DEZTOP

10 простих продуктів, які здатні уповільнити процес старіння

Всі ми мріємо про вічну молодість, красивий вигляд нашої шкіри та відмінне здоров’я усього організму. І хоч час вносить свої непоправні корективи, насправді, за допомогою правильного харчування ми можемо перемогти битву із ним.

Щоденний догляд за собою і вживання певних продуктів допоможе вам залишатися молодими та красивими, уповільнити процес старіння і, до того ж, наситити організм корисними речовинами.

То що ж це за чудо-продукти? Насправді, всі вони є в кожному супермаркеті і точно бодай один із них – у вашому холодильнику.

1. Помідори

У помідорах міститься важливий пігмент – лікопен. Саме він надає томатам червоний колір.

Лікопен захищає шкіру від УФ-променів та здатен запобігати серцево-судинним та онкологічним захворюванням. Крім того, це ще й могутній антиоксидант. За антиоксидантним властивостям лікопін перевершує вітаміни C і E, тому запобігає старінню організму та шкіри.

Помідори – це також джерело вітамінів. У них містяться вітаміни A, B2, B6, PP, E, і рідкісний вітамін К, а ще велика доза серотоніну і тіаміну – гормонів щастя, які допомагають побороти депресію і поліпшити настрій.

2. Куркума

Куркума – популярна спеція родом із Індії. Її по-праву вважають “дивом природи”, оскільки сучасні дослідження довели ефективність її у лікуванні величезної кількості захворювань – від хвороби Альцгеймера до злоякісних пухлин.

Крім ефірних олій, алкалоїдів, вітамінів (С, Bl, В2, ВЗ), йоду, заліза, фосфору і кальцію, у корені куркуми містяться такі маловідомі, але від того не менш корисні мікроелементи як куркумин, куркумор, цинеол та тумерон, які здатні уповільнити процес старіння, очищують кров і навіть борються із злоякісними утвореннями.

Читайте також: 10 НЕЗВИЧАЙНИХ ФАКТІВ ПРО НАШЕ ТІЛО, ЯКІ, ЧОМУСЬ, НІХТО НАМ НЕ РОЗПОВІДАВ

3. Оливкова олія

Альфа-ліноленова кислота, яку містить оливкова олія, забезпечує зволоження та тонізацію шкіри. Вітамін E покращує ріст волосся і стан нігтів, а феноли, які присутні в складі олії, зміцнюють імунітет і уповільнюють процес старіння.

4. Цитрусові

Всім ще з дитинства відомо, що цитрусові – це багате джерело вітаміну С та фолієвої кислоти. Лимон, апельсин, мандарин, лайм чи грейпфрут не тільки зміцнюють імунітет, але ще й борються з передчасним старінням, захищають клітини від несприятливого впливу навколишнього середовища, дарують гарний настрій, позбавляють від безсоння і проблем із шкірою та волоссям, а також є корисними для серця і судин.

5. Чорний шоколад

Чорний шоколад (із вмістом какао не менше 75%) містить флавоноїди, які захищають шкіру від УФ-пошкоджень та зволожують її. Крім того, чорний шоколад утримує низький рівень холестерину та є корисним для травлення. Він також здатен знизити рівень стресових гормонів і запобігає розвитку серцево-судинних захворювань.

Читайте також: 5 НАЙПОШИРЕНІШИХ МІФІВ ПРО ДІЄТИ, ЯКІ ВЖЕ ДАВНО ПОРА ВИКИНУТИ З ГОЛОВИ

6. Морква

Морква багата вітаміном А, який захищає від передчасного старіння шкіри, впливає на її загальний стан і навіть допомагає при лікуванні обморожень, опіків та ран.

Морква також покращує травлення і зміцнює імунну систему. Зауважте, що в вареному (тушкованому) вигляді цей овоч більш корисний, ніж в сирому.

7. Часник

Часник здавна відомий як активний борець з мікробами та вірусами, тож його вважають головною зброєю від грипу та простуд. А ще він допомагає підтримувати нормальний рівень холестерину та покращує кровообіг. До складу цього продукту входять азотисті елементи, кальцій, магній, вітаміни В, С, Е, K, D.

Часник виводить з організму токсини, сприяє очищенню організму, і, як наслідок, – допомагає боротися з акне, фурункулами та очищує шкіру.

А щоб позбутися неприємного запаху від часнику – достатньо пожувати кавове зерно або гілочку петрушки.

8. Ягоди

Полуниця, ожина, виноград, чорниця містять антиоксидантні речовини, які помітно покращують стан шкіри, допомагаючи організму швидко позбавлятися від шлаків і токсинів. Вітамін А або ретинол, яким багата ягода, відповідає за підтримку і відновлення тканин шкіри.

Ще один додатковий і приємний бонус від ягід – це те, що завдяки вмісту в них природного цукру, ці плоди швидко бадьорять, додають сил і піднімають настрій.

9. Риба

Риба – це природне джерело жирних кислот Омега-3, що знижує рівень холестерину. Вони допомагають у догляді за шкірою, попереджаючи окислення клітин, що виникає з віком, а ще допомагають боротися з акне, вугровим висипом, нормалізують стан шкіри та волосся.

Детальніше про користь Омега-3 та рибячого жиру читайте у статті: 10 ВАГОМИХ ПРИЧИН, АБИ ПОЧАТИ ВЖИВАТИ РИБ’ЯЧИЙ ЖИР

10. Авокадо

Авокадо – фрукт, що здатен знизити рівень холестерину та підтримувати відновлення клітин шкіри. Крім високої концентрації і різноманітності мінеральних речовин, склад авокадо включає багато вітамінів, зокрема провітамін А, В, С, D і вітаміни PP.

А вітамін Е, який міститься в цьому продукті, гальмує старіння і завдяки вираженій антиоксидантній дії має молодильний ефект.

Читайте також:

ТОП-10 НАЙКОРИСНІШИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ДОСТУПНІ КОЖНОМУ

10 КОРИСНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КАВУНА, ПРО ЯКІ ВИ, МОЖЛИВО, НАВІТЬ НЕ ЗДОГАДУВАЛИСЬ

10 ФРУКТІВ, ЯКІ МИ ПОМИЛКОВО ВВАЖАЄМО ОВОЧАМИ