DEZTOP

Топ-10 найкорисніших продуктів, які доступні кожному

Ми те, що ми їмо. Але часто нам здається, що здорове харчування – це задоволення не з дешевих, а органічні та корисні продукти в супермаркеті одні з найдорожчих. До того ж, різноманітні модні журнали та блоги в Інтернеті постійно заплутують нас своїми порадами: одні кажуть, що цей продукт можна їсти, інші – категорично забороняють.

Але чи справді здорове харчування таке недоступне, а в продуктах, які можна і не можна їсти так легко заплутатись? Насправді, не варто ускладнювати собі життя! Наведемо топ-10 найкорисніших продуктів, які точно доступні кожному.

10. Чорний шоколад

Помірне споживання чорного шоколаду має численні переваги для здоров’я. Якісний шоколад містить багато поживних речовин, включаючи залізо, магній, харчові волокна та мідь. Але слід бути обережним: оскільки шоколад багатий калоріями, надмірне його споживання може призвести до збільшення ваги.

Корисні властивості чорного шоколаду:

9. Банан

Смачні і солодкі банани мають багато корисних властивостей і до того ж підходять тим, хто хворіє на цукровий діабет. Свіжі банани доступні цілий рік , тож їх обов’язково слід додати до свого щоденного раціону. Банани містить багато поживних речовин, таких як марганець, вітамін С, калій, харчові волокна, залізо, вітамін А та білок.

Корисні властивості бананів:

Читайте також: 10 РІДКІСНИХ ФРУКТІВ, ПРО ЯКІ ВИ, ЙМОВІРНО, НАВІТЬ НЕ ЧУЛИ

8. Батат

Батат, або ж солодка картопля родом з Південної Америки – це одна з найпоширеніших у світі харчових і кормових культур. Солодка картопля є легкодоступною, недорогою та багатою поживними речовинами. Це відмінне джерело вітаміну А, вітаміну D, вітаміну В6, калію та кальцію.

Корисні властивості батату:

7. Шпинат

Листя шпинату – це багате джерело вітаміну А, С, К, В2, заліза, кальцію, калію та магнію. Споживання шпинату корисне для здоров’я шкіри, кісток та волосся.

Корисні властивості шпинату:

6. Часник

Часник здавна відомий своїми корисними властивостями і використовувався як лікувальний засіб в народній медицині. Він багатий поживними речовинами і має низьку калорійність.

Корисні властивості часнику:

Читайте також: 10 ПРОСТИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ЗДАТНІ УПОВІЛЬНИТИ ПРОЦЕС СТАРІННЯ

5. Лосось

Лосось – відмінне джерело вітамінів, мінералів і білків. Однак обирати рибу в супермаркеті слід дуже уважно, оскільки часто його характерний рожевий колір – це результат дії барвників, якими користуються недобросовісні виробники.

Корисні властивості лосося:

Читайте також: 10 ВАГОМИХ ПРИЧИН, АБИ ПОЧАТИ ВЖИВАТИ РИБ’ЯЧИЙ ЖИР

4. Горіх

Волоський горіх – це найдавніший відомий людству плід дерев, який ми споживаємо в їжу. Але окрім своєї багатовікової історії, горіхи мають і численні лікувальні властивості.

Корисні властивості горіхів:

Читайте також: 5 НАЙПОШИРЕНІШИХ МІФІВ ПРО ДІЄТИ, ЯКІ ВЖЕ ДАВНО ПОРА ВИКИНУТИ З ГОЛОВИ

3. Авокадо

Авокадо – це фрукт, що культивується з 8000 до н.е. в Південній Америці. Сьогодні його також вирощують у великій кількості в Мексиці, Чилі, Домініканській Республіці та США. Авокадо багаті багатьма необхідними мінералами та вітамінами, включаючи вітамін А, D, C, B6, B12, магній, кальцій та залізо.

Корисні властивості авокадо:

Читайте також: 10 ФРУКТІВ, ЯКІ МИ ПОМИЛКОВО ВВАЖАЄМО ОВОЧАМИ

2. Яблуко

Хрусткі і соковиті яблука – один з найкорисніших продуктів у світі. Недарма у Великій Британії ще з вікторіанських часів побутує прислів`я “Одне яблуко в день – і лікар не потрібний”. Яблука багаті клітковиною, тіаміном, рибофлавіном та вітаміном В6.

Корисні властивості яблук:

1. Мигдаль

Мигдаль – один з найкорисніших продуктів для людського організму. Він має більше користі для здоров’я, ніж будь-які інші горіхи. Мигдаль багатий антиоксидантами, білками та мінералами.

Корисні властивості мигдалю:

Читайте також:

10 ПРОСТИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ЗДАТНІ УПОВІЛЬНИТИ ПРОЦЕС СТАРІННЯ

5 НАЙПОШИРЕНІШИХ МІФІВ ПРО ДІЄТИ, ЯКІ ВЖЕ ДАВНО ПОРА ВИКИНУТИ З ГОЛОВИ

10 КОРИСНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КАВУНА, ПРО ЯКІ ВИ, МОЖЛИВО, НАВІТЬ НЕ ЗДОГАДУВАЛИСЬ