕВЕРНУТЬ ВАШЕ УЯВЛЕННЯ ПРО ДЕСЕРТИ