DEZTOP

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Як часто наші знання овочів та фруктів нас підводять? Чи можете ви знати напевне, що огірок – це овоч, а кавун – фрукт? Іноді те, в чому ми твердо переконані все життя, виявляється помилковим. Побачивши ці 10 рослин, ви будете вкрай здивовані, коли дізнаєтеся, що насправді це фрукти, а не овочі.

1. Зелена квасоля

Квасоля стручкова, або зелена квасоля культивується вже більше 7 тисяч років. У світі існує більше 130 різних видів зелених квасолевих бобів, які вирощуються по всьому світу. І хоч ми так добре знайомі з цією рослиною, більшість із нас до сих пір думають, що це овоч. Але, з точки зору ботаніки, квасоля – це плід, так само, як і ягоди.

2. Окра

Окра, або бамія не має солодкого смаку, як більшість фруктів. Тим не менше, технічно це таки фрукт. 90% цього плоду складається з води. Окра культивується у всьому світі і широко використовується в індійській та карибській кухні. Її можна їсти в сирому вигляді, готувати на пару або смажити.

3. Оливки

Враховуючи кулінарні та смакові якості, оливка – це овоч. Але з точки зору науки, оливки є фруктами. Вони звісно ж не солодкі, але дуже соковиті. Родом із сонячного Середземномор’я, вічнозелені оливкові дерева тепер можна побачити у багатьох куточках світу.

4. Баклажан

Існує понад 700 різновидів баклажанів, які ростуть у помірному кліматі в багатьох куточках світу. Вони варіюються як за розміром, так і за кольором. Але об’єднує ці всі сорти одне: всупереч поширеній думці, це не овочі, а фрукти. Баклажани мають фіолетовий, зелений або лавандовий колір та білу м’якоть з невеликими насінинами всередині.

Читайте також: 10 РІДКІСНИХ ФРУКТІВ, ПРО ЯКІ ВИ, ЙМОВІРНО, НАВІТЬ НЕ ЧУЛИ

5. Солодкий перець

Чи могли б ви коли-небудь уявити собі, що відомий нам з дитинства солодкий, або болгарський перець – це зовсім не овоч, а фрукт? Але це дійсно так. Цікаво, що солодинка, присутня у перці, “міцнішає” з кольором: червоний перець найсолодший, оранжевий та жовтий – менш солодкі, а зелений перець гіркий на смак.

6. Горох

Люди почали вирощувати горох тисячі років тому. З тих пір горох – це одна з наших улюблених страв. Однак не слід забувати, що з технічної точки зору, горох, як і квасоля – це фрукт. І на підтвердження цього згадайте солодкий смак молодого зеленого горошку.

7. Гарбуз

Гарбуз посідає особливе місце в кулінарії. З нього можна приготувати кашу, пюре, пекти пироги чи запікати разом із рисом та цукатами. Меню, яке точно підходить для справжнього фрукта, чим, власне, і є гарбуз. Крім того, не слід забувати, що гарбуз – це просто колодязь поживних речовин та корисних елементів.

Читайте також: 10 КОРИСНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КАВУНА, ПРО ЯКІ ВИ, МОЖЛИВО, НАВІТЬ НЕ ЗДОГАДУВАЛИСЬ

8. Огірок

Широко культивовані огірки належать до тієї ж сім’ї, що й солодкі дині. Хоча більшість з нас не усвідомлюють цього важливого факту про огірок – що це таки не овоч. 96% цього плоду – вода. Ми використовуємо огірки не лише в кулінарних цілях. Це ще й чудовий засіб для заспокоєння сонячних опіків, омолодження шкіри та джерело вітамінів групи B та C.

9. Авокадо

Авокадо часто додають в салати, тому його помилково вважають овочем. Однак насправді, оскільки воно містить одне велике насіння, оточене м’якоттю, авокадо – це фрукт. Авокадо – це один з небагатьох фруктів, що містить мононенасичені жири.

Читайте також: 10 ПРОСТИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ЗДАТНІ УПОВІЛЬНИТИ ПРОЦЕС СТАРІННЯ

10. Помідор

Про те, чи помідор є фруктом чи овочем, точилися тривалі дебати та дискусії. З кулінарної точки зору, помідор – це однозначно овоч, який використовується в салатах, супах та багатьох інших стравах. Але, з біологічної точки зору, помідор – це все-таки фрукт, який всередині має насіння. У світі існує понад 10 тисяч різновидів томатних фруктів. Помідори можна знайти в різноманітних розмірах та кольорах, включаючи червоний, помаранчевий, жовтий і навіть фіолетовий.

Читайте також:

10 РІДКІСНИХ ФРУКТІВ, ПРО ЯКІ ВИ, ЙМОВІРНО, НАВІТЬ НЕ ЧУЛИ