DEZTOP

Топ-10 корисних і легких сніданків нашвидкуруч

Усі чули відому приказку про те, що сніданок потрібно з’їсти самому, обід – розділити із другом, а вечерю віддати ворогу. І у ній таки є сенс. Вчені вже давно довели, що сніданок – найважливіший прийом їжі протягом дня.

Люди, які пропускають сніданок, можуть відчувати протягом дня втому, слабкість, головний біль, у них підвищується рівень кортизолу – гормону стресу, сповільнюється метаболізм, а на додаток до всього недоїдання вранці і компенсація цього ввечері може стати причиною надмірної ваги та проблем із ШКТ.

Для багатьох, однак, приготування сніданку – не менший стрес для організму, ніж його відсутність. А все тому, що, в поспіху збираючись на роботу чи навчання, просто немає сил вигадувати і готувати кулінарні шедеври. Хочеться чогось легкого в приготуванні, ситного і головне – нашвидкуруч.

10 ситних і корисних сніданків, які можна приготувати за декілька хвилин

Deztop зібрав для вас топ-10 корисних і легких сніданків нашвидкуруч, які зарядять вас енергією на цілий день, а приготувати їх ви зможете за лічені хвилини.

Омлет в духовці на подушці з сиру та помідорів

Повітряний омлет з сирним коржиком знизу і соковитими помідорами всередині.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Яйця збиваємо з молоком, додавши сіль, перець і французькі трави за смаком. На дно деко, сковорідки чи іншої посудини для запікання викладаємо порізаний шматочками сир так, щоб закрити все дно. Зверху на сир викладаємо порізані кружальцями помідори і заливаємо яєчно-молочною сумішшю. Ставимо в попередньо розігріту духовку на 5-10 хвилин.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК СМАЧНО ПРИГОТУВАТИ КУРКУ В ДУХОВЦІ: ТОП-10 РЕЦЕПТІВ

Вівсянка з бананом і какао

Ситний солодкий сніданок для хорошого настрою на весь день. А головне – приготувати його можна ще звечора!

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

У банці змішуємо вівсянку, молоко, йогурт, какао-порошок і мед. Гарненько струшуємо все і додаємо нарізаний банан. Розмішуємо. Закриваємо банку кришкою і ставимо в холодильник на ніч.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 ОРИГІНАЛЬНИХ РЕЦЕПТІВ ПРИГОТУВАННЯ ГАРЯЧОГО ШОКОЛАДУ

Солоні сирники з бринзою

Смачний і ситний сніданок – ідеальний початок робочого дня.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Сир для сирників викладаємо в миску і туди ж натираємо на дрібній тертці бринзу. Кріп і кінзу дрібно нарізаємо і додаємо в масу для сирників. Додаємо борошно, яйце і перемішуємо. У сковороді розігріваємо олію.

Формуємо невеликі сирники, обвалююємо їх у борошні й обсмажуємо в олії з двох боків до рум’яної скоринки. Готові солоні сирники можна подавати зі сметанним соусом (сметана збита разом із зеленою цибулею).

Сандвіч з сиром і помідорами

Рецепт такого сніданку – цілком універсальний. Міксуйте начинки для булочки зі своїх улюблених інгредієнтів – це може бути шинка, куряче філе, свіжі овочі з сиром або тунець чи лосось.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Покладіть між половинками зернової булочки 2 шматочки помідора і 50 г нежирного сиру. Готуйте в мікрохвильовій печі або на електричному грилі, поки сир не розплавиться.

Яєчний рулет з куркою, помідорами й лавашем

Такий рулетик низькокалорійний, але дуже корисний і поживний. Смачний і швидкий сніданок вам забезпечений!

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Приготуйте з 2 яєчних білків яєчню. Відварну курячу грудку наріжте смужками і обсмажте її на сковороді. Викладіть яєчню і обсмажену курячу грудку на лист лаваша.

Зверху покладіть нарізаний помідор, за бажанням можна також додати оливки або мариновані чи свіжі гриби.

Загорніть лаваш у трубочку і поріжте на невеличкі рулетики чи трикутники.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 САЛАТІВ З КУРКОЮ

Сирна запіканка з маком і яблуками

Смачна та корисна, ніжна сирна запіканка з маком і яблуками додасть енергії на весь день.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими слайсами. Сир збиваємо з яйцями, додаємо мед і мак, добре перемішуємо. Додаємо яблука і ще раз перемішуємо.

Змащуємо деко олією, викладаємо сирну масу і ставимо випікати в попередньо нагріту до 180°С духовку на 25 хвилин.

Фріттата з грибами

Фриттата – це традиційний італійський омлет, який готують з начинками з сиру, овочів, або м’яса. Готують страву на плиті, а потім доводять до готовності в духовці.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Обсмажуємо дрібно нарізані гриби з цибулею на оливковій олії, додаємо сіль і перець за смаком. Збиваємо яйця з двома ложками тертого пармезану і заливаємо цією сумішшю гриби.

Запікаємо фриттату в розігрітій до 180°С духовці 10 хвилин. Посипаємо готову страву зеленню з сиром і ріжемо на порції.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 СМАЧНИХ ТА ОРИГІНАЛЬНИХ СПОСОБІВ ПРИГОТУВАТИ СПАГЕТІ

Домашній сир з фруктами

Швидкий і легкий сніданок, приготування якого забере лише п’ять хвилин. Міксуйте сир з улюбленими сезонними ягодами та фруктами і отримуйте щоразу нові смаки.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Висипте в миску 100 г сиру. Додайте туди чайну ложку меду. Наріжте фрукти півкільцями і теж викладіть в миску. Ретельно перемішайте й насолоджуйтеся ситною та легкою стравою.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 РЕЦЕПТІВ ФРУКТОВИХ САЛАТІВ, ЯКІ ПЕРЕВЕРНУТЬ ВАШЕ УЯВЛЕННЯ ПРО ДЕСЕРТИ

Рулет з омлету та овочів

Дуже смачний і поживний сніданок.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Приготуйте тонкий омлет з 1-2 яєць і молока. Готовий омлет загорніть в лаваш як рулет. За бажанням можна приготувати начинку із тушкованих овочів – обсмажте на сковорідці помідор, печериці, болгарський перець тощо – і викладіть на омлет з лавашем.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 ВАРІАНТІВ НАЧИНКИ ДЛЯ МЛИНЦІВ

Бананові панкейки

Такий сніданок особливо потішить маленьких ласунок та ласунів.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Змішайте в мисці сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль. Банан перебийте в пюре. Додайте яйце, розтоплене масло і молоко. Збийте в блендері ще раз. Обережно з’єднайте з борошном, розпушувачем і сіллю, перемішайте.

Смажте панкейки на середньому вогні з двох боків. Перед подачею полийте медом, розтопленим шоколадом або кленовим сиропом і посипте подрібненими горішками.

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЩО ПРИГОТУВАТИ З ГАРБУЗА: ТОП-10 СМАЧНИХ РЕЦЕПТІВ

НЕ ВІНЕГРЕТОМ ЄДИНИМ: 10 ЦІКАВИХ САЛАТІВ З БУРЯКА

10 СМАЧНИХ ТА ОРИГІНАЛЬНИХ САЛАТІВ З МОРКВИ